Mersin'de DYP'den toplu istifa
SİYASETMersin'de görevden alınan DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş ile 21 belde başkanı yönetimleriyle birlikte istifa etti.
Göktaş, düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar başkanlığında yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, parti tüzüğünün 36/b maddesi gerekçe gösterilerek, merkez ilçe delegeleriyle görevden el çektirildiğini söyledi.
"Parti menfaatlerini açık ve ağır bir şekilde zedeleyecek veya sarsacak davranışlarda bulunmakla" suçlandıklarını belirten Göktaş, şunları kaydetti:
"Genel başkanımız, partimizin son GİK toplantısında hiç bir idare kurulu üyesinin tartışmasını istemeden ve oturumu görüşe açmadan, 'Ben böyle istiyorum' diyerek, merkez ilçemizi delegeleriyle birlikte görevden el çektirmiştir."
Yaklaşık 10 yıldır partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve son 3 yıldır merkez ilçe başkanlığını yaptığını anımsatan Göktaş, şöyle devam etti:
"Alınan kararla sadece ben değil, merkez ilçe delegeleri de cezalandırılıyor. Bu yaklaşık 2 bin kişiyi yok saymak demektir. Alınan karar, 'Mazlumların sesi olacağım' diyen ve her fırsatta hak, hukuk ve adaletten bahseden genel başkanımıza yakıştı mı?"
Göktaş, "Beni Ankara'ya çağırıp istifa etmemi, aksi takdirde görevden alınacağımı söylediler. İstifa ettiğimde ise genel başkan danışmanı olacağım söylendi. Ben seçimle geldim, seçimle giderim. İstifa etmemi gerektirecek hiç bir iş yapmadım. Suç işlediysem neden bana danışmanlık görevi teklif edildi?" diye konuştu.
Göktaş, ayrıca 21 belde başkanının, alınan karara tepki olarak yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa ettiğini açıkladı.
Bu arada, ellerinde dövizlerle toplantıya katılan bir grup partili çan, tencere ve teneke çalarak kararı protesto ettiler.
HABER VE KAYNAK: YENİ ŞAFAK
https://www.yenisafak.com/arsiv/2006/temmuz/18/10317.html
İlginizi Çekebilir
ALİ ÖZ TAKIM ARKADAŞLARI İLE BAYRAMLAŞTI
Mersin'in sevilen ve saygı duyulan siması, MHP E.Milletvekili, Toroslar Belediyesi Cumhur ittifakı adayı Dr. Ali Öz, seçime birlikte girdiği meclis üyesi sıralamasındaki takım arkadaşları ile bayramda bir araya geldi ve hasbıhal ettiler.
YILMAZ TUNÇ: HUKUKSUZ BOYKOT ÇAĞRILARI KABUL EDİLEMEZ!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kendi X hesabından paylaştı...
Çin Dışişleri Bakanı Vang: Rusya ve ABD ilişkileri normalleştirmeye yönelik ilk adımı attı
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Rusya ve ABD’nin ilişkileri normalleştirmeye yönelik ilk adımı attıklarını ve bunun büyük devletler arasındaki güç dengesinin istikrarına pozitif katkı sağladığını, ayrıca uluslararası ortama iyimserlik aşıladığını vurguladı.
Bahçeli: 'Medyanın yıkıcı yayınlar yapmasının önüne geçilmesi şart'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP'nin organize ettiği protesto gösterilerine tepki gösterdi.