© Haberanaliz.net 2005

ERDOGAN: “Türkiye, önüne açılan yeni kapıları ve yeni fırsatları en iyi şekilde değerlendirmektedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sakarya 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti, ikinci asrıyla birlikte önüne açılan yeni kapıları, yeni fırsatları en iyi şekilde değerlendirmektedir. ‘Türkiye Yüzyılı’ diye ifade ettiğimiz bu yeni dönemin geçici sancılarını geride bıraktığımızda, çok büyük imkânlar yakalayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Sakarya 8. Olağan İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Buradaki konuşmasına, "Yiğitlerin beşiğisin, istiklalin ışığısın, al bayrağın aşığısın, eğilmez başın Sakarya. Huzur, istikrar adası, sönmeyen ocak sevdası sende. Türkiye sevdası bulunmaz eşin Sakarya. Yiğitler ve şehitler beşiği istiklalimizin ışığı, vatanımızın, milletimizin, devletimizin, istiklalimizin aşığı, gönül coğrafyamızın nüvesi, Sakarya'yı ve Sakaryalı kardeşlerimi bugün bir kez daha hürmetle selamlıyorum" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor salonunu bayram havasında şölene çeviren herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, bugüne kadar AK Parti Sakarya Teşkilatı kadrolarında görev yapıp bugün aralarında bulunamayan, vefat eden kişilere rahmet diledi.

Görevlerine devam eden ve yeni görev alan kişilere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un şiirindeki "Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz" dizelerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Evet, bu yol hak yoludur, bu yol gönül yoludur, bu yol millete hizmet yoludur, bu yol birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin yoludur. Bu yol Türkiye'nin bir yıldız gibi parladığı asli kodlarına döndüğü dosta güven, düşmana korku verdiği Türkiye Yüzyılı yoludur. Bu yol gazilerin, şehitlerin yoludur, bu yol gönül coğrafyamızda 'Aman Türkiye'nin kılına zarar gelmesin' diye dua eden, kalbi Türkiye diye atan gönlü Türkiye diye titreyen kardeşlerimizin soydaşlarımızın, dindaşlarımızın yoludur. Bu yol Alparslan'ın gayesini, Orhan Gazi'nin rüyasını, Fatih'in azmini, Kanuni'nin, Yavuz'un, Abdülhamid'in dirayetini, Gazi'nin mücadelesini gerçekleştirmeye azmedenlerin gayret gösterenlerin yoludur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yolda kendileriyle birlikte oldukları için teşkilata ve AK Parti'li kadınlara teşekkür etti.

Sakarya'nın insanıyla tarihiyle adıyla Türkiye'nin mayası olan bir şehir olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yahya Kemal Beyatlı'nın "Geldikti bir zaman Sarı Saltık'la Asya'dan, Bir bir Diyar-ı Rum'a dağıldık Sakarya'dan" dizelerini okudu.

“MEDENİYETİMİZİ YENİDEN İHYA EDECEK BEŞERİ COĞRAFYAMIZIN BÜTÜN KODLARINI BÜNYESİNDE TAŞIYAN POTANSİYEL SAKARYA'DA MEVCUTTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da, Balkanların, Kafkasların, Asya ve Avrupa coğrafyasının her köşesinden, her kavminden, her inancından kişinin huzur içinde dünyaya birlik, beraberlik dersi verdiğini belirterek, "Sadece birlik, beraberlik değil, aynı zamanda demokrasi ve istiklal dersi verdiğini 15 Temmuz'da dünya âlem canlı olarak gördü" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın acılara kayıtsız kalmayan hassasiyetini milletin zor zamanlarda yakından gördüğünü belirterek, "Unutmayın Sakarya, Sakarya'dan ibaret değildir. Medeniyetimizi yeniden ihya edecek beşeri coğrafyamızın bütün kodlarını bünyesinde taşıyan potansiyel Sakarya'da mevcuttur" diye konuştu.

Bu vatan topraklarındaki bin yıllık varlığın her safhasının kanla ve alın terinin birbirine karıştığı çetin bir mücadeleyle geçtiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci Dünya Savaşı sonrasında lime lime edilip adeta tarih sahnesinden kazınmak istenen milletimiz, gücünü imanından ve tarihinden alan bir şahlanışla yeniden ayağa kalkmıştır. Cumhuriyetimizin ilk bir asrı da kendi içinde çok önemli dönüm noktalarının yaşandığı bir süreç olarak hafızalarımıza nakşoldu. Şimdi dünyadaki ve bölgemizdeki kırılmaların eşliğinde yeni bir dönemin arifesindeyiz. Elbette her şey güllük gülistanlık değil. Hâlâ çözmemiz gereken sıkıntılar, aşmamız gereken engeller var ama sadece bunlara bakarsak, bunlara takılıp kalırsak olmaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bir yandan mevcut sıkıntıları çözmekle uğraşırken diğer yandan ülkemizin ve milletimizin önündeki yeni fırsatları değerlendireceğimiz bir irade ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Biz, bu iradeye sahibiz. Milletimiz de 22 yıldır girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alarak bu iradeye sahip olduğunu göstermiştir. Kimi zaman günlük sıkıntıların, konjonktürel dalgalanmaların, karamsarlık pompalayan kifayetsizlerin etkisiyle morali bozulan vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Şundan her bir insanımız emin olsun. Türkiye Cumhuriyeti, ikinci asrıyla birlikte önüne açılan yeni kapıları, yeni fırsatları en iyi şekilde değerlendirmektedir."

"Türkiye Yüzyılı" diye ifade ettikleri bu yeni dönemin geçici sancıları geride bırakıldığında çok büyük imkânlar yakalayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için vatandaşlardan biraz daha sabır, metanet, cesaret, gayret ve destek istediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayınız, Rabb'imiz bize ancak çalıştığımız kadarının karşılığını alacağımızı buyuruyor. Atalarımızın 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' deyimini kulağımıza küpe yapmaz, yarınlar için çalışma perspektifini kaybedersek çocuklarımıza mahcup oluruz" şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN ASLOLAN, MİLLETİMİZİN NE DEDİĞİ, NE İSTEDİĞİDİR”

Birilerinin sürekli milleti umutsuzluk batağına sürükleme gayretinin arkasında bugün ile gelecek arasındaki irtibatı koparma niyetinin olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin ve Türk milletinin hiçbir kazanımına sevinemeyen, tam tersine hepsine bir kulp takmak yoksa da öyleymiş gibi göstermek için uğraşan güruhu görüyorsunuz değil mi? Bunlar, artık siyasetin değil psikiyatrinin konusu olacak bir yere savruldu. Bunlar demiyorlar mıydı, 'Biz gelince bütün buradaki muhacirleri geldikleri yere göndereceğiz.' diyenler bunlar değil miydi? Biz de diyorduk? Bu millet ensardır. Onlar ise muhacirdir. Biz muhacirleri hiçbir zaman bu ülkeden kovmayacağız. Onlara hep sahip çıkacağız. Hamdolsun dediğimiz oldu mu? Oldu. Şimdi ne oldu? Ensar yeniden geldiği yere, kendileri üzülerek görüyoruz ki çuvallarla, valizlerle dönüyorlar. Eğer bizim bu sabrımız olmasaydı bu olur muydu? Olmazdı ama biz sabrettik. 'Men sabera zafera' dedik ve sabredenler zafere ulaştılar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri için aslolanın ülkeden ve milletten kopuk şekilde kendi hayal dünyalarında yaşayan marjinallerin hezeyanları olmadığını ifade ederek, "Bizim için aslolan, milletimizin ne dediği, ne istediği, ne beklediği, neyi murat ettiğidir. AK Parti, 23 yıldır bu istikamette yürüdüğü için başarılı olmuş, iktidarda kalmış, her bireye eşsiz hizmetler kazandırmış, her karış vatan toprağını sessiz eserlerle donatmıştır" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi 2023 vizyonuyla buluşturduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2053 ve 2071 vizyonlarını da hayata geçirmenin yine AK Parti kadrolarına nasip olacağını, bunun için hep birlikte çok çalışmalarının gerektiğini söyledi.

İslam'ın bugünkü Endonezya başta olmak üzere Asya'nın derinliklerine nasıl yayıldığını herkesin bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam ahlakıyla mücehhez birkaç tüccar, örnek hayatları, ticaretleri, ahlaklarıyla 3-5 yıl içinde koskoca bir ülkedeki milyonlarca insanın hak dinle müşerref olmasını sağlamışlardır. Sizlerin her birinin de örnek duruşunuzla milyonların gönlüne AK Parti sevgisini, muhabbetini ilmek ilmek öreceğinize evet, ben inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın asırlardır orada yaşayan kardeşlerinin yanı sıra son 150 yılda Kafkasya'dan Balkanlara kadar gönül coğrafyasının dört bir yanından gelen kardeşlerine de kucağını açan bir şehir olduğunu söyledi.

“KARDEŞLİK HUKUKUMUZUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİK”

Türkiye'de kardeşliğin, diğerkâmlığın, dara düşene el uzatmanın kıymetini en iyi Sakaryalıların bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrimizin sembol yerlerinden biri olduğu Anadolu coğrafyası, son dönemde zalimlerin zulmünden kaçarak sığınanları da bağrına basmıştır. Sınırlarımız içinde ve hemen dibinde hayata tutunmaya çalışan Suriyeli kardeşlerimize kol kanat gererek, kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirdik. Bunu da şikâyet ederek değil ha, muhacirlere ensar olma şuuruyla yaptık" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi bakıyorsunuz birileri çıkıp ileri geri konuşuyor. Ne diyorlar? 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' Bunu diyecek kadar kendi tarihini bilmeyenleri kültür ve medeniyet değerlerimizden yoksun olanları görüyoruz. Kimi bu soruyu cahilliğinden, mevcut CHP yönetimi gibi olanların çoğu da tamamen ideolojik fanatizmden soruyor. Şimdi gördün mü, niçin bizim oralarda olduğumuzu? Şimdi gördünüz mü bizim niçin Suriye'de olduğumuzu? Ne oldu şimdi? Suriye'nin başındaki nerede? Şu anda Suriye'den gelen kardeşlerimiz, şimdi neredeler? Diyorlar ki, 'Biz tekrar topraklarımıza dönüyoruz.' Parti içi iktidar mücadelesinden başlarını kaldırıp iki satır tarih okuyacak, bir iki makale karıştıracak vakitleri dahi yok."

Türkiye'nin hemen dibinde kritik gelişmeler yaşandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bunlar ne olup bittiğini takip bile etmiyorlar. Öyle ki dünya yıkılsa, üçüncü cihan harbi çıksa inanın CHP yönetiminin umurunda olmaz. Mesela şu soruyu kendilerine hiç sormuyorlar. Birinci Dünya Savaşı, bölgemizde sınırları yeniden belirlerken, şartlar başka türlü zuhur etseydi acaba ne olurdu? Kuvvetle muhtemel, Halep dediğimiz, İdlib dediğimiz, Hama dediğimiz, Şam dediğimiz, Rakka dediğimiz şehirler tıpkı Antep gibi, tıpkı Hatay gibi, tıpkı Urfa gibi bizim birer vilayetimiz olacaktı. Bu şehirler sınırlarımız dışında kaldı diye herhalde oralarda yaşayan insanlarımızla bağımızı tümden kesecek değildik" diye konuştu.

“DÜNYADA HİÇBİR ÜLKENİN ALTINDAN KALKAMAYACAĞI SİYASİ VE TOPLUMSAL BİR YÜKÜ TEREDDÜT ETMEDEN SIRTLANDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır şehirlerdeki vatandaşlarla, sınırın ötesindeki yerlerde yaşayanların son bir asır boyunca insani ilişkilerini, alışverişlerini, akrabalıklarını devam ettirdiğini kaydederek, Türkiye'deki şehirler ile sınır ötesindeki şehirler arasında düzenli otobüs ve dolmuş seferleri, taksi ulaşımının hep sürdüğünü anlattı.

Suriye'de 2011'de başlayan ve 13 yıldan fazla süren iç çatışmaların kardeşlik iklimini başka bir boyuta taşıdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyada bizden başka hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı siyasi ve toplumsal bir yükü hiç tereddüt etmeden sırtlandık. Asırlara sari kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirirken içeriden ve dışarıdan üzerimize gelen nice baskıyı, ithamı, tahriki, provokasyonu göğüslemek mecburiyetinde kaldık. İnsani ve ahlaki temelden yoksun bu saldırılara rağmen asla geri adım atmadık. Peki, neticede kim haklı çıktı? Allah'a hamdolsun, biz haklı çıktık. Rabbim bizi ne milletimize ne Suriyeli mazlumlara mahcup etmedi. İşte 13 yıl sonra Suriye yeniden özgürleşme yolunda ilk adımını attı. Altmış bir yıllık zulmün arkasından Baas rejimi düşerken Esed pılını, pırtısını toplayıp bir gecede kaçmak zorunda kaldı."

“KARDEŞLERİMİZİN TAMAMININ YUVALARINA KAVUŞMASI İÇİN GEREKEN ZEMİNİ OLUŞTURACAĞIZ”

Suriyeli kardeşlerinin geçici bir yönetim oluşturup düzeni ve güvenliği sağlamaya başladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de evi, iş yeri, arazisi, akrabası olan misafirlerimiz de yavaş yavaş geri dönüş yoluna geçti. İnşallah Suriye'nin diğer kısımlarını da terör örgütlerinden ve işgalcilerden temizleyerek bu kardeşlerimizin tamamının yuvalarına kavuşması için gereken zemini oluşturacağız. Birikimleriyle işiyle kabiliyetleriyle emeğiyle üretimiyle ülkemize katkı vererek burada kalmak isteyenlerin de başımızın üstünde yeri vardır. Önemli olan ister kendi ülkesinde, ister burada kardeşlerimizin huzur içinde yaşamaları, geleceklerine güvenle bakabilmeleridir. Türk'ü Türk yapan, bizi biz yapan haslet, işte budur" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'deki devrime şaşı bakanlara, Esed dönemini yüceltenlere, meseleyi başka güçlerin tezgahı seviyesine indirenlere en güzel cevap Şam'daki yeraltı hapishaneleridir. Bunları televizyonlarda izlediniz değil mi? O hapishanelerin hâlini gördünüz değil mi? Esed bu insanlara nasıl zulmetmiş ve o cezaevlerinde girerken 60 kilo, 70 kilo olan o insanlar, ne yazık ki şimdi çıkarken oradan 30 kiloya düşmüşler. Zulüm ile abad olunmaz, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki Suriyelilerin yıllarca neden vatanlarına dönemediklerinin cevabının da Şam'daki yer altı hapishanesinde ele geçirilen işkence, ölüm ve imha aletleri olduğunu söyledi.

Esed'in af çağrısına kanıp rejimin kontrol ettiği şehirlere dönenlerin ise "cezaevi" denilen ölümhanelerde türlü işkencelere uğradıktan sonra katledildiklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Televizyonlara, gazetelere, sosyal medya mecralarına yansıyan vahşet hikâyelerini dinlemeye insanın yüreği dayanmıyor. Ancak CHP Genel Başkanı, Esed'in kendisinin bile inanmadığı af ilanına prim vererek son ana kadar bunun reklamını yapmıştır. Oraya gidecekti ya, Esed'i ziyaret edecekti ya. Özgür Bey ne oldu? Niye gitmedin ya? O ziyareti gerçekleştirseydin ya" ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZ TÜRKİYE'Yİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRMAKLA MÜKELLEFİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eleştirilerini sürdürerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir de şu husus var; Yıllarca sadece ve sadece Suriyeli, Afgan ve diğer yabancılara düşmanlık üzerinden güya siyaset yapanların artık varlık sebepleri ortadan kalktığına göre bundan sonra millete ne diyeceklerini merak ediyoruz. Azıcık ahlakları, azıcık utanma duyguları, azıcık insani duyarlılıkları varsa partilerinin tabelalarını indirir, siyasete tövbe eder, siyaset öncesi işlerine geri dönerler. Ama biliyoruz ki bunların derdi herhangi bir meseleyi sahiplenmek, herhangi bir davayı savunmak değil, konjonktürel sorunlar üzerinden kendilerine bedavadan çıkar sağlamaktır. Ülkenin ve milletin hayrına hiçbir program, proje, söylem üretmeyen ve Türk siyasetini zehirleyen bu zihniyeti milletimizin irfanına havale ediyoruz. Bunlar hiçbir zaman millette karşılık bulamadılar. Bundan sonra da millet bunlara yüz vermeyecektir. Bazısı cehalet, bazısı lümpen ırkçılık, kimi de mezhepçilik çukurunda debelenmeye devam edecektir. Rabb'im, ülkemizi bunların eline düşmekten muhafaza eylesin diyorum."

Bunun için AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın gelecek dönemde de sonraki dönemlerde de devam etmesi gerektiğini söylediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin bu ehil kadroya ihtiyacı var. Türkiye'nin bu güçlü liderliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın vizyonuna ihtiyacı var. Bunu asla kendi siyasi hırslarımızın bir ifadesi olarak değil, ülkemizin ve milletimizin geleceğiyle ilgili projeksiyonlarımızın bir gereği olarak dile getiriyoruz. AK Parti'nin genel başkanından üyesine kadar tüm mensupları böyle bir sorumluluğun, işte böyle bir vebalin altında olduğunu bir an bile unutmamalıdır. Hepimiz Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmakla mükellefiz. Hepimiz Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmekle mesulüz. Rabb'im, yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum" diye konuştu.

“SAKARYA'YA GÜNCELLENMİŞ DEĞERLE TOPLAM 426 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'ya olan muhabbetini dava arkadaşlarının iyi bildiğini, bu şehre olan aşkının nişanesinin sadece aralarındaki bu güçlü bağ değil, kentin her karışında yükselen eserler, projeler ve yatırımlar olduğunu dile getirdi.

Sakarya'ya güncellenmiş değerle toplam 426 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalette 8 milyar lira, eğitimde 27 milyar lira, gençlik ve sporda 6 milyar lira, sosyal yardımlarda 37 milyar lira, sağlıkta 12 milyar lira, çevre ve şehircilikte 76 milyar lira, ulaştırmada 157 milyar lira, tarım ve ormanda 24 milyar lira, sanayi ve teknolojide 5 milyar lira yatırım, 9 milyar lira gerçekleştirilen yatırımlara sağlanan destek, enerjide 40 milyar lira, kültür ve turizmde 843 milyon lira, çalışma ve sosyal güvenlikte teşviklerle birlikte 25 milyar liralık şehrimize eser ve proje kazandırdık" bilgisini paylaştı.

Şehre ikinci devlet üniversitesi olarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini kurduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik ve sporda şehir stadyumunu inşa ettiklerini, 36 bin metrekare arsa üzerine 103 bin metrekare kapalı alana sahip yeni adliye sarayını yapmayı sürdürdüklerini anlattı.

“SAKARYA ŞEHİR HASTANEMİZİN İNŞAATI BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca yeni emniyet binasının inşasına da başladıkları belirterek, şöyle devam etti: "Sakarya Şehir Hastanemizin inşaatı bütün hızıyla devam ediyor. 62 bin metrekare alanda Sakarya eski stat yerine millet bahçesini ve Serdivan Millet Bahçesi'ni açtık. Yaklaşık 97 bin metrekare alanda Akyazı Millet Bahçesi'nin de yer seçimi aşamasındayız. Ulaştırmada Erenler Otoyol Kavşağı, D-100 Bağlantı Yolu, Akyazı Dokurcun bölünmüş yolu, D-100 Adapazarı Hanlı Kavşağı-Mekece devlet yollarının yapımına devam ediyoruz. Karapürçek-Pekşenler arasındaki yol çalışmalarımız sürüyor. Yol üzerinde bulunan üç köprünün yapımını yıl bitmeden tamamlamak istiyoruz. Sakarya Üniversite ve Demokrasi Meydanı, özellikle tramvay hattı için çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyemiz arasında protokol imzalandı, devri gerçekleşti. 18 Aralık'ta inşallah proje ihalesine çıkıyoruz. Hattın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ballıkaya Barajı'nın inşasında yüzde 92 seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da Sakarya'mıza hizmet etmekten geri durmayacağız. Mevla'm yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne Sakarya teşkilatına emek verenlere ve kongrede hizmet nöbetini devredenlere teşekkür ederek, görevlerine devam eden veya yeni görev alanlara da başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

ERDOGAN: “Terör, hukukun ve demokrasinin düşmanıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Mardin 8. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Bölücü örgütün demokrasinin sağladığı imkânları kullanarak şehirlerimize ve belediyelerimize çökmesine de izin vermedik. Şunu bir defa herkesin kabul etmesi lazım; terör, özgürlüğün, hukukun ve demokrasinin düşmanıdır. Demokrasi ile terör aynı kapta bir arada bulunmaz” dedi.

“Bölgemizde adil ve kalıcı bir barışın tesisi için, D-8 ülkeleri olarak daha fazla çaba harcamalıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi kapsamında düzenlenen Filistin ve Lübnan'daki Duruma İlişkin Özel Oturum’da yaptığı konuşmada, “Filistin’in, Lübnan’ın ve Suriye’nin iç barışının sağlanması için yeni dinamiklerin geliştirilmesine öncülük etmeliyiz. Bölge ülkelerinin birbirlerinin iç işlerine karışmadan kendi aralarında güçlü bir dayanışma içine girmesi şüphesiz büyük önem taşıyor. Bu çerçevede, bölgemizde adil ve kalıcı bir barışın tesisi için, D-8 ülkeleri olarak hep birlikte daha fazla çaba harcamalıyız” dedi.

Türkiye'nin AB'den beklentileri ne kadar gerçekçi?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in 17 Aralık'taki Ankara ziyareti hem zamanlaması hem de içeriği açısından dikkat çekti.

TEVFİK DİKER TEKRAR SESLENDİ: GENEL AF ARTIK ŞARTTIR

E.Hv,Yrby, E.Milletvekili, Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Genel Başkanı, Araştırmacı Yazar Tevfik Diker, siyasilere tekraren seslendi: Toplumsal mutabakat, toplumsal kalkınma ve toplumsal barış adına bir genel af artık şart olmuştur…

TÜM HABERLER