© Haberanaliz.net 2005

Mersin Gençlik Sporun ihaleli işleri

Mersin Gençlik Spor İl müdürlüğünde yapılan ihaleler hep dikkat çekmiştir. Ayrıca Pazarlıklı alımlar ile Doğrudan temin işleri ise ayrı tartışma konusu olmuştur. Siyasilerin göz diktiği ve işlere saldırdığı belirtilen teşkilatta sıkıntı büyük... Ancak bu gün dikkat çeken bir olay yaşadık.

2021/840844 ihale kayıt numarası ile "Mersin Engelsiz Gençlik Merkezi Yapım İşi" Açık usulde ihale edilmişti. İhaleyi elbette yerel yapmadı, 19.01.2022 tarihinde 11:00 de "YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI" yaptı.

Bu işin sözleşme bedeli ve miktarı aşağıda 45 milyon üstü. Yani eski para ile 45 Trilyon...

Yine Bu işin İhale sonuç ilanı aşağıda

İşin tamamlama süresi 400 gün olarak belirlenmişti. İşin bitiş tarihi 28.3.2023 idi. Ne oldu, bu iş bitti mi? Burası hizmete girdi mi? Bir an evvel yasalar ve kamu yararı gereği bitmesini takip etmek gerekmez mi? Buranın kontrolü ve denetimi bizde değil diyebilirler, ama bu devletin işi. Bitip eksiksiz olarak hizmete girdi mi?

2021/596304 ihale kayıt numarası ile "Mersin Taşucu Kız Öğrenci Yurdu Güçlendirme ve Modernizasyonu İşi" adı altında, 29.09.2021 günü saat 11:00 da, yine "YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI" bir ihale yaptı.

Bu işin sözleşme bedeli ve miktarı aşağıda 32 milyon üstü. Yani eski para ile 32 Trilyon...

Yine Bu işin İhale sonuç ilanı aşağıda

İşin tamamlama süresi 270 gün olarak belirlenmişti. İşin bitiş tarihi 16.7.2022 idi. Ne oldu, bu iş de eksiksiz ve kusursuz olarak bitti mi?

ÖNEMLİ BİR KONU VAR. O DA ŞU: MERSİN ÜNİVERSİTESİ İÇİNDEKİ YURT İNŞAATI...

Oradaki 2500 kişilik tıp fakültesi yanında yapılan öğrenci yurdu bitti mi? Ne hikmetse bir türlü bitmediği söz konusu. Acaba niye?

MERSİN İL GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ ÖKKEŞ DEMİR HABERLERİMİZİ OKUYORSUNUZ, OKUMUYORSANIZ DA VALİLİK BASIN MÜDÜRLÜĞÜ SİZE GÖNDERİYOR... NEDEN BU İŞLERLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA VE DÜZELME OLMUYOR?

İlginizi Çekebilir

İYİ AKTARMIŞLAR?!!!

Mersin’in BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ile ilgili geçmiş DÖNEMLERDE DE çok sayıda benzer haber yapmıştık. O günden bu güne değişen bir şey olmamış, yine milyonluk alım ve yine pazarlıklı alım olarak gerçekleştirmişler. Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?! İhale işinin adı: “Belediye Atıklarının Katı Atık Aktarma İstasyonlarından Düzenli Depolama Tesislerine Taşınması Ve Aktarma İstasyonlarının İşletilmesi Hizmet Alım İşi” olduğu için haber başlığında İYİ AKTARMIŞLAR dedik…

Silifke’nin yoğurdu bu ihaleyi kim doğurdu?!

Mersin’in SİLİFKE ilçesi Belediyesi ile ilgili geçmiş yönetim ile ilgili çok sayıda benzer haber yapmıştık. Yönetim el değiştirmiş ama zihniyet değişmemiş, O günden bu güne değişen bir şey olmamış, yine milyonluk alım ve yine pazarlıklı alım olarak gerçekleştirmişler. Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?!

TOROSLARDA “TANTİRİTİNTON” DÖNEMİ…

Mersin’in TOROSLAR ilçesi Belediyesi ile ilgili benzer bir haberimizi “NİYE AÇIK DEĞİL PAZARLIK ALIM?” başlığı ile 8.Temmuz.2024 günü sizlere duyurmuştuk. O günden bu güne değişen olmamış, yine milyonluk alım ve yine pazarlıklı alım olarak gerçekleştirmişler. Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?!

İHALEMİZ TARSUSİ OLMUŞ!!!

Sürekli yazıyor ve ilgililerini uyarıyoruz. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… BELEDİYELERİN mali durumları belli… Ancak HALEN MİLYONLUK ALIMLARI PAZARLIK USULÜ İLE YAPIYORLAR. Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! Halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bu mu?!

TÜM HABERLER