© Haberanaliz.net 2005

Fransa'da Le Pen'in partisi, yeni kurulan hükümet için güvensizlik oylaması talep edecek

Fransa'da yaşanan siyasi kriz, 3 gün önce istifa eden Lecornu'nun yeniden atanıp yeni bir hükümet kurması ve muhalefetin gösterdiği tepkilerle daha da karmaşık hale geldi.

Sağcı parti Ulusal Birlik’in lideri Marine Le Pen, Sebastien Lecornu tarafından kurulan yeni hükümetin düşürülmesini sağlayacaklarını belirtti.

Lecornu'nun yeni hükümeti kurmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Le Pen, hükümet için güvensizlik oylaması talep edeceklerini ifade etti.

Le Pen, "Birkaç gündür belirttiğimiz üzere, Ulusal Birlik ve Cumhuriyetçiler Partisi'ndeki müttefiklerimiz tarafından hükümete güvensizlik ilan edilecek. Yarın (Bugün) güvensizlik oylaması önergesi sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a en kısa sürede Ulusal Meclis'i feshetme çağrısı yapan Le Pen, Fransız halkına kendini ifade etme ve hiç şüphesiz Jordan Bardella'nın liderlik edeceği yeni bir çoğunluğu seçme imkanı tanınması gerektiğini vurguladı.

Bu arada Cumhuriyetçiler Partisi, 10 Ekim'deki oylamada hükümete katılmama kararı aldıklarını anımsatarak, Lecornu'nun kurduğu hükümette yer almayı kabul eden 6 üyesini ihraç edeceğini duyurdu.

Fransa'da 5 Ekim'de yeni hükümeti kuran Lecornu hükümete gelen tepkiler üzerine bir gün sonra istifa etmişti. Macron 10 Ekim'de Lecornu'yu yeniden başbakan atamıştı.

Lecornu, dün ikinci hükümeti kurduğunu açıklamıştı. Lecornu'nun yeni hükümetinde Laurent Nunez İçişleri Bakanı, Catherine Vautrin Savunma Bakanı, Gerald Darmanin Adalet Bakanı, Roland Lescure Maliye Bakanı, Annie Genevard Tarım Bakanı, Edouard Geffray Eğitim Bakanı, Jean-Noel Barrot Dışişleri Bakanı, Rachida Dati Kültür Bakanı, Stephanie Pist Sağlık Bakanı, Naim Moutchou Denizaşırı Topraklar Bakanı, Marina Ferrari Spor Bakanı, Philippe Tabarot Ulaştırma Bakanı olarak yer aldı.

SPUTNİK

İlginizi Çekebilir

ERDOĞAN: “Almanya ile ticaret hacmimizi 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Almanya, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ticaret ortağı. 50 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizi yakın vadede 60 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Bayraktar: 'Akkuyu'nun ilk ünitesinin 2026’da elektrik üretimine başlaması planlanıyor'

Bakan Alpaslan Bayraktar, Rusya ile Türkiye’nin en büyük enerji projelerinden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde dört ünitenin inşa edildiğini belirterek, planı 'enerji çeşitlendirme yolculuğumuzda tarihi bir dönüm noktası' olarak nitelendirdi.

Zelenskiy: Rusya'nın petrol üretim kapasitesi yüzde 20 azaldı

Çin ve Hindistan, Rus petrolünün en büyük alıcıları. Zelenskiy, Hindistan'ın Rusya'dan "enerji kaynakları ithalatını azaltacağına dair tüm sinyalleri verdiğini" belirtti.

ERDOĞAN: “Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Cumhuriyetin kuruluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti; tarihinin en sancılı günlerinde, onca zorluğa, yokluğa, sıkıntıya rağmen hürriyet ve istiklaline dört elle sarılan fedakâr milletimizin son çatısı, devletler zincirimizin son halkasıdır. Bu yüksek şuurla şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmak; cesur ve cefakâr ellerde yükselen Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

TÜM HABERLER