haberanaliz
Halkın SESİ

Halkın SESİ

Mail: hshaber@gmail.com

YALÇIN TOPÇU

YALÇIN TOPÇU

Bileniniz bilmeyeniniz vardır.

O yüzden ufak bir hatırlatma yaparak yazıma başlamak istiyorum.

1957 Ardahan doğumlu olan Yalçın Topçu, BBP liderliğini de 2009 – 2011 yılları arasında yapmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 28 Ağustos - 17 Kasım 2015 tarihleri ​​arasında kurulan geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı.

Topçu, 1992'de Büyük Birlik Partisi'nin kurucu üyesi olmadan önce kamu sektöründe çalışıyordu.

1996'da memuriyetteki görevine geri döndü ve 11 yıl boyunca Türkiye Başbakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müsteşarlığı'nda çalıştı.

2007'de memuriyetten emekli oldu.

Siyasi geçmişinde Ankara Mamak'ta Milliyetçi Emek Partisi (MÇP) İlçe Başkanı olarak görev yaparken 6 MÇP Milletvekili arasına katıldı ve 7 Temmuz 2007'de partiden istifa etti.

Daha sonra Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu üyesi oldu.

Daha sonra 1996'da memuriyet kariyerine geri döndü.

2007'de BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu tarafından partinin Genel Sekreteri olması için davet edildi ve 2007'de BBP'nin 3. kongresinde bu göreve seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009'daki ölümünden sonra Topçu, partinin 4. kongresinde BBP'nin lideri seçildi.

Şu anda Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı görevini başarı ile yürütüyor.

Engin siyasi ve bürokrasi tecrübesi ile Külliye de çok güzel işlere imza atıyor.

Vatan ve Millet aşkı ile çarpan güzel yüreği ile memleketin her yerini ziyaret edip ilgili ve yetkililerden yöresel sorunla hakkında bilgiler alıyor ve çözümü içinde büyük gayret sarf ediyor.

Çeşitli illerin Vali ziyaretleri, Rektör ziyaretleri, Kaymakam Ziyaretleri yanı sıra Bakan ziyaretlerini de gerçekleştiren Yalçın Topçu, bu ziyaretlerde memleket sorunlarını, yereldeki yöresel sorunları konuşuyor, tartışıyor ve çözüm odaklı çalışmaların yapılmasını sağlıyor.

Milli ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı, ÜLKÜCÜ misyona büyük hizmeti olan Yalçın Topçu, vakti ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak, İHH’nın Gazze’ye insani yardım malzemesi götürmek için satın aldığı Mavi Marmara gemisini de ziyaret edip basın açıklamalarında bulunmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde ise kalıcı eserlere imza attı.

Hiç unutmuyorum, vefalı ve duygu yüklü insan olan Topçu, Kültür Bakanı iken Merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesinde gözyaşları içinde konuşma yaparken de bayılmıştı.

Şu anda Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığını da başarılı bir şekilde yürüten Yalçın Topçu, İnsani hasletleri üzerinde taşıyan yiğit bir vatan evladı, gözünü budaktan sözünü dudaktan esirgemeyen, vatanı, milleti, devleti için ömrünü devlet ve millet hizmetine adayan ayrıca Paralel Yapı ve Terör Örgütü PKK'ya net tavır alan ender kişiliklerdendir.

Sadece Bulunduğu görevde devleti için hizmet sunmuyor, ülke geneli siyaset ve bürokrasi içinde devleti ve milleti için özen ve gayretle çalışanı tespit ettiği anda, onlar ile iletişim kurup, başarı diliyor, takdir ve sevgilerini de sunuyor.

Kısacası Yalçın Topçu, Türk milleti için, devletimiz için, vatanımız için özverili çalışan saygıdeğer bir isim.

Kendisini saygı ve sevgi ile anıyor, başarılı çalışmalarını devamını diliyoruz.