ÇOÇUKLARIMIZ BARINACAK YURT BULAMAZKEN BUNLAR HAVUZA PARA HARCIYOR
EKONOMİMersin Gençlik Spor İl Müdürlüğünün tuhaf çalışmaları hız kesmiyor. Şimdi bir yenisi eklendi. Üniversiteli gençler barınmak için yurt bulamazken bunlar paraları HAVUZA harcadılar.
2013 yılında AKDENİZ olimpiyatları yapılırken bir çok yatırım yapıldı. Havuzlar, türlü çeşitli tesisiler ilimiz merkezine kazandırıldı. 2013 yılında yapılan ve şu ana kadara atıl durumda olan Mersin üniversitesi kampusu içinde bulunan KIRKKAŞIK YURDU ile Mersin Kız yurda arasında kalan devasa HAVUZU onarıp tadilat yapıp hayata kazandırdılar.
Yurtlarda kapasite artırımına gidilerek 3 - 4 kişilik odalarda 6 şar kişiye çıkarıldı. 4- 5 bin civarı öğrenci faydalanacak hale getirildi. Bu arada 2500 kişilik tıp fakültesi arkasına konuşlanan üniversite kampusu içindeki yurt halen bitirilip hizmete sokulmadı.
Mersin yöre halkı yetkili ve ilgiliye soruyor:
- 2013 ten beri atıl olan bu havuzun onarılması, tadilatı ne için gerekli idi?
- Bu havuz kaç kişilik bir havuz?
- 4-5 bin kişilik yurdun arasındaki bu havuz neden, hangi gerekçe ile hangi verimlilik hesabı yapılarak yapıldı?
- Türkiye de hangi öğrenci yurdunun içinde böylesine büyük havuz var?
- Eğer çocuklar havuza girsin diye ise, burası kışın buz gibi olur çocuklar kullanamaz, yazında tatile giderler bu havuz yine kullanılmaz. Öyle ise kime ne faydası var?
- Bizim mersin de olimpik havuzumuz varken buna ne hacet vardı?
- Havuz yapmak ile derdi bitmiyor. Buraya Havuz operatörü, Cankurtaran, Kimyasal ilaç yapacak olan görevli ayrıca havuz yöneticileri gerekecek. Ayrı bir masraf ve bütçe... Peki neden?
- Buraya harcanacak olan rakam, tüyü bitmedik yetimlerin hakkının olduğu beytülmal dan harcanıyor. Daha faydalı, verimli bir yerde harcansa olmaz mıydı?
- Örneğin o alana, çocuklar için BASKET- WOLEYBOL- TENİS gibi yaz kış spor yapacakları tesisiler kurulamaz mıydı?
- Çocuklar 3-4 kişilik odada 6 kişi barınırken ve barınacak yer bulamazken, Niye havuz, niye o havuza bu denli harcama?
MERSİN İL GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ ÖKKEŞ DEMİR HABERLERİMİZİ OKUYORSUNUZ, OKUMUYORSANIZ DA VALİLİK BASIN MÜDÜRLÜĞÜ SİZE GÖNDERİYOR... NEDEN BU İŞLERLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA VE DÜZELME OLMUYOR?
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.
Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
NOT: YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR.
İlginizi Çekebilir
Boşa çıktı dileklerin vay senin emeklerin
MBB sürekli ihaleye çıkar. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen hiç çekinmeden yapılan alımları sizlere aktarıyoruz. Birbirine benzer alımlar ardı ardına yapılıyor. Özellikle Bilgi işlem dairesinin alımları toplu olarak bir bütün halinde çıkabilirken, ayrı ayrı çıkıyorlar. Üstelik tek teklifi yeterli görüp işleri vermeyi ihmal etmiyorlar. Geçen günler yaptığımız haberlerde adları geçen ihalelerden sonra işte yeni benzer üç ihale daha…
İYİ YÖNETİYORLAR….!!!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/3135 İKN numaralı "GÜVENLİK BİLGİLERİ VE OLAY YÖNETİMİ LİSANS" işini ihaleye çıkar.
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı
Kamu İhale Kurumu 2024 Kamu Alımları İzleme Raporu’nu açıkladı. AKP iktidarının, özel davetle istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline getirdiği 21/b pazarlık usulü ile geçtiğimiz yıl 729 milyar liralık iş dağıtıldı...
MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…