haberanaliz
Nöbetçi GAZETECİ

Nöbetçi GAZETECİ

Mail: ng.analiz@gmail.com

Bunlar Japon kardeşim Yer mi?

Bunlar Japon kardeşim Yer mi?

Dün bu köşede dile getirdiğim hususlar sonrası, bir e- posta daha aldım.

İçerikte anlatımlar beni şaşırttı. İçeriğe ilave birde 2 adet de belge gönderince, demek ki bir şeyler var, O zaman gündeme alayım, bakalım yetkilisi ilgilisi ne diyecek dedim.

Gelen E-posta içeriği şöyle:

.... MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDE JAPON HARAKİRİSİNE HAZIR OLUN…”  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı – Reach Alternatives (REALS) tarafından ‘’Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için Koruma Hizmetlerini Geliştirme ve Sosyal Uyumun Teşviki Projesi’’ kapsamında Mersin ilinde bu uyum için faaliyetlerin yürütülmesi adına Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından bir TEMİZLİK PERSONELİ görevlendirilmiştir. Buraya kadar her şey çok güzel... Ancak Reach Alternatives (REALS) Türkiye Temsilcisi Yoshiyuki Matsumoto tarafından 15.06.2024 tarihli bir müracaat her şeyin büyüsünü bozmuştur. Mersin İl Spor Müdürünün konunun araştırılmasını hatta konudan kimsenin haberinin olmaması için çok uğraşlar gösterdiği iddia edilmektedir. Bir rivayete göre de konunun dışarıda duyulmaması için bilen kişilere yeminler ettirildiği söz konusudur. Japon Harakirisi gibi şiddetli olan Yoshiyuki Matsumoto’nun dilekçesinde akla ziyan suçlamaların olduğu, iddialarda yetkili ve ilgiliyi hatta herkesi hayrete düşürecek neler var neler deniliyor.. Bu iddiaları aydınlatması için İl Spor Müdürümüzün Japonların başvurusunda nelerin olduğunu ve çözümünü şeffaf bir şekilde açıklaması gerekmektedir.

*** Örneğin bu projeyi yürütmesi için görevlendirilen kişi/kişilere aylık 2300 doların üstünde ücret ödenmiş midir? Bu ücretin ödendiği kişiler kurumunuzda görev yapan temizlik personelleri midir?

*** Oturma izni dahi olmayan bir Suriyeliye de 2000 dolar maaş ödenmiş midir?

*** Aynı şekilde kurumunuz bünyesinde çalışan N.T.  İsimli şahsa da aylık 1900 dolar maaş ödenmiş midir? Eğer bu kişiye bu para ödendi ise ne için hangi hizmetin karşılığı olarak ödenmiştir?

***Bu proje faaliyetleri kulüp üzerinden yapılmış mıdır? Ya da kulüp üzerinden yapıldıysa yasal dayanak nedir? Yapılan faaliyetlerde sahte imzalara yer verilmiş midir?

*** il Müdürünün bu konuda dahli veya bir özel hususiyeti yoksa konunun neden gizli tutulması talimatını verilmiştir?

***Türkiye ve Japonlar arasında büyük bir diplomasi krizi oluşturacak şikâyetin sübuta ermesi halinde ilgililer hakkındaki müeyyideleri bizlerle paylaşmanız ümidiyle…” DEMİŞ...

Ekteki diğer evraklar ise şu anda bizde mevcut.

Yani, işin detayı şöyle; 24.1.2024 günü E-26587027-900-6776884 sayılı Personel müdürü imzası ile il müdürüne temizlik işleri personelinin bu şikayet konusu işlerde görevlendirilmesi istendiği, Müdürün onayladığı belge aşağıda:

Program devam ederken, Japonlar konu ile ilgili kendilerine ters gelen usulsüz işler nedeniyle durumu bildiren bir dilekçe kaleme alıp ilgili ve yetkiliye göndermiş..

Bu dilekçe 15.5.2024 günü müdürlüğe intikal etmiş.

Müdürlük bunun üzerine harekete geçmiş, 4.6.2024 gün E-26587027-903.07.99-7888887 sayılı Personel müdürü imzası ile il müdürüne hitaben olur ve görevlendirme yazarak, dilekçedeki işlerin incelenmesi ve araştırılması gerekirse soruşturma yapması için müdürlük ARAŞTIRMACI kadrosundaki bir kişiyi görevlendirmiş.  Öyle hızlı ve baştan savma yapmışlar ki, ARAŞTIRMACI kadrosundaki kişi için yazının içinde kurulan cümle: “ il müdürlüğümüzde “Araştırma olarak” görev yapan .... nın muhakkik olarak görevlendirilmesi düşünülmektedir”  DENMİŞ... (Yazı aşağıda)

Şimdi okurumuzun e posta ile yolladığı ve bizlerin bu köşede yukarıda tırnak içine alıp yayına verdiğimiz anlatımlara ne diyecekler?

Mersin Gençlik spor il müdürlüğünde onayı alınan ve il müdürünün de imza atrak sorumluluk aldığı bir işte kusur ve kabahtleri yada usulsüzlükleri ortaya çıkaracak muhakkik görevlendirmesi bu şekil olur mu?

Yani il müdürünün emrinde olan bir Araştırmacının bu işe muhakkiklik yapması, soruşturma, araştırma ve incelemenin seyrine gölge düşürmez mi?

Bu işlerin BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ BİLGİ VE BECERİSİ ile tahkik edilmesi daha uygun ve doğru olmaz mı?

Gençlik Spor Balkanlığı, Mersin il müdürlüğü mevzu olunca, neden bu kadar müsamahalı davranmayı tercih ediyor?

Dünkü köşe yazımızın linki aşğıda:

https://www.haberanaliz.net/makale/mersin-genclik-spor-3326

Gençlik Spor bakanlığı her iki linkte yayınlanan içerikleri ve içinde bulunan linklerin üzerlerini tıklayarak açıp içeriklerinin çıktısını alarak bu konuları detayları ile niye incelemiyor?

Mesele Tüyü bitmedik yetimin meselesi.

Beytülmal.

 

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com