Mersin SAĞLIK İdarecileri!!!
Mersin’de ikinci bir Haberanaliz.net yöneticisi yok. Adımızı ve şanımızı kullanan çok da, iş üreten, yol gösteren, çözüm üreten yok.
Uzun süredir 102 yaşında olan Annemin sağlık sorunları ile yakından ilgilenmem vesilesi ile aranızda gezemiyorum, ofisimden, ulaşabildiğim her alana ulaşıp, kamuya ve sizlere faydalı olmaya çalışıyorum.
Mersin SAĞLIK, sözleşme imzalanarak oturtulan makamlardaki boş beleş tipler yüzünden umulan seviyeye gelemedi.
Ak partinin il başkanı ve 50 kişilik yönetimi başta olmak üzere, bölgenin vekilleri SAĞLIK idaresindeki aksayan yönlere el birliği ve güç birliği yaparak çözmeleri gerekir.
Kuru kuruya hemşericilik ruhu ile bir yere varamazsınız.
Kendi adamlarınızı, yakınlarınızı, ahbap çavuş ilişkileri ile makamlara getirmek yerine, iş bilen, dürüst, vatana millete adam gibi hizmet edecek ehliyet ve liyakat sahibi kişileri getirmelisiniz.
Mesela, Cumhurbaşkanımız medarı iftiharımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN, kendi sosyal hesabı olan X den bu gün aşağıdaki paylaşımı yaptı. Okumadıysanız okuyun:
“Ülkemiz genelinde 391 hastane inşa ederek toplam hastane sayımızı 1.547’ye çıkardık.
37 bin 417 yataklı 25 şehir hastanemizi tamamlayarak hizmete açtık.
Hastane yatak kapasitemizi 164 binden aldık, 270 bin 511’e taşıdık.
192 bin 824’ü hekim ve uzman hekim olmak üzere 1 milyon 47 bin yeni personelle sağlık ordumuzu daha da büyüttük.
Sağlık tesislerimizin imkânlarını iyileştirdik, altyapılarını güçlendirdik, ekipmanlarını modernize ettik.
Şurası çok önemli…
Bugün tam 2 milyon 840 binin üzerinde vatandaşımıza evde sağlık hizmeti veriyoruz.
Saymaya kalksak saatler alacak nice yatırımı, eseri, projeyi, imkânı milletimizin hizmetine verdik.
Hizmet ederken kimsenin oy rengine bakmadan, sizden-bizden ayrımı yapmadan çalıştık.
Elhamdülillah, sonuçta sağlık alanında ülkemizi bugün dünyada parmakla gösterilen bir konuma ulaştırmayı başardık.
Geride bıraktığımız 23 yılda, ülkemizde sağlık hizmetlerinde kelimenin tam anlamıyla bir devrim yaşandı.
Sayılar da bu devrimi inkâr edilmez bir şekilde ispat etmektedir.
Elbette daha yapacak çok işimiz, gerçeğe dönüştürecek çok hayalimiz var.
Durmadan, dinlenmeden, yorulmadan koşturmaya devam edeceğiz.”
* * * * *
Şimdi siz, SAĞLIK yöneticisi durumunda olan MERSİN’deki ağzı kalabalık ancak iş üretmeyen, çözüm üretmeyen, beceriksiz takım, bu adamın yaptığı güzellikleri nasıl iş bilmezliğinizle lekelersiniz?! Sizin olumsuz, lüzumsuz çalışmalarınız, bu güzel insanın emeklerini zay ediyor ve Mersin’de partiye puan kaybettiriyorsunuz.
Hastanelerin ihale ve alımlarını süzgeçten geçirdim, il merkezi ve ilçelerdeki doğrudan temin işleri hiç hız kesmeden devam ediyor. TEK REÇETE alım düzenine dur diyen bir babayiğit çıkmadı. Medikal firmalar, doktorların tek reçete düzeni ile yaptıkları ameliyatlar ile ihya oldular, köşeyi döndüler. Alımı yapılan malzemelerin kontrolünü işin uzmanı ve ehli olanlarca ciddi olarak yapan var mı? Bir kurul oluşturup bunları, yapılan ameliyat ve kullanılan malzemeleri ve fiyatlarını incelemek zor mu?
Halen merkezdeki hastanelerde BRANŞI dışında çalıştırılan personel bolluğu var. Temizlikçiye temizlik yaptıramıyorsunuz. Hemşireyi, ebeyi masa başına oturtmuşsunuz. Depo da, çamaşırhanede, kalite biriminde, basın biriminde hemşire ve ebenin ne işi var? Acilde millet mahvolmuş durumda ebe hemşire bekliyor…
Bir idarecimiz bir sendikaya üye olmuş diye, gidin benim adımı makamımı söyleyin ki, size korkup kaydolsunlar diyebiliyor. İdareci taraf olur mu, bu ne rezalettir yahu!!!
Bakın işini bilen, ehil ve layık bir şekilde, görevini görevinin gerektirdiği bilinç ve şuur içinde ifa eden, yasa, kanun, mevzuat tanıyan kişilere sesleniyorum:
Ticari Alan Kira Tahsilâtlarında Mevzuatta Belirtilen Sürelere ve usullere Uyuyormusunuz?
Sağlık tesisleri tarafından yapılan bazı ticari alan kira geliri tahsilâtlarının mevzuatta belirtilen sürelerden farklı vadelerde yapıldığı zaman zaman Sayıştay tarafından ortaya çıkarılmıştı.
Bilindiği üzere, Mülkiyeti Hazineye ait / Hazine ile hisseli / üst yapı Hazineye ait ya da zemini Hazineye ait olup, Sağlık Bakanlığına tahsisli olan yerler ile Sağlık Bakanlığınca kiralanmış ve kira bedelleri merkezi yönetim bütçesinden karşılanan hastane ve birinci basamak sağlık kurumlarındaki ticari amaçla kullanılması mümkün olan bölümlerinin (söz konusu taşınmazların Aile Hekimlerine kiralanması dahil olmak üzere) Sağlık Bakanlığı tarafından döner sermaye işletmeleri eliyle işlettirilmesine ilişkin esas ve usullerin belirlenmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 15.06.2011 tarihinde protokol imzalanmış, protokolün son geçerlilik süresi 15.06.2021 tarihinden 31.06.2031 tarihine 10 yıl süreyle uzatılmıştır.
Protokol'ün “D. Kiralama İhaleleri ve Kira Süresi” başlıklı bölümünün birinci fıkrasında Bakanlık uhdesinde bırakılan ticari alanların kiralama işlemlerinde Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı ayrıca belirtilmiştir.
Yine Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik’in “Bedellerin Ödenme Şekli” başlıklı 13’üncü maddesinin ikinci fıkrasında; kira bedellerinin ödenmesinde üçer aylık dönemler halinde yılda dört eşit taksitle ödemelerin gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilmiştir.
Protokol ve mevzuat hükümlerini birlikte değerlendirdiğinizde; hâlihazırda Bakanlık uhdesinde bulunan ticari alanların kiralama yetkisinin, Hazine ve Maliye Bakanlığınca Sağlık Bakanlığına protokolle devredildiği, protokolde kira bedellerinin ödenme periyoduna ilişkin herhangi bir düzenlemeye yer verilmediği, bu nedenle sağlık tesisleri tarafından yapılan ticari alan kira geliri tahsilâtlarında, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik’in “Bedellerin Ödenme Şekli” maddesinde belirtilen esaslara göre ödeme dönemlerinin tespit edilmesi gerektiği anlaşılmaktadır.
Geçmiş dönemlerde Sayıştayca yapılan denetimlerde, sağlık tesislerinde kiraya verilen ticari alanlara ait kira tahsilâtlarının kira sözleşmelerinde yer verilen hükümlere göre tahsil edildiği ancak tahsilâtların bazı il sağlık müdürlüklerinde Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen üç aylık süre esas alınarak bazılarında ise bir aylık süre içerisinde tahsil edildiği görülmüştür.
Nitekim bu durum kamu alacağının zamanında tahsil edilmesine engel teşkil etmekte, öte yandan idarelerce gerçekleştirilen tahsilâtlarda vade konusunda uygulama birliğinin sağlanamamasına neden olmaktadır.
Bu itibarla, idarelerce gerçekleştirilen ticari alan kira tahsilâtlarının Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri esas alınarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Bu usul ve esaslara uyuyor musunuz?
Kim kontrol ediyor ve kim bu işleri takip ediyor?
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: