GENÇLİK Spor’a bak sen!!! – 14-
Bir önceki yazımın linki aşağıda, lütfen tıklayıp okuyun:
https://www.haberanaliz.net/makale/genclik-spora-bak-sen-13-3589
Bilyorsunuz, devlet dediğiniz kurumun, bir işleyişi var.
Yasalar, Kanunlar, Mevzuat, Genelge ve iç tamimler ile kurum kuruluşlar yönetilir.
Öyle önüne gelenin KEYFİ şekilde yönetmeye kaktığı bir alan değildir.
Devlette devamlılık esastır.
Ebed mübettir.
Mersin GSB’de çöreklenmiş bir tahife var.
Bu il müdürü geldiğinden bu yana, yönetim ve idarede pek bir değişim yaşanmadı.
Mesela halen masa başı temizlikçiler asli görevlerine döndürülemediler.
Torpili bulan yan gelip yatarken, lavabo, tuvalet temizleyenler, bu nasıl bir ikircikli tutum diyerek iş yerinde çalışma barışı bozuluyor.
Hele biri var ki, BASIN MENSUBU gibi değerlendiriliyor. Gazeteci kimliğine kavuşturulmuş, TEMİZLİKDEN işe ve göreve alınmış, eline makine verilmiş, gelen giden il müdürünün boy boy resmini çekip, idarecilerin resmini çekip sosyal medyada paylaşım yapıyor, eline süpürge, toz bezi almadığı gibi diğer çalışanlardan ayrıcalıklı çalışmasını sürdürüyor.
Basın konusunda bir eğitim almamış, mesleği basın sektörü değil.
Temizlikçi.
Tek özellik, gelen gidene iyi bağlama çekmesi.
Müdürlüğün bir tane haber bültenini yapıp da basın sektörüne geçmiş değil.
Ama arşivi resim ve belge dolu…
Yıllardır foto çekiyor, BASIN MENSUBU havasında temizlikçi…
Onu da geçtik.
Burada tartışmalı olan bir personel müdürü var.
O müdür soruşturma geçirdi, zimmet çıktı, şimdi devlet onunla beraber çok kişiden o paraları istiyor, o müdür ise halen görevini yaparken yasa ve kanun tanımaz bir tavır içinde çalışıyor.
Aşağıda size bir belge yayınlayacağım.
657 sayılı Yasayı bilen, dikkatli okusun.
Bu belgede, adı geçen bir bayan personel görevini yapmaz, özürsüz olarak görevine iki kez gelmez, Bunun üzerine muhakkik tayin edilir, iş, idarece soruşturulup incelenir ve kişi suçlu bulunur.
Bu suçun karşılığı olarak MUHAKKİK tarafından bu kişiye AYLIKTAN KESME CEZASI ÖNERİLİR.
Yasada yeri var.
İdare, ita amiri, üst amirler, kişinin savunmasını ve geçerli bir sebebini bulur ise, bu cezayı bir alt cezaya düşürebilirler, bu imkânı yasa tanımış.
Bu cezanın bir altı kınama CEZASIDIR.
Belgeyi iyi okursanız, şahsın, yani bayanın bu suçu işlediği sabit görülmüş, ayrıca daha sonra kendisinden avunma istenmiş, savunmasıda yeterli görülmemiş, ve suçu sabit bulunup ceza verilerek tecziyesine gidilmiş.
Dikkat edilecek konu is, personel müdürü, bu kişiye öyle büyük bir kıyak geçmiş ki, AYLIKTAN KESME yerine, savunması yeterli görülse idi KINAMA verecekken, hem savunmasını yeterli görmemiş, hem de KINAMANIN da altında kıytırık bir ceza olan UYARMA cezası önermiş.
Niye ki?
Bu uygulama ve tavır, Yasal mı, mevzuata uygun mu, etik ve vicdani mi?
Hatırlayın aynı personel müdürü eşinin yurt müdürü olduğu yerde garibim bir güvenlikçiyi Tarsus’a göndermişti.
İlgili haberin linki aşağıda:
https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-neler-oluyor-21967
Basit ve vatsap gurubunda yapılan aleni bir yazışmanın ortaya çıkması sonrası adamları alıp Tarsus’a gönderiyorsunuz da, suçluluğu idarece tispit edilen, savunması yeterli görülmeyen, aylıktan kesme cezası muhakkikçe önerilen işte, bu nasıl bir idari tasarruf ki, kişi korunup kollanıyor ve tabiri caiz ise KIYAK geçiliyor.
Yoksa SENDİKA faktörü mü?
Bu bizim sendikadan, bu bizden değil mantığı ile mi, devlet idare ediliyor?
Bu işlere DUR diyecek, KANUN- MEVZUAT- YASA- AHLAK- VİCDAN tartısı içinde işleri hal yoluna koyup, TÜYSÜZ YETİMLERİN HAKKININ OLDUĞU VE ŞEHİTLERİMİZİN HAKKININ OLDUĞU BEYTÜLMALA sahip çıkacak EVLADI VATAN yok mu?!
Daha önce kırk kez yazıp seslendim, İşçi ile memur arasındaki fark nedir?
Memur: Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, kamu hizmetinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli olan tüm iş ve işlemleri asli ve sürekli yapan kişidir. Sürekli İşçi: Kamu Kurum ve Kuruluşlarında kamu hizmetinin yürütülmesi için gerekli olan temizlik ve benzeri işleri yapan kişidir.
Peki, İşçi memura amir olabilir mi?
657 sayılı Kanuna göre memur ve amir arasında hiyerarşi bulunmaktadır. Dolayısıyla, gerek sözleşmeli personel gerekse 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi bir işçi personelin memur ve amiri arasında bir hiyerarşik kademeye konulması veya bir memurun amiri olması mevzuat hükümlerine aykırıdır.
Peki, hal böyle iken, işçi nasıl olur da ihaleli işlerin sekretaryasında akçeli ve ihaleli işlerin alt yapısında söz sahibi olur? Bunlar sırlı ve gizli işlerdir. Bir işçi, İhaleli işlerin olduğu birimde memur gibi nasıl çalıştırılabilir? Sayıştay raporuna alıyor, gelen müfettişler ikaz ediyor, ama siz halen aynı kişilerle yola devam ediyorsunuz, niye?
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com