MERSİN TARIM ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE SESLENİYORUZ: BU YEMLERİ KONTROL ETMEYECEK MİSİNİZ?
EKONOMİDün ve önceki gün HABER SİTEMİZDE yer alan haberler TARIM BAKANLIĞINA BAĞLI Mersin İl Tarım Müdürlüğü ilgili ve yetkilileri neden sessiz kalıyorlar? Edindiğimiz bilgiye göre çok sayıda hayvansever habere konu olan yemlerle ilgili laboratuvar müdürlüğüne gittiği ancak bu işlerin parayla yapıldığı için büyük rakamlar çıkarıldığı vatandaşta tahlil ettiremeyip döndüğü yönünde.
ANKARA- Mersin’de sokak hayvanlarına ücretsiz olarak dağıtımı yapılan ve hayvan barınağında da hayvanlara verilen yemlerini koku, tadı ve içerik olarak hayvanlar tarafından tüketilmeyip yenmediği, hayvanların aç kaldığı şikâyet konusu olmuştu. Konuyu aşağıdaki linkte haber yaptık. Tarım Bakanlığı yetkilileri önce o linkleri tıklayıp okusunlar. İşte o linkler:
https://www.haberanaliz.net/haber/bobi-ile-mirnavin-belediyesi-simdi-bu-oldu-mu-16420
https://www.haberanaliz.net/haber/vay-bobi-ile-mirnavin-haline-16425
Dünkü haberden sonra bir muhtarımız resmi dilekçe yazar ve laboratuara başvurur. Orası dilekçeyi inceler bizim işimiz değil, ama illa da yapın derseniz bu dilekçedeki maddelere göre bu işin analizi 3-4 bin lirayı bulur gibi laflar ederler. Netice de gelen bir muhtar. Kamu görevi yapıyor. Onun bu işte kişisel çıkarı yok. Tıpkı bizim haber sitemiz gibi. Derken orası, şuraya gideceksiniz der, oraya giderler. Dedikleri yer HAYVAN SAĞLIĞI ŞÜBE MÜDÜRLÜĞÜ. Orası da dilekçeyi okur, yapacak bir şey olmadığını söylerler. Dilekçe onaylı mühürlü bizde duruyor, isterlerse ilgili makama sunarız.
MERSİN TARIM MÜDÜRÜ ARİF ABALI’NIN OLAYA EL ATMASI İSTENDİ
Mersin’li hayvan severler, “Bu hayvanlar Allahın sessiz kulları. Bunların adına piyasadan İHALE yolu ile satın alınan ve berbat koku ile tada sahip olup hayvanlar tarafından tüketilmeyip yenmeyen bu KURU MAMALAR için, kamu yararı ve hayvan hakları açısından il müdürlüğünün, resen, basında yer alan haberler sonrası el atıp, numuneler alıp tahlil edip gerçeği ortaya çıkarması gerekmez mi? Neden bu işlerin denetimi görevi elinde olan bu müdürlük kendiliğinden harekete geçmiyor?.. Vatandaş olarak bizim bütçemiz buna el vermiyor.. Yemlerin parası ise devlet kasasından çıkıyor. Kamu malı olmuş oluyor. Tarım müdürlüğü bu yemi satan firmayı da, üreticisini de, üretimden sonra teslim edilen ve hayvanların yemediği yemleri de kontrol etme hakkına sahip değil mi? Neden bunu yapmıyorlar?.. Eğer barınağa gittiklerinde farklı numune verebilecekleri göz önüne alınarak şu an bizim elimizde açılmamış torba ve açılmış torba var, oradan numune verebiliriz” demekte ve yakınmaktalar.
Bunun üzerine Google arama motoruna girip, “Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerinin görevi nedir?” Diye sorduk, karşımıza: “İhracat yapan özel ve tüzel kişi ve kuruluşların alıcı ülkelerin talep ettiği analizleri yaparak rapor düzenlemek. İthalat yapan özel ve tüzel kişi ve kuruluşların numunelerini Türk Gıda Kodeksine, Gıda Maddeleri Tüzüğüne, Standardına ve analiz sertifikasına göre analizlerini yaparak rapor düzenlemek.” Şeklinde cevap çıktı...
Daha sonra, “Gıda Kontrol Laboratuvarında ne yapılır?” Diye sorduk, karşımıza: “Bakanlığımıza bağlı gıda kontrol laboratuvarları numunelerin mevzuata uygunluğunu tespit etmek amacıyla doğru yöntemlerle ihtiyaç duyulan analizleri yapar. Gıda, gıda ile temas eden madde ve malzemeler ile yemlerin güvenilirliği, hijyen ve kalite analizleri gıda kontrol laboratuvarlarında gerçekleştirilir.” Şeklinde cevap çıktı... Hatta bu laboratuar bunları üretenler ve yetkililer için başka hizmetleri de var. Müdürlüğün resmi sitesinin ekran görüntüsü aşağıda...
Bu cevaptan sonra ise: Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünün görevleri nelerdir diye sorduk: “a) Hayvan sağlığı ve hayvan refahının korunmasının yanı sıra, güvenilir gıda temini ve hayvan ve ürünlerinden insanlara ve hayvanlara geçen hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması amacıyla, il çapında hazırlanan plan, program ve projeleri uygulamak, hayvan hastalık ve zararlılarına karşı koruyucu hizmetleri yürütmek, tedavilerini yapmak, kontrol etmek, denetlemek,....” Şeklinde cevap çıktı... Bu hususun daha da çok maddesi var... Müdürlüğün bu işle ilgili resmi sayfası ekran görüntüsü aşağıda.
KAMU ADINA VİCDANLARA SESLENMEK LÜZUMU HÂSIL OLDU
Devlet, hayvan hakları yasası çıkardı. Ardından Yerel yönetimlere bu işle ilgili görevler düştü. Alınan mamalar devlet kasasından. Yetimin şehidin hakkı olan BAYTÜLMALDAN. Hayvanlar için yapılan bu hizmet de birileri eksik, yanlış, hatalı, kasti bir iş yapıyorsa denetlemek de devlete düşer. Belediyelerce belirlenen noktalarda Hayvanların önüne konulan kaplardaki yemleri, barınaktaki hayvanlara verilen yemleri, hayvan severlere sokak hayvanlarına versinler diye ücretsiz verilen o yemleri tahlil etmek, analiz etmek, içindeki katkı maddelerinin ne olduğunu, usul, yönetmeliklere uygun mu değil mi denetlemek zor mu? Neden o hayvanların hak ve hukuku gözetilmiyor?
İlginizi Çekebilir
MBB’YE BAK, PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “GÜVENLİK NETWORK VE UZAK LOKASYON YAPILANDIRMA HİZMET ALIMI” İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. VE MİKTARI OLDUKÇA BÜYÜK BİR İŞ… İŞTE DETAYLARI:
FESTİVAL İÇİN EPİZOT’A 1,3 MİLYON PARA…
MERSİN’İN YENİŞEHİR BELEDİYESİ FESTİVAL ORGANİZASYONU ADI ALTINDA İHALE YAPAR VE TAM TAMINI KDV HARİÇ 1,3 MİLYON PARA ÖDER. İŞTE DETAYLAR:
MBB'NİN İMAR İNŞAATI YİNE MİLYONLUK ARAÇ KİRALADI
Belediyelerin ve onlara bağlı iştiraklerin lüks ve şaşalı harcamaları bir türlü bitmiyor. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri olmasına rağmen ve belediyelerin ekonomik durumları belli iken halen milyonluk araçlar kiralanıyor. İşte yeni bir kiralama…
Sakal şartı nedeniyle ihale iptal edildi
BİRGÜN'DEN İSMAİL ARI'NIN HABERİNE GÖRE: Yargıtay personel servisi ihalesinde, şoförlerin sakal bırakmasının yasak olduğu belirtip şoförlerin tıraş olmasını istedi. Bir firmanın şikâyetiyle Kamu İhale Kurulu servis ihalesinin iptaline karar verdi.