© Haberanaliz.net 2005

Oda Başkanı Musa Yılmaz Çiftçileri Gezip konuşturuyor

Mersin Ziraat odası başkanı Musa Yılmaz, her gün yeni bir üretici çiftçiyi tarlasında ziyaret edip, onu dinliyor ve her gittiği üretici çiftçi köylüye “ sen konuş, derdini anlat, ne üretiyorsun, nasıl üretiyorsun, ne gibi zorlukların var ve kaça satıyorsun, karda mı zararda mısın, yaşadıklarını sen anlat” diyor. Sonrada kamera ile kayda aldırıyor.

ÇİFTÇİ ÜRETİCİ DERT SAHİBİ: 10 LİRAYA SATIYORUZ, MARKETTE MİLLET 50 LİRAYA YİYOR

Mersin Ziraat Odası Başkanı kendiside ÇİFTÇİ ve ÜRETİCİ, KÖYLÜ olan Musa Yılmaz “İnanın Çiftçi 10 liraya satıyor, Tüketici olan vatandaşımız ise çarşı da pazarda ve markette 50 liraya alıp yiyor. Mersin marketlerindeki fiyatlar bu Üstelik tarım kredi kooperatif marketlerde bu ürünleri satmıyor. Çiftçinin marketi de böyle bir tezat içerisinde. Tarladan satın alındığı rakamın 10 katı, 20 katı fiyat ile vatandaşa ulaşıyor. Yazık günah. Bu işte kim kazançlı çıkıyor. Buna dur demek gerekiyor. Üreten dertli, tüketen dertli... Peki kim sevinçli?! Denetim, denetim. Denetim!!! Ayrıca, Üreticinin neyi üretmesi gerektiğinin planlanması.. Bu ülkede Tarım Bakanlığı niye var? Ekonomi Bakanlığı Niye var? Böyle giderse üretim durur. Çiftçilik yok olur” dedi.

ÇAĞLARCA KÖYÜNDEN GENÇ ÇİFTÇİ ALİ: Maliyetin altında satıyoruz

Mersin’de aroması yüksek çok kaliteli mal üretiyoruz. Şu anda Şeftali topluyorum. Şu an üretim maliyeti kiloda 7 lira. 8 lira fiyat veriyorlar. Ben toplayamıyorum. Çünkü işçi yövmiyesine yetişmek mümkün değil. Ben satamıyorum, ailemle topluyorum ama satamıyorum. Çürümesin diye meyve suyu fabrikasına maliyetin altında vermek durumunda kalıyorum. Aldığım para bahçe masrafını karşılamıyor, bize bir ekmek parası çıkmıyor. Zor ayaktayız. Böyle giderse yok olacağız” dedi.

MARKETTE RAFTAKİ SATIŞ FİYATLARI AŞAĞIDA

İlginizi Çekebilir

Moldova'daki AB referandumundan kıl payı 'Evet' çıktı, Rusya seçimlere müdahale ile suçlandı

Moldova halkı Pazar günkü referandumda az bir farkla Avrupa Birliği’ne (AB) katılma çabalarını onayladı.

KONYA KİTAP GÜNLERİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. “Konya Kitap Günleri”nde kitapseverlerle bir araya geldi. Bekir Develi’nin “Bizim Hikayemiz” konulu söyleşisine katılan Başkan Altay, “Bu yılın etkinliğinin teması Filistin, Kudüs ve Gazze. Mottomuz da ‘özgürlük için okuyoruz.’ Herkes için okumak önemli. Türkiye’de yaşıyorsanız sadece kendiniz için değil, dünyadaki tüm insanlar için okumamız gerekiyor. İsrail’in canilikleri her geçen gün artarak devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nden bize çıkacak ders daha çok okumalı daha çok bilgi edinmeliyiz. Çünkü bilgiye sahip olan dünyada güce sahip oluyor. Bugün dilimizle düzeltebildiğimiz kötülükleri bizden sonraki neslin eliyle düzelteceği bir Türkiye inşa etmek için hep birlikte okumaya devam etmemiz gerekiyor” dedi. Her kesimden kitapseverin yoğur ilgi gösterdiği 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

ESKİŞEHİR’E TURİST YAĞIYOR

Şehir turizminin önde gelen şehirlerinden Eskişehir’e turist akını devam ediyor. Hafta sonunda ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzelerine büyük ilgi gösterirken Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde de yoğunluk oluşturdular.

İzmir ve Lübliyana kuraklıkla mücadelede güçlerini birleştiriyor

İzmir ve Lübliyana şehirleri, kuraklığa karşı direnç göstermek ve sulak alanları korumak amacıyla uluslararası bir iş birliğine imza attı. “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması Konferansı” ile Gediz Deltası saha çalışması yapıldı. Projenin devamında İzmir ve Lübliyana kentlerinde bulunan sulak alanlara ilişkin bir eylem planı hazırlanacak.

TÜM HABERLER