Siyasi ANALİZ

Siyasi ANALİZ

Mail: sanaliz@gmail.com

Mersin Ak Parti -6-

Mersin Ak Parti -6-

Bu hususta bir önceki yazım linkte duruyor: 

https://www.haberanaliz.net/makale/ak-parti-mersin-uzerine-5-3175

Bugüne geliyorum...

Bugün Ak Partide geçmiş dönemlerde çok başarılı şekilde il kadın kolları başkanlığı da yapmış bir kardeşim beni aradı. “İl Danışma Kurulu toplanıyor, bize haber veren yok” diyerek söze başladı, çok şey anlattı. Bende onun anlatımı ile bu toplantıdan haberdar oldum. Düşünün yani, BASIN mensubuyum, üstelik partiye gönül vermiş insanım, ama ne davet ediliyorum, ne hatırlanıyorum, tesadüfen arayanların serzenişi ile öğreniyorum. (Gerçi hoş, adamlar hiç bir yaptığı işi, açıklamayı, basın bültenini dahi göndermiyorlar, sonra da biz onları haber yapmamış oluyoruz...)

Bunun üzerine hemen Mersin’de aktif siyasetin içine yuvalanmış tiplerin sosyal sayfalarını kontrole başlıyorum. Çoğunda bu toplantı ile ilgili bir paylaşım yok. Toplantı sonrası paylaşımlara ise şimdi aşağıda yer veriyorum.

MYK üyesi Mustafa Sever “Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımızı gerçekleştirdik” paylaşım yapmış. Onu aşağı alıyorum:

Paylaştığı Kısa videoda Ne diyor? "9 Ekimden 31 Marta kadar değerli kardeşlerim sizlerle birlikte olmaya gayret ettim. Yüz günü aşkın bir süre sahada kaldık. İki yüz seksen dört büyük adreste gerçekleştirdik. Ekibimle beraber 30 bin kilometre yol yaptık değerli kardeşlerim. Bu süreçte bizden ve ekibimizden desteğini esirgemeyen il başkanımıza ilçe başkanlarımıza ve bütün hemşerilerimize teşkilatlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun hepinizden” diyor. Salondakiler alkışlıyor. Daha sonra, “Teşkilatlarımızı vatandaşlarımız karşısında dimdik bir onurlu şekilde görevlerini yerine getirecek gücü inşallah vereceğiz değerli kardeşlerim” diyor. 

İyi de, kendi doğduğun ilçe olan küçücük nüfuslu MUT da seçim kaybettin. Üstelik senle beraber YHD de görevli eski vekil bayanda oralı, devletin imkânlarını seferber ettiğiniz, 100 gün sahada koştuğunuzu söylediğiniz, 5 bin kişinin işini yaptığınız söylediğiniz orayı almaya ve ikinizin gücü ve kuvveti de, yetmedi. Nasıl içten ve azimle çalıştıysanız küçücük ilçe elimizde iken kaybettik!!!

İl Başkanı Adem Aldemir’in Sayfasındaki paylaşım aşağıda:

Merkez ilçelerden olan Mezitli ilçe başkanının yaptığı paylaşımı da alta aldık. İlçe başkanı yapılan toplantı için yaptığı paylaşımda, “... büyük bir coşkuyla kutladık” diyor. Neyi kutladın arkadaşım?! 31 Mart seçim başarısızlığını mı?

Yenişehir adayı Kenan Peker’in paylaşımı ise aşağıda:

Salonda ERDEMLİ- MUT- TOROSLAR- SİLİFKE ilçesi teşkilatlarına mensup olanlar ilçelerinin isimlerini taşıyan dövizleri açmışlar.

(Çayın içine at olsun ŞEKER, toroslar ilçesi Başkanım Ferdi Çokkeser, hakkını teslim edeyim, bu seçimde yeni ilçe başkanı idi bir dakika durmadı, güleç yüzü ile de adayına canı pahasına çalıştı. Ama yapayanlızdı. Yine Celal ATA'ya helal olsun o toplantıya gelmiş)

Şimdi aşağıdaki paylaşıma dikkat edin. Av. Taner Boz. Mersin Yörüklerinden. Partide çok değişik zamanlarda değişik yerlere aday olmuş isim. Ne diyor, toplantı sonunda?  “Davet edilmeden gittik” Yani onu davet eden olmamış, ama duymuş gitmiş.

Soruyorum: Siz ilgili ve yetkili arkadaşlar, kimleri, nasıl davet ettiniz?

İl Danışma Kurulu toplantısı nasıl, kimlerin katılımı İle olur ve siz bunlardan kimleri oraya davet edip bilgilendirdiniz?

Kaç partiliye buyurun gelin dediniz?

Eski il ilçe başkanları sayısı belli. Orada biri dışında diğerleri neden yok?

Eski milletvekili ve bakanlar belli, orada Hacı’nın dışında niye hiç biri yok?

Eski Belediye başkanlarından Aydıncık Ferhat orda, diğerleri neden yok?

Eski belediye meclis üyeleri neden yok?

Bu dönemde Belediye başkan adayı yaptıklarınız, Kenan hariç neden yok?

Meclis üyesi yaptıklarınız neden ful kadro orada değiller?

YHD üyesi MUT kökenli eski vekilimiz orada neden yok?

Ali Kıratlı orada da mevcut Sibel vekil neden yok?

Partide il başkanı ataması yapılacakken yâda belirlenecekken ortalığa çıkan AĞIR ABİLERİN hiçbiri neden yok?

BEN SİZE BELKİ BAZILARI UTANIR DİYE, parti tüzüğünün il danışma kurulu toplantısına katılması gerekenler, davet edilmesi gerekenlerle ilgili 77.nci maddesini aşağıya koyuyorum.

Allah rızası için, yukarıda yayına verdiğim maddelerdeki isim, makam, unvanı geçen ve teşkilat kademelerinin sayılarını alt alta yazıp toplayın. Ne çıkıyor biliyor musunuz?

Sade partili yani yönetici ve görev almayanları daha bu rakamın içine almıyorum.

En az 700 kişi.

Birde sade partili kardeşlerimiz davet edilmiş ve gelmiş olsa, en az 2 bin kişi yapar ki, bu o salona sığmaz, kapalı spor salonunda yapmanız gerek. Netice ortada. Bugünkü toplantıda 200 kişi ya var ya yok.

Orada partinin emektarı çok sayıda kişi yok.

İsim isim yazıp insanları rencide etmek niyetinde değilim.

Niye yoklar?!

İl danışma meclisi, yâda toplantısı her ne diyor ve kabul ediyorsanız, ne için yapılır?

Şov yapmak için mi, laf olsun torba dolsun maksadı için mi?

Yoksa eksiği gediği tartışıp, nerede hata yaptık, ne yaptık, ne yapamadık, neden başarısız olduk, bundan sonra ne yapmalıyız, nasıl çalışmalıyız için mi bir araya gelinir?!

Kürsüye bakıyoruz. İl başkanı konuşuyor, ardından Vekil Ali konuşuyor ve son olarak da MYK üyesi eski Ekonomi bakan yardımcısı (Zafer Çağlayan’ın) Büyükşehir 2014 adayı olup kaybeden Mustafa Sever konuşuyor.

Sonra dilek temenni gibi birkaç arkadaş çıkıp teşekkür ediyor.

Bu mu?

Toplantının amacı ve gayesi bu mu?

Körlerle sağırlar birbirini ağırlar işi mi?

O zaman 2028’e nasıl hazırlanacaksınız, hangi hatadan ve yanlış karardan ders çıkaracaksınız, neyin muhasebesini yaptınız ki, kendinizi başarılı buldunuz?!

Değerli kardeşlerim, birbirimizi kandırmaya gerek yok.

Ortada başarı değil başarısızlık var.

Beceriksizlik var.

Yanlış tutum ve kararlarla yürünen yollar var.

Bunu can yoldaşımız REİS görüyor tepeden ikaz ediyor da, siz neyi kimden gizleyip, “her şey çok iyi” modunda hareket ediyorsunuz?!

Birde bu ekip takımla Mersin’de il BAŞKANI ve yönetimini atayıp yeni yol haritası belirleyeceksiniz öyle mi?!

Vallahi de billahi de böyle devam ederseniz yerle yeksan edersiniz partiyi. Günahtır ya.

Kendinize yakın gördüğünüz bir iki basın mensubunu çağırmışsınız, işin ehli ve siyaset ilmini bilen Basın içinde bulunan ama sizi eleştiriyor diye çok insanı çağırmamışsınız.

Bu mu büyümek, partiyi büyütmek ve başarı elde etmenin yolu!!!

Bakın Ak Parti genel merkezindeki KADİM DOSTLARIMA, partinin kurucularına sesleniyorum.

Mersin bu hali ile gelecekte hiçbir başarı sağlayamaz.

Mersin’de siyaset yaptığını sanan, eli cebine gitmeyen, el kesesinden harcama yapan, para harcattığı iş adamının elinden tutup il başkanı yapmaya çalışan, türlü çeşitli tiyatro oynayan, aday olduğu dönemde saat 12 ile 14 arasına özel görüşme koyup kendi ile gezen partili teşkilat mensubuna bir yemek yedirmekten aciz, bir bardak çay ısmarlamaktan aciz tiplerin laf ve telkinleri ile il teşkilatı oluşturur ve yol yürüseniz, 2028 de Mersin de tek vekil bile çıkartamazsınız!!!

Devam edeceğim.

Baki Selam ve Dua ile.