HASAN ÜNAL: ANLAMAK İMKANSIZ!
GÜNDEMUluslararası İlişkiler, Türk Dış Politikası International Relations, Turkish Foreign Policy Prof.Dr. Hasan Ünal, kendi sosyal sayfası X de herkese açık olarak yaptığı paylaşımda gündemi değerlendirdi.
İŞTE O PAYLAŞIMI VE İÇERİĞİ:
“PKK yaptığı açıklamayla kendini feshetmekten ziyade Lozan ile uluslararası tanınma elde etmiş ve 1924 anayasası ile ulus devlet/üniter yapı esasına göre kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti devletini tasfiye etmek istiyor. Sevr'i geri getirmek istediği açık ve bütün bunların yasal/anayasal çerçeveye kavuşturulmasından bahsediyor. Kendi açısından haklı ama bütün bunları biz nasıl ve neden kabul ediyoruz/edeceğiz?
Böyle bir şeyi herhangi bir devlet ancak büyük bir savaşta yenilip bütün toprakları işgal altında kaldığında yani kayıtsız şartsız teslim olduğunda (İkinci Dünya Savaşının yenilenleri gibi) kabul eder/etmek zorunda kalır. Biz hangi savaşı kaybettik onu anlayamadım. Normalde askeri açıdan Türkiye içinde bütün gücünü kaybetmiş, Orta Doğu coğrafyasında çok kutuplu bir dünyada kıymeti harbiyesi sürekli azalan/azalacak bir PKK terör hareketini adeta kendi küllerinden diriltmeye kalkışmanın mantığını anlamak zor.
Bütün bunlara hükümet partileri oy devşirmek açısından bakıyorsa - ki, öyle görünüyor - ekonomik krizde bunalmış durumdaki kendi seçmenlerinin büyük bir kısmını kaybetmeleri ihtimali ortadayken aynı siyasal Kürtçü/PKK eğilimli tabanın oylarını almaya çalışan ana muhalefeti anlamak ise imkansız. Atatürkçü bir muhalefetin ezici bir çoğunlukla iktidara gelmesi işten bile değilken...”
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye Programı”na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye Programı”nda yaptığı konuşmada, “Toplumun temeli nasıl aile ise, ailenin de temeli annedir, kadındır. Annelerin güçlü olmadığı bir toplumda ne yaparsanız yapın refahı, huzuru, başarıyı elde edemezsiniz. 23 yıllık iktidarımızda bu hakikati asla göz ardı etmedik” dedi.
Rumeysa Öztürk, ABD göçmenlik gözaltı tesisinden serbest bırakıldı
Louisiana, 10 Mayıs (Hibya) - Tufts Üniversitesi öğrencisi Rumeysa Öztürk, federal bir yargıcın serbest bırakılmasını emretmesinden saatler sonra Louisiana'daki bir göçmenlik gözaltı tesisinden serbest bırakıldı.
Alman istihbaratı AfD'yi 'sağcı aşırılık yanlısı oluşum' olarak sınıflandırmasını askıya aldı
Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, ülke çapında 'sağcı aşırılık yanlısı oluşum' olarak sınıflandırılması kararına karşı dava açması ardından Federal Anayasayı Koruma Dairesi (BfV) bu sınıflandırmayı geçici olarak geri çekeceğini açıkladı.
Bill Gates servetinin yüzde 99'unu bağışlıyor: 'Zengin ölen adam, itibarsızlaşmış ölür'
Mike Wendling Unvan,BBC News