haberanaliz
Mustafa GÖKTAŞ

Mustafa GÖKTAŞ

Mail: mustafagoktas006@gmail.com

Süleyman Soylu!!!

İçişleri Bakanlığından ayrıldığı günden bu yana öylesine sert ve yoğun şekilde üzerine gidiliyor ki, anlamak mümkün değil.

Kendisi ile DYP döneminde ve DP genel Başkanlığı döneminde aktif olarak siyasi yol arkadaşlığı yapmış bir insan olarak diyorum ki, beyni ve hafızası çok mükemmel bir kardeşimizdir.

Onu sevmek, ona değer vermek demek, şimdiki içişleri bakanını sevmemek ve değer vermemek yâda şimdikinin yaptığı işleri görmezden gelmek değil.

Ama bir gerçek var.

Süleyman Soylu, VATANSEVER- MİLLİYETÇİ çizgisinden hiç sapmadı, Terörün belinin kırılmasında çok büyük görev yaptı.

Bir dakika boş durmadı.

Ayağında potini ile doğu ve güneydoğu sınırlarında terör örgütlerinin karşısında dağda, Selde çizmesi ile afet bölgesinde, depremde aynı, her acil ve zorlu günde HALKIN yanındaydı, içindeydi.

Çocukluk yılları ve gençliğinin geçtiği DYP deki görevleri ardından DP genel başkanlığı sürecindeki çalışmaları, siyasetin içinde yoğrulmuş, halkın ve milletin insanı olma gayretleri onu milletimize çok sevdirdi.

Bu nedenle de hep birilerini kıskandırdı.

Hiç unutmuyorum.

Bir gün Niğde ilindeyim.

Bir yaşlı büyüğümüz, “Yahu Cumhurbaşkanımız ne iyi etti de Soylu’yu içişleri bakanı yaptı. Halkın ve milletin içinde samimi, bizim ne dediğimizi gözümüzden anlıyor, Adam bir dakika koltuğunda oturmuyor, canını dişine takmış sahada çalışıyor...” gibi sözler sarf etti.

O günlerde Terör ile ilgili Soylu’nun kararlı çalışmaları Anadolu da böyle netice buluyordu.

Bakanlıktan ayrıldı, sihir bozuldu (!)

Ne oldu ise, birden bire o olumlu OLGUNUN önüne ALGI geçirilmeye başlandı, yalan, yanlış, iftira kaynaklı haberler pompalanmaya başladı.

Milletin güven duyup, şehit ailelerinin sevgilisi haline gelen insanı yerden yere vurmaya başlayan kesimin gözü nerede ise kararmış durumda.

Şimdiki içişleri bakanımız çete ve mafya ile savaş veriyor.

Bu durum BASINA yansıtıldığı için haberdarız.

Kötü bir insan da değil.

Ama Soylu’da ÇETELERLE VE MAFYA İLE Savaştı, mücadele etti.

Dönemin İçişleri Bakanı Soylu’nun, "Kravat takan, beş yıldızlı otellerde soygun yapmaya çalışanlara bu ülkenin tahammülü yoktur. Kim olursa, hangi şekilde olursa olsun müsamaha etmeyeceğiz" dediğini ve 2016 yılından 2023 yılı ocak ayına kadar 550 mafya tipi suç örgütünün Soylu döneminde çökertildiğini ne tez unuttunuz.

Soylu’nun 2023 ocağında "En büyük tehditlerden biri mali suçlar" diyerek, Dünyanın en büyük tehditlerinden birinin mali suçlar olduğunun altını çizmiş, sanal parayla yeni bir transfer modelinin ortaya çıkmasının, özellikle sanal bahis ve kumar gibi birtakım yaygın oyunların dünyanın birçok noktasında olmasının yeni tehditler ve sonuçlar ürettiğini anlatarak bunlar ile mücadeleyi sürdüreceklerini beyan etmesini ve kararlı şekilde onlar ile savaşmasını unuttunuz.

Yine görev yaptığı sırada, İstikrarsızlığın sonuçlarından olan uyuşturucu ve göçten beslenen kaçakçılık ve terörün 21. yüzyılın iki güvenlik problemi olduğuna dikkati çekenin Soylu olduğunu,

Batı'nın sömürgeci ve emperyalist politikalarının istikrarsızlığa hizmet ettiğini, Batı'nın bu yüzyıldaki temel stratejisinin, Orta Doğu ve Afrika'yı istikrarsızlık coğrafyası haline getirmek, o coğrafyaları sömürmek, yönetmek, silah satmak, misyonerlik faaliyetlerini arttırmak, bu sayede sözde küresel liderliklerini sürdürmek olduğunu dile getirenin Soylu olduğunu unuttunuz.

Soylu’nun, "Bugün iki sınır komşumuzda devlet otoritesi diye bir şey söz konusu değildir. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKK, YPG devlet kurmaya çalışıyor. Ambargolarla yıllardır İran'ın da gelişmesine pranga vurulmuş durumdadır. Bizim bu üç ülkeyle ABD-Meksika sınırı gibi düz çöl değil, ağır coğrafi şartlara sahip yaklaşık 2000 kilometre sınırımız var. Sadece bu ülkeler değil, Libya, Lübnan, Yemen, Mısır ve aynı zamanda Orta Asya ülkeleri, Balkanlara ve Afrika'ya sirayet ettirilmeye çalışılan bir istikrarsızlık var. Bu istikrarsızlık aynı şekilde bu coğrafyaya maliyet ödettirmektedir" diyerek yaptığı tespitleri ne çabuk unuttunuz!!!

Cumhuriyet tarihinin çok başarılı operasyonlarına imza atan Soylu’yu yerden yere vuruyorlar.

Hayırdır!!!

Sanki soylu, çetelerle, mafyalarla, suç örgütleri ile hiç mücadele etmemiş algısı yaratmanın kime ne faydası var?!

Bu karalama, itibarsızlaştırmanın altında yatan gerçek ne, kimler nerelere nasıl hizmet ediyorlar?

Hooppp!!!

Duracaksınız orada!!!

Tanıdığımız, bildiğimiz, kendisinden emin olduğumuz, geçmişte 10 yılı geçkin süre siyasi yol arkadaşlığı da yaptığımız, Süleyman Soylu’yu size gevdirmeyiz.

İftiralarınız, algı operasyonlarınız gün gelir elinizde patlar.

Hiç unutmuyorum, Soylu, 2023 de görevi sırasında yaptığı bir konuşmada “her şeyi siyaset malzemesi yapan insanların batılı ajanslardan aldığı akılla beraber, ülkenin köklü kurumlarını itibarsızlaştırarak hükümeti hedef aldığını” dile getirmişti.

Hiç yılmadılar, bıkmadılar, karalamaya, kötülemeye, itibarsızlaştırmaya devam ediyorlar.

Etsinler.

Güneş balçıkla sıvanmaz.

Seni bizler seviyoruz, Türk milleti de seviyor Soylu!!!