© Haberanaliz.net 2005

Avustralya parlamentosunda konuşan İngiltere Kralı Charles'a senatörden tepki: "Benim kralım değilsin"

İngiltere Kralı 3. Charles, resmi Avustralya ziyaretinin ikinci gününde parlamentodaki konuşmasının hemen ardından bağımsız bir senatörün “Benim kralım değilsin" protestosuyla karşılaştı.

Lidia Thorpe, başkent Canberra'daki töreni yaklaşık bir dakika boyunca bağırarak böldü ve ardından güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Kral, sahnede Kraliçe Camilla'nın yanına oturmak için kürsüden yeni ayrılmıştı ki, Thorpe parlamentonun arkasından öne doğru yürüyerek bağırmaya başladı.

“Halkına soykırım yapıldığını” söyledikten sonra, "Burası senin toprağın değil, sen benim kralım değilsin" diye bağırdı.

Tören daha sonra olayla ilgili herhangi bir atıfta bulunulmadan sona erdi ve İngiltere Kralı ve Kraliçesi, binanın dışında kendilerini bekleyen halkla buluşmak için dışarı çıktı.

Avustralya, Kral'ın devlet başkanı olarak görev yaptığı bir Milletler Topluluğu ülkesi.

Avustralya yerlisi bağımsız bir senatör olan Thorpe, uzun zamandır hükümet ile yerliler arasında bir anlaşma yapılması için çaba gösteriyor.

Avustralya, böyle bir anlaşmaya sahip olmayan tek eski İngiliz kolonisi ve birçok yerli egemenliklerini veya topraklarını hiçbir zaman İngiltere Kraliyet’ine devretmediklerini vurguluyor.

haber ve kaynak: bbc.türkçe

https://www.bbc.com/turkce/articles/c1e8wx6dgx5o

İlginizi Çekebilir

KONYA KİTAP GÜNLERİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. “Konya Kitap Günleri”nde kitapseverlerle bir araya geldi. Bekir Develi’nin “Bizim Hikayemiz” konulu söyleşisine katılan Başkan Altay, “Bu yılın etkinliğinin teması Filistin, Kudüs ve Gazze. Mottomuz da ‘özgürlük için okuyoruz.’ Herkes için okumak önemli. Türkiye’de yaşıyorsanız sadece kendiniz için değil, dünyadaki tüm insanlar için okumamız gerekiyor. İsrail’in canilikleri her geçen gün artarak devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nden bize çıkacak ders daha çok okumalı daha çok bilgi edinmeliyiz. Çünkü bilgiye sahip olan dünyada güce sahip oluyor. Bugün dilimizle düzeltebildiğimiz kötülükleri bizden sonraki neslin eliyle düzelteceği bir Türkiye inşa etmek için hep birlikte okumaya devam etmemiz gerekiyor” dedi. Her kesimden kitapseverin yoğur ilgi gösterdiği 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

ESKİŞEHİR’E TURİST YAĞIYOR

Şehir turizminin önde gelen şehirlerinden Eskişehir’e turist akını devam ediyor. Hafta sonunda ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzelerine büyük ilgi gösterirken Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde de yoğunluk oluşturdular.

İzmir ve Lübliyana kuraklıkla mücadelede güçlerini birleştiriyor

İzmir ve Lübliyana şehirleri, kuraklığa karşı direnç göstermek ve sulak alanları korumak amacıyla uluslararası bir iş birliğine imza attı. “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması Konferansı” ile Gediz Deltası saha çalışması yapıldı. Projenin devamında İzmir ve Lübliyana kentlerinde bulunan sulak alanlara ilişkin bir eylem planı hazırlanacak.

MEDYANIN ANKARA TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulusal ölçekte yayın yapan gazete, TV ve internet sitelerinin Ankara temsilcileriyle Çankaya’da bir araya geldi.

TÜM HABERLER