Mersin Sağlıkta ki Gelişmeler
Öncelikle Mersin’in sevilen ve saygı duyulan Doktorlarından NURİ OCAK beyi, kovid yüzünden kaybettik. Uzun süredir tedavi görüyordu. Mesleğin yüz aklarından olan çok kıymetli şahsiyet di. ALLAH RAHMET EYLESİN. MEKÂNI CENNET OLSUN. BAŞTA AİLESİ VE YAKINLARI OLMAK ÜZERE SAĞLIK camiasına başsağlığı ve sabır diyorum.
Gaziantep’te üzücü patlama
Sussam gönül razı değil, söylesem olmuyor. Dilimize pelesenk oldu artık, lütfen işinizi doğru yapın, lütfen devletin kılıcını çekin! Antep’te 9 kişinin ölümüne sebep olan patlama maalesef çok basit bir nedenden meydana gelmiştir. Önce çıkan haberin linkini vereyim okuyunuz....
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hastanedeki-patlamada-9-kisi-goz-gore-gore-olmus-6174500/
Ben burada, naçizane, hatırlarsanız, önceki yazılarımda uyardım. Covid 19 hastalarının yoğun miktarda oksijen kullandıklarını söyledim. Hastanelerin oksijen tanklarını kontrol edin dedim. Artık sahra hastanelerinde bile görmediğimiz uygulamalardan vazgeçin dedim.
Mersin deki Toros Devlet Hastanesi’nde bir odada 2 kişi yatıyor; hastalardan biri merkezi oksijen sistemine bağlı iken diğeri kirli paslı taşınabilir oksijen tüpünden oksijen alıyor. Ya Allah aşkına bu olur mu? Buna nasıl rıza gösteriyorsunuz? O tüplerin her biri bomba gibi patlar. Hatta aynı hacimdeki tüp gazdan daha yıkıcı etki yapar ve daha fazla yangına sebep olur. Tüpün vanasını nemli ve yağlı elle açarsanız ve sızıntı varsa alın size patlama. Olmadı mı? Oldu, internete girin bakın söylediğim sebeplerle ambulanslarda patlama olduğunu göreceksiniz ve can kayıpları olduğunu da göreceksiniz. En yakın örnek dün oldu.
Mersin Toros Devlet Hastanesi, paralel bir kablo çekerek, aynı odada yatan iki hastaya da, merkezi oksijen sisteminden oksijen vermelidir. Aksi takdirde her an daha büyük bir kazaya sebep olabilir. Kaşarlı tost yemek için harcanan mesai, hastane sorunlarına harcansın artık.
İl müdürünü adım adım takip ediyorum. Her ne kadar, kendisine, benim için, aleyhime atan tutanlar olsa da, müdür bey, aslanlar gibi, yazılarımı dikkate alarak sorunları bir bir çözüyor. Buradan ona duyarlılığı için gerçekten teşekkür ederim. Ama bu yetmez, sahaya daha çok inip denetlemek lazım. Bakın ben yazdım Toros Devlet Hastanesinde 170 kişi yatıyordu, yazımdan sonra sayı 340’a cıktı. Demek ki yazdıklarım doğruymuş. Önceki köşe yazılarıma lütfen bakınız. Toros böyle de şehir hastanesi nasıl? Orada da yakın zamanda merkezi oksijen sisteminde bir sorun meydana geldi. Kontrol etmezsen, deponda ne kadar oksijen var bilmezsin ve sonuçta hastalar oksijen alamaz. Şehir hastanesinde bu durum yaşandı. Işı layıkıyla yapmak var bir de mış gibi yapmak var. Sanki yapmış gibi davranmaktan vazgeçin, sağlık hata kaldırmaz. İşinizi doğru yapın. Koskoca şehir hastanesi, devletimizin yüz akı, gel gör ki ne liyakat ne ehliyet gözetilmeden yapılan eş dost, sen ben, bizim oğlan atamaları yüzünden sistem çöküyor. Çok yakında Mersin sağlık müdürlüğü kapsamındaki tüm ilde görev alan yöneticilerin siyasetteki akrabalarını, kim kimin yakını onları tek tek yazacağım, çok şaşıracaksınız. Bu tür ilişkilerle makama gelenlerin derdi devlete ve millete hizmet mi, konusunu, uzun uzadıya ele alacağım. Bu arada bazı yöneticilerin siyaset, müteahhit ilişkilerini de dikkatle gözden geçiriyorum. Antep olayı ders olsun hepimize, oradaki sağlık emekçilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bizde olmaz demeyin lütfen gidin gezin görün ve eksikleri tamamlayın. Her bir sağlık emekçisi bu ülkenin değeridir onların canını tehlikeye atmayın.
Toros Devlet deyince sorun biter mi? Bakın, aşağıdaki içeriği okurum göndermiş.... Ne diyor: “....Corona hastalığından dolayı hastaneye yatan ağır hastalara ilk üç gün 1 g Prednol yapılması gerekiyor. Prednol Ampuller 20 mg, 40 mg ve 250 mg olarak üretilmekte. Toros Devlet Hastanesinde anormal bir durum yaşanıyor. Hastalara 20 mg prednol’dan kullanıldığında kaç TL ye, 40 mg kullanıldığında kaç TL ye, 250 mg kullanıldığında kaç TL ye ücreti olduğunu aşağıda kendimce hesapladım. Toros Devlet Hastanesi idaresi, neden, 20 mg Prednol alıp hastaneyi, dolayısı ile devleti zarara sokmaktadır? Sağlık Bakanlığımız bence acilen bu konuyu incelemelidir.
20 mg Prednoldan 50 tane yapılmalı 1 g için fiyatı 7,56 * 50 = 378 TL
40 mg Prednoldan 25 tane yapılmalı 1 gr için fiyatı 8.37 * 25= 209 TL
250 mg Prednoldan 4 tane yapılmalı 1 gr için fiyatı 19.16*4 = 76.64 TL
Anlaşılıyor ki , 20 mg ile bir hasta İçin ilaç firmasına ödenen 378 TL fakat 250 mg Prednol alınmış olsaydı bu sadece 76.64 TL olacaktı... Bu aradaki 300 TL kimin cebinden çıkıyor ve kimin cebine giriyor? Bu, günlük doz, üç günde bu fiyat 900 TL yapar. Bu uygulamanın 100 hastaya yapıldığını düşünürseniz, üç günde 90000 bin TL gidiyor. Bu hesap bilmezliğe veya işini bilenlere (!)kim dur diyecek acaba?” DEMEKTE....
Şimdi, ALLAH RIZASI İÇİN, İŞİN EHLİ VE UZMANLARI İLE DOKTOR SAĞLIK ÇALIŞANLARI, AŞAĞIDA VERECEĞİM LİNKİ TIKLAYIP İZLESİN VE DİNLESİNLER. ARDINDAN AŞAĞIDAKİ SORULARA İLGİLİ VE YETKİLİLERİ YANIT VERSİNLER...
İŞTE O HEBER:https://www.haberler.com/iki-kez-koronayi-atlatti-covid-yogun-bakimdaki-13808089-haberi/
Bugün ele alacağım bir başka konu da, her yönden ısmarlama olduğu belli olan, yukarıdaki linkte bulunan bu haberdir. Sadece haberi dinledim ve haber içeriğinden yola çıkarak şu soruları, bu yazımı okuyan herkese sormak istiyorum.
1 ) Neden personel bu kadar enfekte oluyor? Üst üste 2 kez kovid hastalığına yakalanması normal mi?
2) Keşke bu haberde başhekim de konuşsaydı? Bu kişi güzel geçirmiş, hafif geçirmiş, iyi geçirmiş, görevinin başına dönmüş geçmiş olsun deseydi...
3) Sayın başhekim açıklasın şimdiye kadar kaç personel hasta olmuş?
4) Kaç doktor, kaç hemşire, kaç temizlik görevlisi. Sayının hastane personelinin yarısı olduğu söyleniyor bu doğru mu?
5) Sayın başhekim bir çalışma yaptınız mı? Bir istatistik çıkardınız mı? Önlem aldınız mı?
6) Daha çok hangi bölümde çalışanlar hasta olmuş hiç merak ettiniz mi? Hangi yöntemleri kullansam, personelimi hastalıktan nasıl korurum diye hiç düşündünüz mü?
7) Personele neden hasta oldunuz diye soruşturma açarım uyarısı yapmaktan başka bir şey yaptınız mı?
8) Sorun nerede? Maskeler mi sorunlu, havalandırma sisteminde mi sorun var, fiziki koşullar mı sorunlu? Bunları Araştırıyor musunuz?
9) Ben zaten hastaneye geldiğimde, sağlık çalışanlarının fedakârca çalıştığını görüyorum. Herkes görüyor ve takdir ediyor? Yukarıdaki sorun münferit mi? Siz yöneticiler ne yapıyorsunuz onu bir açıklayın.
10) Çalışanlar fazla nöbet tutuyor, yoruluyor, bir de baskıya uğruyor. Çalışanların morali bozuluyor, bağışıklık sistemi çöküyor ve hastalığa daha çabuk yakalanıyor. Bunu biliyor muydunuz? Bilim adamları bu konuda böyle söylüyor haberiniz var mı?
11) Sağlık bakanlığı 2.kere covid 19 hastalığı geçirdi demek için, 50- 75- 90- 100 gün sonraki enfeksiyonu mu kabul ediyor? Buradaki Ferdi beyin durumu buna uyuyor mu? Bu arada Ferdi Bey, bu gidişle 3.kez yine hasta olur. Yoğun bakım önünde maskesiz olarak basına açıklama yapıyor. Allah yardım etsin, nerden tutsam elimde kalıyor. Hastanenin reklamı için bir çekim yapacaksanız, bari, artık ilkokul talebelerinin bile uyduğu hijyen kurallarına uyun.
En komik olan ve dikkatimi çeken ise, Ferdi bey iki kere kovid oldum diyor ama hala yoğun bakımda maskesiz geziyor. Hem de basının önünde..
ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.
Baki Selam ve Dua ile.
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
DİKKAT! BURADA YER ALAN KÖŞE YAZISI AYNI ANDA FACEBOOK GRUBUMUZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://www.facebook.com/groups/haberanaliz.net
AYNI ANDA TİVİTER HESABIMIZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://twitter.com/batuhansezer006