haberanaliz
Nöbetçi GAZETECİ

Nöbetçi GAZETECİ

Mail: ng.analiz@gmail.com

Gençlik Spor Müdürlüğü

Yıllardır kanayan bir yara haline gelen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışma ve icraatları bizim sitede haber konusu olunca Bakanlık nihayet devreye girdi ve müdürü görevden alıp yerine yeni bir kişiyi görevlendirdi.

O kişi de gelir gelmez, ilk iş olarak, TARSUS ilçesinde adı şaibe ve olaylara karışan YURT alımını yerinde incelemiş.

Tabi kendi sosyal sayfalarında bu konu paylaşılmış, resimler konmuş. Bizde inceledik.

Ne denli haklı ve yerinde yazı yazdığımızı görüp, şükürler olsun diyerek, vatanın milletin hakkını savunduğumuz gerçeğini gözler önüne serdik.

Bu konu ile ilgili en son haberimizin linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/tarsus-ilcesinde-tbmmyede-yansiyan-yurt-alimi-gerceklesti-21809

Bu linki tıklarsanız, aynı haber içinde 2 ayrı link daha var, ne demek istediğimizi, yada geçmişte neler dediğimizi göreceksiniz.

Buraya harcanan ve bundan sonrası için harcanacak paraya 3 ayrı yurdu sıfırdan yapacak olan yüce devletimizin kaynakları böyle israf edildi.

Yürürlükteki tasarruf genelgelerine rağmen.

Yeni gelen il müdürü, inşallah çok titiz şekilde değerlendirmeler yapar, özellikle ihale ve alımları inceler, satın alma birimini tümden değiştirir, kadrolu şube müdürleri orada mevcut iken vekil şube müdürleri ile iş yapmaz, KHK işçi olanları ihale biriminde çalıştırmaz, Masa başında temizlik işçisi bulundurmaz, özel kalemi olan sekretaryasını bir an evvel değiştirir, ihaleleri sürekli aynı firmaların nasıl aldığını araştırır...

Mersin il müdürümüz,

Mersin’in YURT sorunu bitmiş değil.

Biz daha önce yazdık, öncekiler umursamadı.

Bakınız, Mersin Yeni mahalle çakmak caddesi Beşyol civarında (merkez ilçe Akdeniz oluyor) eskiden defterdarlık, vergi dairesi ve tapu binaları olarak kullanılan bir bina var. Bomboş. Sizin mühendisler iyi bilir. Oraya bir göz atsınlar, kime ait ise devletin binasını size devretsinler, 100 milyonluk bir iç tadilat ve boya ile pırıl pırıl olur orada en az 500 öğrenci barınır. Buyurun inceleyin incelettirin...

Yine aynı şekilde TELEKOMUN pozcu postanesi olarak bilinen yoldan 200 metre kuzeyde boşalttığı bir hizmet binası var. Pırıl pırıl. Orayı da elden geçirip çok az bir maliyet ile 500 öğrenciye daha mutlu edersiniz.

Yine Mezitli ilçemizde sahile sıfır, içişleri bakanlığı mahalli idareler Eğitim birliği tesisleri adı altında ancak yıllardır bomboş duran derya deniz bir kampus var. Sizin oradaki mühendisler onu da bilir. Eskiden burada kamplar yapılır, mülki idare amirleri, kaymakam- valiler gelir dinlenirdi. Mükemmel bir donanıma sahip yer. Ufak bir masraf ile burası da YURT olur, hem de mükemmel olur.

İnceleyin incelettirin. Bunlar kamu malı, devlet malı. Çürüyeceğine Tarsus’a verilen paranın 3 de birine bu dediğimiz üç ayrı yeri hayata geçiririsiniz.

Ayrıca, Üniversite içinde kız yurdu mevcut.

İçinde kullanılmayan bir havuz var.

Biz daha önce duyurduk, umursamadılar. O havuza milyonlar harcanıp tadilat yaptılar. O havuz yine kullanılmıyor ve kullanılmayacak. Oraya harcanan para oradaki çocukların ihtiyaçlarına harcansa olmaz mıydı, şunu oradakilere bir sorun, inceleyin, günah değil mi?

O harcanan paralar tüysüz yetimlerin hakkının olduğu, şehitlerin hakkının olduğu BEYTÜLMAL dediğimiz Devletin kasası.

Bu devlet hepimizin...

Ve hepimiz, devletin kaynaklarının nasıl kullanıldığından sorumluyuz.

Şimdilik bu kadar...

Hoş geldiniz, Allah Muaffak etsin. Başarı diliyorum.

 

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com