Orban, Brüksel'in askeri planlarına karşı imza kampanyası başlattığını duyurdu: 'Buna seyirci kalamayız!'
DÜNYAMacaristan Başbakanı Orban, ülkede Avrupa Birliği liderlerinin askeri planlarına karşı imza toplama kampanyası başlattığını duyurdu. Söz konusu kampanyanın ilk imzacısı Orban oldu.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkede Avrupa Birliği liderlerinin askeri politikalarına karşı imza kampanyası başlattığını açıkladı.
Orban sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Önümüzde sıcak bir sonbahar var. Avrupa hızla savaşa yaklaşıyor. Birkaç hafta önce Kopenhag’da Brüksel’in askeri planı açıklandı: Avrupa ödeyecek, Ukraynalılar savaşacak, Rusya ise yıpratılacak” ifadelerini kullandı.
Macaristan’ın bu durumu istemediğini ve bu nedenle AB’nin ülkesine karşı itibarsızlaştırma kampanyası başlattığını belirten Orban, “İtiraf etmek gerekirse, bu kampanya geniş bir yelpazeye sahip: casusluk suçlamaları, sahte haber skandalları ve hukuki manipülasyonlar” dedi.
HABER İÇERİK KAYNAK.
SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Bondi saldırısı: Avustralya nefret söylemine karşı sert önlemler alınacağını duyurdu
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, 14 Aralık'ta Bondi Plajı'ndaki Yahudi festivalini hedefleyen saldırının ardından hükümetinin nefret söylemine karşı sert önlemler alacağını açıkladı.
Kallas: Ukrayna'nın NATO üyeliği artık gündemde değil
Zelenskiy'in ABD de dahil bazı ülkelerden güvenlik garantileri karşılığında NATO'ya üyelikten vazgeçmeye hazır olduğunu belirtmesinin ardından Avrupa'dan da bu yönde açıklamalar geliyor.
Avustralya'da çocuklara sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi
Avustralya dünyada bir ilke imza atarak 16 yaş altına sosyal medya kullanımını yasakladı. Peki, yasa nasıl uygulanacak, yaptırımlar ne olacak?
Fransa First Lady'sinden feministlere hakaret: 'Aptal sürtükler'
Brigitte Macron'un çevresi, First Lady'nin sözlerinin feministler tarafından kullanılan 'radikal yöntemin eleştirisi olarak görülmesi gerektiğini' belirtti.