İngiltere: Yom Kippur'da sinagog saldırısı
DÜNYAİngiltere'nin Manchester kentinde bir sinagog yakınlarındaki saldırıda dört kişi yaralandı. Saldırganın polis tarafından vurulduğu olay, Yahudilikte en kutsal gün kabul edilen Yom Kippur'da gerçekleşti.
İngiltere'nin Manchester kentinde bir sinagog yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda dört kişi yaralandı.
İngiliz polisi, saldırıda yayaların üzerine araç sürüldüğünü ve sinagogun önünde insanların bıçaklandığını duyurdu.
Polis, olayda dört kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırgan ise bir görgü tanığının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis tarafından vuruldu.
Manchester'ın kuzeyindeki Crumpsall kasabasında bulunan Heaton Park Musevi Cemaati Sinagogu'nun dışında meydana gelen olay sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kurşun geçirmez yelek ve kasklı ambulans görevlilerinin yaralılara müdahale ettiği görüldü.
Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, halkı olay yerinden uzak durmaya davet etti. BBC'ye konuşan Burnham, "Bu ciddi bir olay. Ama ilk tehlikenin geçmiş gibi göründüğüne dair güvence verebilirim" dedi.
Olay, Yahudi cemaatinin Musevilikte en kutsal gün kabul edilen Yom Kippur'u idrak ettiği sırada meydana geldi.
KAYNAK
https://www.dw.com/tr/i%CC%87ngiltere-yom-kippurda-sinagog-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1/a-74216647
İlginizi Çekebilir
Bondi saldırısı: Avustralya nefret söylemine karşı sert önlemler alınacağını duyurdu
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, 14 Aralık'ta Bondi Plajı'ndaki Yahudi festivalini hedefleyen saldırının ardından hükümetinin nefret söylemine karşı sert önlemler alacağını açıkladı.
Kallas: Ukrayna'nın NATO üyeliği artık gündemde değil
Zelenskiy'in ABD de dahil bazı ülkelerden güvenlik garantileri karşılığında NATO'ya üyelikten vazgeçmeye hazır olduğunu belirtmesinin ardından Avrupa'dan da bu yönde açıklamalar geliyor.
Avustralya'da çocuklara sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi
Avustralya dünyada bir ilke imza atarak 16 yaş altına sosyal medya kullanımını yasakladı. Peki, yasa nasıl uygulanacak, yaptırımlar ne olacak?
Fransa First Lady'sinden feministlere hakaret: 'Aptal sürtükler'
Brigitte Macron'un çevresi, First Lady'nin sözlerinin feministler tarafından kullanılan 'radikal yöntemin eleştirisi olarak görülmesi gerektiğini' belirtti.