Başkanlara Sesleniyorum!!!
Hangi Başkanlara?!
Mersin ilindeki Belediye Başkanlarına...
Biliyorsunuz şahsım başında bulunduğum ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ’nin iş ve işlemleri ile ilgili olarak sürekli illeri dolaşıyorum.
Ama hafta sonları mutlaka Mersin’e gelip ailem ve evlatlarımla zaman geçirmeyi unutmuyorum.
Evet!!!
Mersin’e geldim. İlk olarak Tren garında iner inmez, garın karşısında ATIL durumda olan ve eskiden okul olarak kullanılan tarihi binanın restore edildiğini, bunun içinde etrafının çitle çevrildiğini gördüm.
Burayı kim restore ediyor, bu iş kaç paraya mal olacak, mal sahibi kim, fenni mesul yada diğer sorumlular kim niye orada bir aydınlatıcı tabela yok?
Önündeki duraktan MBB otobüsüne bindim.
50 numaralı araçtı.
Devletin verdiği BASIN kartı TURKUAZ renktir. Arkasında iletişim Başkanı Fahrettin Altun’un imzası, önünde karekodu vardır.
Adam kabul etmedi.
Bu zaman zaman oluyor.
Bende Ulaştırmadan sorumlu olana geçmişte durumu aktardığımda, “gideceksiniz basın mensubuyum diye imar inşaattan kart çıkaracaksınız, ücretsiz bineceksiniz”
Cevabını aldım.
Yahu böyle saçma sapan iş mi olur sayın Vahap başkanım?!
Siz beyefendi tavırlarınızla, işleri ise uhuletle ve suhuletle icra eden inansınız.
Ne demek biz bu kartı tanımayız, gidin belediyeden (imar inşaattan) kart çıkarın.
Şimdi Devletin en tepesindeki Cumhurbaşkanlığına bağlı olan İletişim Başkanlığı kılı kırk yararak ve güvenlik soruşturmalarından geçirerek bu kartı bize verecek, ülkenin her yerinde bu geçecek, ama MBB otobüslerinde geçmeyecek...
Birde halen otobüs kaptanı SARI BASIN kartı diyor.
O çoktan kaktı ve yerine TURKUAZ renkliler geldi.
Bu konuda tek yetkili olan Cum.Baş.İletişim Başkanlığına resmi yazı ile sorun.
Neyi mi?
BASIN KARTININ hangisinin geçerli olduğunu?
Örnek isteyin.
Biz Ankara da, İstanbul da, Eskişehir de hiç böyle bir durumla karşılaşmıyoruz.
Bu bir...
İkincisi, 81 ilimiz var, Her ile gittiğimizde biz oradan kart mı çıkaracağız? Cebimiz ve çantamız KARTLAMI dolacak yani?!
Bu işin sahtesi oluyor, ayırt edemiyoruz diyorsanız, o zaman o kart okutulan yere elimizdeki BASIN kartının barkodunu okuyan yazılımı yükleyin. İletişim başkanlığından verilip verilmediğini anlarsınız. Ne rencide ediyorsunuz?
Nerelere ne paralar harcıyorsunuz, bunun için üç kuruşluk harcama yapmak yerine, bize iş çıkarıyorsunuz.
Hem sonra niye imar inşaattan ücretsiz kartı veriyorsunuz?
Bu ayrı bir külfet değil mi?
Ve biz basın mensuplarını imar inşaat vasıtası ile fişliyor musunuz?
Ayıptır, ya ücretsiz yapın yâda kaldırın kardeşim.
Kaç gazeteci var Mersin de?
Neyse...
Valiliğin yanında olan ve Anadolu hayat binası önündeki üst geçit’in yürüyen merdivenleri çalışmıyor, çok şikâyet aldım, size iletiyorum
Yine Yaz ayları sıcak, bunaltıcı, sabahları ve mesai bitimi hatlardaki araçların sayısını arttırın. Araç içine eskiden olduğu gibi, “hamile- yaşlı- hasta- insanlar yer veriniz” levhası astırın.
Birçok sayıda yabancı tip biniyor, koltuklarda minik çocuklar, gençler, yaşlı başlı insanlara yer vermiyorlar, hasta, kadın dinlemiyorlar. Onlar belki insanlıklarından nasiplerini almamış olabilirler...
Utandıracak bir uyarı yazısı koysanız, kötü mü olur?!
Taş BİNANIN önünden geçiyorum.
Boşaltılmış ve restore ediliyor.
Restorasyonu kim yapıyor, burada da bir aydınlatıcı levha yok. Ancak orasının müze olacağını söylediler, buna sevindim.
Biraz ileride Belediye yeni yerine taşınmış.
Çamlıbel deki bu yer için yıllık ne kadar kira ödeniyor, Oradaki tadilat ve onarım ile bu hale gelinceye kadar Belediye ne kadar harcadı?
AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçeleri başta olmak üzere tüm ilçelerde KALDIRIM işgalleri devam ediyor, bir türlü bu iş önlenemiyor.
Yine merkez ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerde TABELA kirliliği yaşanıyor.
Birbirinden berbat görünümlü, devasa tabelalar çevre ve görüntü kirliliği yaparken KENT ESTETİĞİNİ DE bozuyorlar...
Kent konseyi başkanlarını lütfen başkanı olduğu ilçenin sınırları içinde oturmaya (ikamet) özen göstersinler, çok şikâyet alıyoruz.
İlimizde Yabancı göçmenler var. Tamam. Nasıl oluyor da bunlar EMLAKÇI ofis ve büroları açabiliyorlar, ellerinde yeterli belge ve ehliyetleri var mı? Niye kontrol yok?
Tüm belediyelere sesleniyorum?
Sürekli işçi kadrosunda olan bir işçi, yâda şirketlerinizde çalışan gözüken işçi, nasıl olur da memura amirlik yapacak pozisyona getirilebilir? İşçi olan kişinin evrak üzerinde imza yetki ve sorumluluğu olur mu? Yasaya ve mevzuata aykırı bu durumlara ve bu tür görevlendirmelere artık son verin. Onlar yaparken iyi de, biz yaparken mi kötü anlayışı ile çalışacaksanız, bu millet size onlardan iyisiniz veya iyi olacaksınız diye oy verdi.