© Haberanaliz.net 2005

RİSKLİ BİNA STOĞUNU AZALTIYOR, YEŞİL DOKUYU ARTIRIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi üzerinde bulunan ve yeşil alana isabet eden binalarda kamulaştırma çalışmaları sonrası yıkım çalışmalarına başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bir yandan yeşil alanlarımızın artırılmasına katkı sağlarken bir yandan da riskli bina stoğunu azaltarak, şehir merkezimizi rahatlatıyoruz. Meydan Evleri arkasındaki çalışmalarımız tamamlandığında yeşil dokuyu artırarak şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılar için tamamladığı kamulaştırma sonrası yıkım çalışmalarına başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle olduğu kadar, çevre ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan çok kıymetli bir şehir olduğunu belirterek, bu konuda şehre değer katan çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini vurguladı.

Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi üzerinde, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarının ardından tahliye işlemlerine başlandığını kaydeden Başkan Altay, “Bir yandan yeşil alanlarımızın artırılmasına katkı sağlarken bir yandan da riskli bina stoğunu azaltarak, şehir merkezimizi rahatlatıyoruz. Meydan Evleri arkasındaki çalışmalarımız tamamlandığında yeşil dokuyu artırarak şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız” dedi.

YEŞİL DOKU ARTIRILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi'nde yeşil alana isabet eden ve riskli durumdaki 5 binanın ardından kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 5 bina için de daha yıkım çalışması başlattı.

Meydan Evleri arkasındaki alanda tahliye işlemlerinin ardından gerçekleştirilecek yıkımlar sonrası yapılacak çalışmalarla yeşil dokunun artırılması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

Moldova'daki AB referandumundan kıl payı 'Evet' çıktı, Rusya seçimlere müdahale ile suçlandı

Moldova halkı Pazar günkü referandumda az bir farkla Avrupa Birliği’ne (AB) katılma çabalarını onayladı.

KONYA KİTAP GÜNLERİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. “Konya Kitap Günleri”nde kitapseverlerle bir araya geldi. Bekir Develi’nin “Bizim Hikayemiz” konulu söyleşisine katılan Başkan Altay, “Bu yılın etkinliğinin teması Filistin, Kudüs ve Gazze. Mottomuz da ‘özgürlük için okuyoruz.’ Herkes için okumak önemli. Türkiye’de yaşıyorsanız sadece kendiniz için değil, dünyadaki tüm insanlar için okumamız gerekiyor. İsrail’in canilikleri her geçen gün artarak devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nden bize çıkacak ders daha çok okumalı daha çok bilgi edinmeliyiz. Çünkü bilgiye sahip olan dünyada güce sahip oluyor. Bugün dilimizle düzeltebildiğimiz kötülükleri bizden sonraki neslin eliyle düzelteceği bir Türkiye inşa etmek için hep birlikte okumaya devam etmemiz gerekiyor” dedi. Her kesimden kitapseverin yoğur ilgi gösterdiği 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

ESKİŞEHİR’E TURİST YAĞIYOR

Şehir turizminin önde gelen şehirlerinden Eskişehir’e turist akını devam ediyor. Hafta sonunda ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzelerine büyük ilgi gösterirken Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde de yoğunluk oluşturdular.

İzmir ve Lübliyana kuraklıkla mücadelede güçlerini birleştiriyor

İzmir ve Lübliyana şehirleri, kuraklığa karşı direnç göstermek ve sulak alanları korumak amacıyla uluslararası bir iş birliğine imza attı. “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması Konferansı” ile Gediz Deltası saha çalışması yapıldı. Projenin devamında İzmir ve Lübliyana kentlerinde bulunan sulak alanlara ilişkin bir eylem planı hazırlanacak.

TÜM HABERLER