Siyasi ANALİZ

Siyasi ANALİZ

Mail: sanaliz@gmail.com

MHP Mersin üzerine...

MHP Mersin üzerine...

31 Mart seçimleri bizlere ve sizlere çok şey söyledi.

Özellikle cumhur ittifakı bileşenlerine, en başta da MHP kanadına önemli mesajlar verdi.

Taban, tavandan gelen tercihlere ve diretmelere DUR dedi.

MHP’nin 30 yıldır elinde bulunan bir belediye başkanlığı (TOROSLAR) başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanlığını kaybetmesi parti içindeki büyük hesaplaşmanın ürünüdür.

Zaman içinde küsen, darılan ve geriye çekilip diş bileyenlerin partiye için için vurmaları, adayların yanında görünmeyip çalışmamaları, sinsi plan proje ile işleri sabote etmeleri bir kenara, birde ADAY gösterilenlerin ellerine ceplerine atmayıp, sürekli yanlarında kilerine, etraflarına para harcatmaları, tabandaki partililerin gözünden kaçmadı.

Tabi vatandaşlarında gözünden kaçmadı.

MHP çok yerde teşkilatlarında zayıftı.

İl Başkanı olarak atanan kişi, öncesinde Mezitli ilçe başkanı idi, orada belediye başkanı adayı oldu seçim kaybetti, MYK ya alındı, derken il başkanı yapıldı, sonra büyükşehir adayı yapıldı, parti tabanı buna içerledi.

Kendi Büyükşehir adayı oldu, kendi yönetindeki en yakın arkadaşını il başkanı yaptı, parti büyükleri ve hizmetinde olan tabanı buna da içerledi.

Milletvekili seçimlerinde kimse tabanı ve partilileri dinlemedi, İstanbul’dan bir arkadaş getirilip vekil adayı yapıldı, vekil sayısı düştü.

Şu anda partide eli cebine giden, kendi öz varlığından harcayan bir isim yok.

Var diyen yalan söyler.

Seçime girmiş seçim kaybetmiş isimler, diyar diyar gezip, filanı il başkanı yapalım, filanı ilçe başkanı yapalım, yolumuza devam edelim modundalar.

MHP genel merkezindeki dostlarım bilsin ki, dün ve bugün seçim kaybetmiş hiçbir isimden il başkanı ve ilçe başkanı olmaz, olmamalı.

Bu iş hatır gönül ilişkisi ile sürdürülürse, 2028 sizlere daha kötü gelir.

Tabana, partililere, az sayıda kalan gerçek ÜLKÜCÜLERE sorun, araştırın, partiyi kendilerinin yol alması, keselerini doldurmak için araç görenlere kapı açmayın, sıdkı sadakatle çalışacak olan neferleri arayın.

Kesinlikle İl Başkanı ve ilçe başkanlarında yenileşim, teşkilatlarda değişim olmalı, ama eli cebine gidecek, kurduğu yönetimden aylık aidat adı altında para almayan (para alan emir alır) il ilçe başkanları teminine gidin.

Adam eski vekil, eski belediye başkanı diye makama getirmeyin.

Eskide keramet olsa BİT PAZARINA NUR YAĞAR!!!

Önünüze, geleceğe, gençliğe, yeniliklere bakın, değişime açık olun.

Bugün Kaybedilen TOROSLAR ilçede belediye meclisi toplandı.

O sıra, benim annem 106 yaşında ve onun yanında başucunda tv ekranından izliyorum.

MHP Meclis üyesi Hayrettin Orgun mikrofonu eline aldı, genç yaşına rağmen öyle güzel bir konuşma yaptı ki, hayran kaldım.

Yeni başkana ve yeni seçilen meclis üyelerine çok manalı ve anlamlı mesajlar verdi.

Araştırdım, kimdir bu Hayrettin Orgun diye?!

Dedesinin adını taşıyan (torun) 3 Hayrettin’den biri.

1992 yılında Mersinde doğmuş, İstanbul Bilgi Üniversitesinde Uluslar Arası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünden mezun olmuş, Evli ve 1 çocuk babası, İyi derecede İngilizce bilen, Mersin de kurulu olan Orgun Şirketler grubu bünyesinde faaliyet gösteren dünyada 33 ülkeye ihracat yapan Sizin Bitkisel Margarin Yağ Fabrikası şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı,  aynı zamanda Sizin Lojistik firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmekte olduğunu, 2018 seçimlerinde MHP den milletvekili aday adaylığı yaptığını, 2019 -2023 yılları arasında MHP’den Mersin Büyükşehir ve Toroslar Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığını, 2019-2023 Yılları arası çukurova belediyeler birliği meclis üyesi olarak görev yaptığını, 2022 Yılında Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiğini ve halen bu görevine devam ettiğini, 2022 yılında Tarsus Ticaret Borsası Yağlı Tohumlar İhtisas Komisyon üyeliğine seçildiğini ve halen görevine devam ettiğini ve 31 Mart 2024 seçimlerinde de Toroslar Belediye meclis üyeliği görevine yeniden seçildiğini, bu günkü meclis toplantısında ise MHP Grup Sözcüsü olarak görev yaptığını, ayrıca bu seferki yerel seçimlerde, Toroslar seçimi başta olmak üzere, partinin bir çok ilçe belediye başkanı adayına maddi destek sağladığını da öğrendim..

Gencecik, pırıl pırıl bir adam, yetenekli, kabiliyetli, yeterli bilgi ve donanıma sahip bir kişi..

Mersin MHP tabanında önemli birkaç mihenk taşı ismi aradım, ardından geçmişte il ilçede görev almış ülkücü misyona sahip isimlerden 3 kişiyi aradım, babası Mehmet Orgun’unda partili olduğunu, geçmişte önemli hizmet ve maddi katkılarının olduğunu, Hayrettin’in tertemiz biri olduğunu, her verilecek görevi anlının akı ile yapacağını ve başaracağını, partisi MHP’de çığır açacağını, Mersin de kimseye muhtaç etmeden, tüm teşkilatları ayakta tutabilecek maddi durumunun da olduğunu, mütevazi ve engin gönüllü olduğunu, tıpkı iş hayatında çok büyük başarılara imza attığı gibi, siyaset de başarılı olacağını, MHP’yi Mersin de 2028’e hazırlayacağını, bu gün kaybedilen oyların iki misli ile geri gelmesini sağlayacağını belirttiler.

Demek ki yanılmamışım.

Bende bu gencin partiyi bugünkü durumundan alıp, 2028 seçimlerine çok güçlü bir ekip ve takımla başarı sağlayacağına inanıyorum.

MHP genel merkezi, farklı bir isim, farklı bir arayış içine girmesin, bu evladımızı Ankara’ya çağırıp, dinlesin ve yol versin.

İş hayatında, özel hayatında prıl pırıl olan bu isim inanın MHP’yi Mersin de şaha kaldıracaktır.

Nerde mi?

TABİKİ İL BAŞKANI OLARAK.

Devam edeceğim.