haberanaliz
H.Ufuk SÖYLEMEZ

H.Ufuk SÖYLEMEZ

Mail: hufuk@gmail.com

Ömer Göktuğ’a Saygıyla…

Türk insanı gerçeklerden haberdar olma şansını daha da yitirdi. Medyanın adeta bir bilinç yapılandırma ve beyin yıkama merkezi gibi çalışması yüzünden demokratik ve özgür tercih yapma imkânı iyiden iyiye ortadan kalktı.

Gerçekler, ancak kısıtlı ve dar imkânlarla fedakârca yayın yapan birkaç gazetede ve televizyon kanalında dile getirildi. Ulusal çıkar-milli duruş diyen, Cumhuriyetçi kurucu ruha ve değerlere sahip çıkan her kalem sahibi ve siyasi aktör marjinalleştirilmeye çalışıldı.

Bağımsızlığı vurgulamak statükoculuk diye damgalandı. Medyanın gerçekleri karartma ve çarpıtma operasyonu, Cumhuriyetçi kurucu ruhu ve değerleri var eden Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sinsi bir kampanyaya dönüştü. Çoktan bayatlamış tabuları kırma ve Atatürk’ü insanileştirme edebiyatıyla Türk Milleti’ni geleceğe taşıyan değerleri ayakta tutan ve milli birliğimizin en büyük sembolü olan “Kahramanımız” sıradanlaştırılmaya ve küçültülmeye çalışıldı. Kısaca 2024 Eylül ayına girerken adına artık sırf formalite icabı ulusal medya dediğimiz ama belki de medya tarihinde hiçbir ülkede görülmemiş biçimde gayrı-milli çizgide olan medyanın manzarası buydu.

İşte bu koşullarda demokratik merkezde duruşu ile, hiçbir partinin arka bahçesi olmad an, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine, tam ve eksiksiz bir demokrasiye gönülden bağlı, medya ahlak ve ilkelerine saygılı, tarafsız ve bağımsız bir habercilik anlayışı ile Flash Haber adeta çölde bir vaha oldu hepimiz için.

Kurucusu rahmetli Ömer Göktuğ ile çok eskiye dayanan dostluğumuz ve ortak değerlerde buluşan anlayışımız bugün onun manevi mirasını büyük bir sorumluluk duygusu ile üstlenen evlatları ile sürüyor ne mutlu ki.

Bu köşede, bilgi ve tecrübeye dayalı olarak, yıllardan beri birçok ulusal gazete ve TV’lerde yaptığımız yorumları, eleştiri ve önerileri, bundan böyle, siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Ekonomi-politik nitelikteki yazılarımız, sizlerin kıymetli ilgi ve katkılarıyla çok daha nitelikli bir hale dönüşecek.

Ufka hep beraber bakacağız.

Tüm okur ve dostlarımıza merhaba diyerek, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Kaynak: FLASH HABER TV