GSB’DE NEDEN HALEN İHALENİN SONUCU AÇIKLANMIYOR?
EKONOMİMersin Gençlik ve Spor İl müdürlüğünce yıllardır aynı işleri, aynı firmaların alması durumunu defalarca dile getirdik. Ancak hiçbir yetkili makam o yerli olmadı. Şimdi geldiğimiz noktada, son günlerin en önemli konusu haline gelen KAMP ORGANİZASYONU ihaleleri üzerlerindeki sisi perdesi aralanmıyor. 20.6.2024 günü 2024/664324 sayı ile KAMP ORGANİZASYONU ihalesi gerçekleşmesine rağmen ve aradan bunca zaman geçmesine rağmen halen TEKLİF DEĞERLENDİRME TAMAMLANMIŞ ibaresi ile EKAP’a işlem yapıldığı, ihale sonucunun konmadığı (Kimin aldığı açıklanmadığı). Bu gün saat 18.51 itibari ile yaptığımız ekran kontrolü ile bir kez daha ortaya çıktı.
Önceki yayınlarımızda, “Sonucu konmuyor ama kamplarda yemek ve diğer organizasyonlar devam ediyor. Bu da akıllara farklı şeyler getiriyor” demiş ve 7.7.2024 günlü “NE KAMP “ORGANİZASYONU” İHALESİ İMİŞ!!!” başlıklı aşağıdaki linkteki haberimizde yetkili ve ilgilileri uyarmıştık.
https://www.haberanaliz.net/haber/ne-kamp-organizasyonu-ihalesi-imis-21375
Aynı haber içeriğinin son bölümünde ise; .... 2024/664324 sayılı KAMP ORGANİZASYONU ihalesi ile ilgili yukarıda içeriklerini verdiğimiz ve linklerini yayınladığımız içeriklerde İŞLERİ HEP AYNI FİRMALARIN ALDIĞININ altını çizerek, ne oluyor, neler dönüyor, neden birbirinden farklı işleri birleştirip aynı çatı içinde çıkıyorsunuz, bu durum rekabeti önlüyor diyerek seslendik. Hatta işin iptal edilmesinin doğru olacağını, yürürlülükte tasarruf genelgesi de olduğunu, bu yıl kamp yapılmaz ise dünyanın sonunun gelmeyeceğini de ayrıca belirttik. Ama tüm yazılarımıza rağmen ihale yapıldı. İŞİN garibi, yapıldı ama haftalardır ihale sonucu EKAP’a konmuyor, açıklanmıyor, ama işi, her zaman olduğu gibi, birileri kamplarda yapıyor....(!) Yani ihale yapılmış, teklif değerlendirmesi bitmiş, işler kamplarda yapılıyor, ama ihale yapılıp bu ibare konduğundan bu yana 17 gün geçmiş. EKAP’a sonucu bir türlü konmuyor? Neden??? Yoksa işleri sürekli alan TAŞELİ- TURAÇ ve ACS firmasından biri mi aldı?! Özelikle ACS firması mı aldı? Niye bu gizlilik ve açıklamama inadı?! Bu işten kim ne, ne kadar kazanıyor, Devlet ne kaybediyor?” diyerek sorular da yönetmiştik.
15 TEMMUZ 2024 SAAT 18.51 İHALE İLE İLGİLİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA
İhaleyi kim aldı, yapmış olduğumuz yayınlara rağmen ısrar ile halen açıklanmıyor, EKAP’a sonuç konmuyor. Ama kamplarda bu işler devam ediyor!!!
YAKLAŞIK MALİYETİN ALTINDA TEKLİF VERMEK TESADÜF MÜ?
GSB Mersin il müdürlüğünde yapılan ihalelerde Bazı firmaların sürekli olarak “yaklaşık maliyetin” altında teklif vererek ihale kazanması karşısında, yaklaşık maliyetin gizliliğinin korunmadığı hususunu sorgulamadan tüm ihalelerin onaylandıkları söz konusu.
Bu hususlarda ortaya atılan iddiaların bir kısmı şunlar:
“Yaklaşık Maliyet Fiyat Tutanağı” komisyonlarında tespit ettikleri “yaklaşık maliyetin” gizliliğini koruyorlar mı?
Koruyorlar ise, her zaman aynı firmalar yâda onlara yakın hısım olan akrabaların veyahut birbirleri ile bağlantılı olan hatırlı kişilerin “yaklaşık maliyetin” altında teklif vererek alım ve ihaleleri kazanması hayatın olağan akışına uygun mu?
Müdürlükte bazılarının, 2020 –21- 22- 23- 24 yıllarında 4734 sayılı KİK.nun 19. Maddesine göre AÇIK İHALE veya diğer maddeleri gereği PAZARLIK ve DOĞRUDAN ALIM Usulüyle yapılan tüm ihalelerde, Yargı ve Kamu İhale Kurulu Kararlarına aykırı olarak temin edilmesini sağladıkları, İdari ve teknik Şartnamelere konulan maddelerle ve içeriklerle rekabeti engelledikleri ve ihalenin sürekli aynı firmaların üzerine bırakılmasını ( Özellikle kamp organizasyonu ihale ve alımları başta olmak üzere) sağladıkları doğru mu?
Birçok ihale ve alımı K.İ.K’nun 19. Maddesine göre geniş katılımlı, rekabetin sağlanacağı AÇIK İHALE usulü ile yapmaları mümkünken, aynı kanunun 21/b veya F –D maddesine göre Pazarlık usulü ile gerçekleştirdikleri, teknik şartnameyi Bakanlık genelgesine aykırı, eksik ve yetersiz düzenledikleri, muvazaalı tespit ettikleri yaklaşık maliyet için fiyat aldıkları aynı firmaları ihaleye davet ederek, ihaleyi doğrudan satma yetkisi olmayan kişilerin üzerinde bıraktıkları ve sürekli aynı firma ve kişilerden hizmet alımlarının alınması sağladıkları doğru mu?
İşlerin aynı tedarikçiden temini ile ilgili Bakanlığın genelgelerine aykırı olarak; 2020 -21- 22 – 23 - 24 yıllarında 4734 sayılı yasaya aykırı olarak HEP aynı firmalardan teminini sağlayarak, bu konuda diğer firmaların sürece katılımını engelledikleri doğru mu?
İhalesi sürecinde; “Yaklaşık Maliyeti” birbiri ile ilintili bağlantılı olan kişilerden teklif alarak, muvazaalı ve yüksek tespit edilerek, hep aynı kişilere ihale bıraktıkları doğru mu?
“Deprem de kamplarda konaklayan depremzede kardeşlerimiz için yemek ve diğer alımların DOĞRUDAN TEMİN - PAZARLIK ihalesi ile yapılmasına karar vererek, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun “Temel İlkeler” başlıklı 5’inci maddesine aykırı davrandıkları doğru mu?
“Yapım ve malzeme alım işi” ihalesi öncesinde; ihale konusu işi kendi belirledikleri firmalara yaptırdıkları, daha sonra da yapılan işin ihalesini tamamlayarak; ihaleyi aynı firma üzerine bırakmak suretiyle ihaleye fesat karıştırdıkları doğru mu?
4734 sayılı KİK’nun temel ilkeler başlıklı 5’inci maddesine aykırı olarak; AÇIK İHALE usulü ile yapılması gereken onlarca ve yüzlerce bakım, onarım ve benzeri işleri, kısımlara ayırarak PAZARLIK ve DOĞRUDAN TEMİN usulü ile sürekli aynı firmalardan alımı gerçekleştirdikleri doğru mu?
2020 -21- 22 – 23 - 24 yıllarında, bazı personelin görev yaptıkları aynı ihale ve alıma ait; “Yaklaşık Maliyet Tespit” komisyonları ile “İhale Komisyon” veya “Piyasa Fiyat Araştırma” komisyonlarında görev almalarına rağmen, her zaman bazı firmaların “yaklaşık maliyetin” altında teklif vererek ihale veya alımı kazanması karşısında sorumluluklarını yerine getirmedikleri doğru mu?
DOĞRUDAN TEMİN usulü ile yapılan alımlarda; yaklaşık maliyeti muvazaalı ve yüksek tespit ettikleri, yine muvazaalı ve yüksek bedelli oluşturdukları, gerekli inceleme ve araştırma yapmadan sadece “Piyasa Fiyat Araştırma Tutanağına” dayanarak alım yapıp hazine zararına sebebiyet verdikleri, söz konusudur. Bunlar doğru mu?
10.7.2024 günü aşağıdaki linkteki köşe yazımızda seslendik. O konularda da ses çıkmadı:
https://www.haberanaliz.net/makale/mersin-genclik-spor-3326
Yine 11.7.2024 günü aşağıdaki linkteki köşe yazımızda seslendik. O konularda da ses çıkmadı:
https://www.haberanaliz.net/makale/bunlar-japon-kardesim-yer-mi-3331
BU SESSİZLİĞİN VE DERİNLİĞİN SEBEBİ NE?
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.
Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
MBB’YE BAK, PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “GÜVENLİK NETWORK VE UZAK LOKASYON YAPILANDIRMA HİZMET ALIMI” İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. VE MİKTARI OLDUKÇA BÜYÜK BİR İŞ… İŞTE DETAYLARI:
FESTİVAL İÇİN EPİZOT’A 1,3 MİLYON PARA…
MERSİN’İN YENİŞEHİR BELEDİYESİ FESTİVAL ORGANİZASYONU ADI ALTINDA İHALE YAPAR VE TAM TAMINI KDV HARİÇ 1,3 MİLYON PARA ÖDER. İŞTE DETAYLAR:
MBB'NİN İMAR İNŞAATI YİNE MİLYONLUK ARAÇ KİRALADI
Belediyelerin ve onlara bağlı iştiraklerin lüks ve şaşalı harcamaları bir türlü bitmiyor. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen ve belediyelerin ekonomik durumları belli iken halen milyonluk araçlar kiralanıyor. İşte yeni bir kiralama…
Sakal şartı nedeniyle ihale iptal edildi
BİRGÜN'DEN İSMAİL ARI'NIN HABERİNE GÖRE: Yargıtay personel servisi ihalesinde, şoförlerin sakal bırakmasının yasak olduğu belirtip şoförlerin tıraş olmasını istedi. Bir firmanın şikâyetiyle Kamu İhale Kurulu servis ihalesinin iptaline karar verdi.