Kopyacı belediyeler..
Bizde Belediye hizmetleri, faaliyetleri, etkinlikleri, hatta basın açıklamaları bile KOPYALAMA suretiyle gerçekleşiyor. Kendilerine özgü bir çalışmaları, icraatları, proje ve eserleri, ne acıdır ki bulunmamakta. Hangi siyasi görüşten olduğu, hangi partiden olduğu önemli değil. Bir fikir üretip icraata koymuyorlar, birbirlerinden bakarak ve çalarak faaliyet yapıyorlar.
Bize ülkenin her yerindeki belediyelerden bülten geliyor. İçeriklerine bakıyoruz, başkanların ve belediyelerin adı değişik ama faaliyet ve icraatlar aynı. Farklılık arz eden, farkındalık yaratan hizmet sunan yok. Başkanların basın büroları, evlere şenlik çalışma sergiliyorlar. RUTİN basın açıklamaları ile gün geçiriliyor. Ortalıkta bunların yaptığını eleştirip yazacak basın mensubu da kalmadı. Yağ çeken, pohpohlayan kalemler revaçta ve yağ yalakası bir düzen içinde halkın yararı kamunun çıkarını kollayan gazeteci, hak getire...
Yine 10 Ocak geldi ve önüne gelen çalışan gazeteciler gününü kutladı. Anlamsız ve tutarsız kutlamalar. 2019 yılında 8300 gazeteci hakkında hakaret davası açılmış, 197 si hapsi boylamış, 126 gazeteci hakkında terör suçlaması ile dava açılmış, 3600 kişi kapanan gazete ve basın kuruluşları nedeniyle işsiz kalmış, mevcut çalışanların içinde aylık geliri, yüzdelik dilime vurursak, açlık ve yokluk sınırı altında kalanların sayısı yüzde 75, yüzde 25 lik dilimin ise yüzde 5’i durumu çok çok iyi, yüzde 10’u kendi mütevazi evinde yaşam sürdürüyor, diğer yüzde 10 ise belediyelerde iş bulmuşlar yanı sıra bazı basın kuruluşlarını temsilen çalışıyorlar. Yerel gazeteler beşer onar kapanıyor. Çoğu gazetecinin evi yok, arabası yok... Okumuş eğitimli gençler boş geziyor. Birileri gazetecilerin olmayan gününü kutluyor. Yazık!