ÇETKODER: İLK GÜNDEN SAHTE MASKE VE DEZENFEKTAN İÇİN UYARDIK DİKKATE
EKONOMİÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ AÇIKLADI: MART AYINDA İLK GÜNDEN SAHTE MASKE VE DEZENFEKTAN İÇİN UYARDIK DİKKATE ALAN OLMADI
Kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Salgın bir hastalık dönemini ulus olarak yaşıyoruz. Dünya bu illetten çekiyor. Ülkemizde FIRSATÇILAR- AHLAKSIZ TÜCCARLAR olduğundan bahisle 24.Mart.2020 günü, bu işi çıkar kapsına dönüştürenler olacağını, devletin mutlaka tedbir alması gerektiğini, yoksa halkın sağlığı ile daha da oynanacağını, yaşamımızın birde böyle sahtekârlar yüzünden tehdit altında olduğunu açıklamış, kendi imkân ve olanaklarımızla eczanelerden temin ettiğimiz maskeleri ve kolonyaları ücretsiz olarak dağıtmıştık ” dedi.
MASKE VE DEZENFEKTANLAR EHLİYETLİ YERLERDE SATILSIN, FİYATLARA STANDART GETİRLSİN
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bakın bugün gelinen noktada Salgın giderek yayılıyor. Vakalar artıyor. Sağlık emekçileri ve ilgilileri bu salgınla mücadele ederken cansiperane çalışıyorlar. Canlarından oluyorlar. Ama gözünü para hırsı bürümüş, çıkarcı, ülkemizdeki her krizi ve olayı fırsat çevirmeye alışmış bir kısım namussuzlar, halkımızın sağlığı ile fütursuzca oynamaya devam ediyorlar. Piyasada, ilgisiz alakasız her yerde halkımıza satışa arz edilen MASKE ve DEZENFEKTANLAR usule, nizama, yönetmeliğe, tıbbi şartlara uygun değil SAHTE. Yer dezenfektanı ile el dezenfektanının kimyasal içerikleri farklıdır. Satışa arz edilen ve ilgisiz alakasız bu işte ehliyeti olmayanların halka arz ettiği dezenfektan ve maskeler yüzünden halkımız sağlığından oluyor. Bunların ehliyetli kişilerce halka satılması gerektiğinin altını çizerek ECZANEDEN aldığımız maske ve kolonyaları örnek olsun diye o dönemde halka dağıttık. O zaman kolonya bulunmuyordu. Şimdi dezenfektan diye satılanların içeriği sahte, maske diye satılanlar uyduruk. Milleti korumadığı gibi salgının artmasına neden oluyor. Bu işe acilen tedbir alsınlar. Maske ve Dezenfektanlar Eczane ve ehliyet sahibi kişiler dışında satılmasın ve fiyatlarına da devlet tarafından bir standart getirilsin, fırsatçılar göz açtırılmasın” dedi.
DENETİM ŞART
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bu hususta sadece sağlık çalışanlarını sorumlu tutmak doğru değil. Maske, mesafe, dezenfektan konusunda devletin kolluk birimi, Belediyelerin zabıtaları başta olmak üzere tüm birimleri teyakkuz halinde olmalı ve piyasada denetim arttırılmalı. Hem satış, hem üretim, hem kullanım açısından denetim arttırılmalı. Aksine durum salgının yayılmasına daha da sebep olacaktır” dedi.
İlginizi Çekebilir
Boşa çıktı dileklerin vay senin emeklerin
MBB sürekli ihaleye çıkar. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen hiç çekinmeden yapılan alımları sizlere aktarıyoruz. Birbirine benzer alımlar ardı ardına yapılıyor. Özellikle Bilgi işlem dairesinin alımları toplu olarak bir bütün halinde çıkabilirken, ayrı ayrı çıkıyorlar. Üstelik tek teklifi yeterli görüp işleri vermeyi ihmal etmiyorlar. Geçen günler yaptığımız haberlerde adları geçen ihalelerden sonra işte yeni benzer üç ihale daha…
İYİ YÖNETİYORLAR….!!!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/3135 İKN numaralı "GÜVENLİK BİLGİLERİ VE OLAY YÖNETİMİ LİSANS" işini ihaleye çıkar.
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı
Kamu İhale Kurumu 2024 Kamu Alımları İzleme Raporu’nu açıkladı. AKP iktidarının, özel davetle istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline getirdiği 21/b pazarlık usulü ile geçtiğimiz yıl 729 milyar liralık iş dağıtıldı...
MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…