GÖKTAŞ, TUNCELİ – ERZİNCAN – ELAZIĞ – ADIYAMAN – KAHRAMANMARAŞ – MALATYA İLLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
GÜNDEMAraştırmacı Gazeteci Yazar, iktisatçı, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Bölgenin ekonomik, sosyal, coğrafik, tarihsel ve kültürel sorunlarını yerinde tespit etmek için 6 ile 10 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.
Göktaş, Gidip gördüğü ildeki insanlar ile çok güzel diyaloglar yaşadı. Bu arada bölgenin sorunlarıyla ilgili çok ciddi bilgiler alarak bunları raporlaştıracağını dile getirdi. Tunceli ilinde Ovacık, Hozat, Çemişgezek, Pülümür gibi yerleri birebir gezen Göktaş, Munzur çayını ve Pertek’i de görmeyi de ihmal etmedi. Burada yaşayan halkı dinleyen Göktaş, yörenin tüm sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Özellikle bölgede önemli yeri olan OVACIK belediyesini, Tunceli Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Erzincan iline geçen Göktaş, il merkezindeki esnaf ziyaretlerinden sonra, ilin ilçelerini gezdi, KEMALİYE ilçesinde ise meslek yüksek okulu ve öğrencileri ziyaret etti. Yöre esnafını dinleyen Göktaş, Yörenin kalkınması ve büyümesi için gerekenleri yöre halkının ağzından not aldı.
Göktaş, “bölgede çok önemli kültürel miras, tarihi miras olduğu gibi, insanımız çok içten ve candan. Samimi insanların yaşadığı bölgede inançların birbiri ile iç içe yaşanması, farklı etnik kökenli kardeşlerimizin kardeşçe yaşamaları, coğrafyanın eşsiz tabiat güzelliklerinin tüm ülkemize ve dünyaya tanıtılması gerekir. Harika kanyonlar, ibadethaneler, akarsular, tarihi binalar ve evler, hangisini anlatalım. Burayı gezmek ve görmek gerek. İnsanlara buradaki güzellikleri yaşatmak gerek. Ben yörenin sorunlarını yerinde dinledim. Rapor haline getireceğim. Sorun ve halkın istediği çözümü ilgililere sunacağım” dedi.
Göktaş ayrıca Adıyaman- Kahramanmaraş- Elazığ ve Malatya illerini de aynı şekilde ilçe ilçe gezerek dinledi. 26 Eylül günü başlayan gezi 5 Eylül günü son bulacak.
İlginizi Çekebilir
Almanya, tarihini geride bırakıp savaşa hazırlanmaya karar verdi
Almanya'da parlamento savunma harcamalarını sıkı borçlanma kurallarından muaf tutma kararı aldıktan sonra ordu büyük bir yatırım artışı için onay aldı.
İsrail'de Katargate skandalı: Netanyahu'nun sözcüsü ve danışmanı tutuklandı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü Eliezer Feldstein ve danışmanı Jonathan Urich, Katargate soruşturması kapsamında 'yabancı bir ajanla temas' ve 'kara para aklama' suçlamalarıyla tutuklandı. Feldstein'in ev hapsinin devamına karar verilirken, Urich gözaltına alındı. Netanyahu'nun da soruşturma kapsamında ifade vereceği açıklandı.
Bill Gates: Yapay zeka bu iki mesleği 10 yılda ortadan kaldıracak
Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, yapay zekanın iki popüler meslek grubunun sonunu getireceğini söyledi.
Myanmar merkezli depremlerde en az 1000 can kaybı, yüzlerce kişi enkaz altında
Myanmar'ın başkenti Nepido'ya yaklaşık 100 kilometre mesafede 12 dakika arayla 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.