EKONOMİMİZDE KORONA ALARMI, E TİCARETE ÇOK DİKKAT EDİN
EKONOMİKısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Korona Ekonomik piyasada da farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Maske- mesafe ve izolasyon derken insanlar nakit alış verişlerden uzaklaşıp internet üzerinden alışverişe ağırlık vermeye başlayınca bu konuda da istismarlar arttı. Ehil olanda, olmayanda e ticarete yöneldi. Bir alan adı alıyor kuruyor bir internet sitesi, konu ile ilgi ve alakası yok, dalıyor piyasaya. Kendi geliştirdiği yazılım ile kolayca reklam yapıyor. Yani kötü amaçlı olanlarda bu alana yöneldiler. Tüketici bunlar tarafından aldatılıyor, kandırılıyor, dolandırılıyor, mağdur ediliyor” dedi.
İNTERNETTEN YAPILAN E TİCARET SIKI TAKİP EDİLMELİ, DENETİM ARTMALI
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Düşünün piyasada gıdadan her tür malzemeye, araç ve gerece, ilaç’a tedarikte zorlanılan bir dönemde, internette bu ürünlere kolayca ulaşmanız mümkün mü? Ama ulaşıyorsunuz. Üstelik fiyat da size cazip geliyor. Sahte ürünler e ticaret de cirit atıyor. Ayrıca siz A malını istiyorsunuz size Z malı geliyor. Bu bir sektör oldu. Dolandırıcı, sahtekârlar burayı da mesken tuttu. O nedenle çok zorda kalmadıkça e ticarete yönelmeyin. Alış verişinizi marka ve bildik firmaların dışında yapmayın. Kredi kartı bilgilerinizi vermeyin. Mümkün ise kapıda ödeme yapın ve siparişinizi kontrol ettikten sonra ödemenizi gerçekleştirin” dedi.
E-TİCARET SİTELERİ SIKI DENETLENMELİ
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Korona öncesinde var olan e ticaret piyasası şimdi farklı bir boyut kazanmış durumda. Kötü niyetli, art niyetli kişilerin ayıklanması ve tüketici ile piyasada tedarikçi firmaların mağduriyet yaşamaması için yetkililerin kuracakları özel ekipler ile sık sık bu alış veriş sitelerini faklı yollar ile takip ve denetim altına alması gerekir. Zira kum gibi e ticaret siteleri türedi. Kimin gerçek, kiminse dolandırıcı olduğunun bilinmesi zor. Vatandaşın mağduriyet yaşamaması için yasal tedbir alınması lazım” dedi.
İlginizi Çekebilir
Boşa çıktı dileklerin vay senin emeklerin
MBB sürekli ihaleye çıkar. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen hiç çekinmeden yapılan alımları sizlere aktarıyoruz. Birbirine benzer alımlar ardı ardına yapılıyor. Özellikle Bilgi işlem dairesinin alımları toplu olarak bir bütün halinde çıkabilirken, ayrı ayrı çıkıyorlar. Üstelik tek teklifi yeterli görüp işleri vermeyi ihmal etmiyorlar. Geçen günler yaptığımız haberlerde adları geçen ihalelerden sonra işte yeni benzer üç ihale daha…
İYİ YÖNETİYORLAR….!!!
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, 2024/3135 İKN numaralı "GÜVENLİK BİLGİLERİ VE OLAY YÖNETİMİ LİSANS" işini ihaleye çıkar.
Pazarlık usulü 100 ihaleden 94'ü gizli yapıldı
Kamu İhale Kurumu 2024 Kamu Alımları İzleme Raporu’nu açıkladı. AKP iktidarının, özel davetle istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı haline getirdiği 21/b pazarlık usulü ile geçtiğimiz yıl 729 milyar liralık iş dağıtıldı...
MBB’NİN 27 MİLYONLUK BİLGİ İŞLEM İHALESİ
Biliyorsunuz yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Kamuda her alanda tasarrufa gidiliyor. Ancak Belediyelerde bu tasarruf konusu pek işlemiyor. İşte bir ihale daha… MBB’deki bu ihalenin detayları…