SAĞLIK DA SAĞLIKSIZLIK DEVAM EDİYOR
SAĞLIKHABER SİTEMİZDE HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK ADLI KÖŞEDE YER ALAN BU GÜNKÜ YAZIDIR:
Okurumuz Yazmış. Vatsaptan BİZE atmış. İsmi Basın kanunun gereği bizde saklıdır. Kelimesine dokunmadan gönderdiği içeriği aşağıda tırnak içinde aynen yayınlıyoruz.
Bakın ne diyor?
“Toros devlet hastanesinde durum yine aynı tas aynı hamam”
Hastanenin acil servisi tam bir hekim Cumhuriyeti, hekimler istediği gibi at koşturuyor, nöbet listesin de isimleri görünüyor kendileri orada görünmüyor. Ohh yata yata maaş, nöbet listesin de günlük 8 hekim çalışıyor görünüyorken gece 00 ‘a kadar 4 kişi bulunuyor gece 00:00 dan sonra 1 hekimi sahada ancak bulabiliyorsunuz maşaallah. Ali babanın çiftliği, gelmeden maaş, fazla mesai. (şimdi bu yazdıklarımı hastanenin sosyal medya hesabından yalanlarlar tek yapacakları bu ilgili makamlar İl sağlık veya Valimiz Acil servisin bir haftalık geriye dönük kamara kayıtlarını istesin bir incelesin o zaman gerçekler görülecektir) çok güzel. Peki bu durum karşısında idare ne yapıyor? Kocaman bir hiç, zaten yapamaz da, idare sesini çıkarsa her türlü zorluk çıkarırlar. Peki il sağlık müdürlüğü ne yapıyor? Hiç akşam ve gece gelip kontrol ediyor mu? Malisef. Gerçi asıl İl sağlık Müdürlüğünü kontrol edecek bir mekanizmaya ihtiyaç var. Bir sürü uzman ve geçici görevli çalışan var güzelde maaş alıyorlar, bunların yarısı gününü sadece çay kahve ve muhabbet edip evine dönüyor. Hatta bazıları bir görünüp kayboluyor, o yüzden İl sağlık Müdürlüğünden hastaneler için bir şey beklemek çok komik olur ..
Gelelim Toros Devletin aciline...
Hemşirelik hizmetleri tamamen gayri resmî yapılıyor. Hemşirelerin aylık hazırlanmış resmî imza altına alınmış bir listesi yok, ayın başında gelse bile Sorumlu hemşire o resmî listeye hiç uymadan gayri resmî olarak herkesi kafasına göre getirir veya getirmez azarlar mobing yapar hani dedim ya Ali babanın çiftliği, sorumlu hemşirenin çiftliği olmuş.. Telefon açıyor Ahmet bugün sen gelme Ayşe sen bugün nöbete gel, resmî bir evrak var mı, yok, bu nöbete gelen kişi yolda kaza yapsa sorumlusu kim? Nöbetinde başına bir iş gelse sorumlusu kim? İşte liyakat sahibi olmayan bilgisiz insanlar idareci olursa olacağı bu olu. Mahkemelerde hakimler savcılar yaşanan olaylarda resmî nöbet listelerini ister ve bu resmî evrak üzerinden karar verir bunu bilemeyecek kadar aciz misiniz? Hadi onu geçtik, bir idareci olarak hiç yönetmelikleri okumuyor musunuz?
Umarım bakanlık bu konular hakkında bir inceleme başlatır.
Gelelim diğer kangren bir konuya mutemetlik çalışanların her ay onlarcasının maaşı, ek ödemesi, fazla mesaisi hep eksik veya yanlış yatar tüm çalışanlar mutlaka maaş ve ek ödemelerini kontrol etmek zorundadır etmiyorsa mutlaka bir yanlışlık vardır, kimilerinin teşviki eksik olur kimilerinin sabit ödemesi yıllardan beri hiç oturmuş bir sistem olmamıştır. Ayrıca Sağlık bakanlığının daha önce bildirdiği gibi teşvik ve nöbet paraları maaşla birlikte hiç bir zaman yatmamıştır en erken 10-15 gün sonra yatmaktadır. Her çalışanın kendine göre ödemesi varken kredi ve kart ödemeleri ay başındayken siz keyfi olarak ek ödemeleri 10-15 gün sonra yatıramazsınız . Çalışanları madur edip zor duruma sokamazsınız.. Bu konunun sağlık bakanlığı tarafından incelenmesi gerekmektedir. Mutemetlerin iş yoğunluğu ayın 04 ile 15 arasındadır, diğer günler fazla bir işi olmamasına rağmen halen çalışanların ücretlerinin hesaplanmasında yatırılmasında neden günlerce gecikme yaşanmaktadır? Ben söyliyeyim, profesyonel Mutemet yok, biri hemşireden biri VİKİ den, biri memurdan devşirme olduğu İçin... Bu Hastanelerde neden eğitimli profesyonel mutemet atanmaz inanın ki uzman bir müfettiş gelip mutemetlikte denetim yapsa personellerin yarısının ücretleri yanlış hesaplanmıştır. Hatta bir çoğunun ücreti de yatırılmamıştır. Toros Devletin Mutemetlerine ulaşmak inanın bir bakana ulaşmaktan zor, ulaşsanız bile doğru düzgün cevap alamazsınız. Bu hastanede hep başhekimler değişir ama hata yapan işini eksik yapan birimlerin personelleri ve ona bağlı Müd. Ve Mdr Yrd hiç değişmez.. Hal böyle olunca gelen başhekim de bir şey yapamadan gider.
Gelelim yemeklere.. Allah aşkına bir valimiz veya sağlıktan sorumlu vali yardımcımız gelsin, hastalara, çalışanlara şu yemekleri bir sorsun... Onu ben anlatmayayım kendileri kulakları ile duysun ..
ÖNERİLERİMDİR...
1- Acil serviste kaç hekim nöbete yazılıyorsa hepsi aynı anda çalışsın veya acil serviste bulunsun ki Acillerde olan yoğunluk kalksın hekimler gelmeden dünyalarca fazla mesai parası almasın.
2- Acil servisin Hemşire nöbet listesi resmî olsun çalışan hangi gün nöbeti var hangi gün yok hangi günü kendine ayıracak bilsin acilen nöbetçiye ihtiyaç duyulunca da gelecek kişiye önceden haber verip resmî olarak görevlendirilmesi yapılarak çağırılsın.
3- isteyen fazla mesai çalışsın istemeyen çalışmasın herkese fazla mesai yazarak hem fazla çalışmak istemeyeni huzursuz edip hem de fazla mesai çalışmak isteyeni az mesai vererek huzursuz etme başarısından vazgeçin zorla herkese eşit fazla mesai vermekle gönüllü fazla mesai alana vermek arasında ki tek fark tüm çalışanların mutlu olmasıdır sizin yaptığınız gibi olursa ne fazla mesai isteyen nede fazla mesai istemeyen memnun olmaz burada hastanenin kazanımından da fazla para çıkmaz çalışanların isteklerine gem vurup huzursuz etmeyin.
4- Tüm acil çalışanlarının istemediği Acil sorumlu hemşiresini değiştirin ki çalışanlar mutlu ve huzurlu çalışarak daha verimli olsun.
5- Devşirme mutemetlerle değil profesyonel mutemetlerle çalışın yada çalışanların sorunlarına cevap ve çözüm üreten iletişimi düzgün insanları mutemet yapın hem mutemet hem de ek iş yapan insanları mutemet yapmayın, bir çalışan soru sormaya varıyor personel mutemet bitcoin takibi yaptığı İçin bize cevap vermiyor bir diğer mutemet bahçesine hangi gübreyi atacak onunla meşgul Sağlık Bakanlığına çağrımızdır Mutemetliğe Müfettiş istiyoruz bu yazdıklarımın doğruluğu bir müfettiş geldiğinde Acilden Servislerden kimi çağırıp sorarsa doğruluğu ortaya çıkar herkes açıkça bir yerlere şikayet etmekten korkuyor soruşturma tarafsız bir yerde hastaneden uzakta bir yerde yapılır kimlerle görüşüldüğü gizli olursa herkes bu doğruları anlatacaktır.
Velhasıl Toros devlet, hep geri vites hiç ileri götüreni göremiyoruz. Umarım bu yazımız yetkililere ulaşır ve bir farkındalık oluşur.”
DEMİŞ ve yazıp bizlere aktarmış.
Bizde ilgililerine buradan aktardık....
ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.
Baki Selam ve Dua ile.
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
DEHB tanısı neden bu kadar arttı? Erkekler ve kadınlar nasıl farklı etkileniyor?
"İşinde başarılı, mükkemeliyetçi hatta aşırı kontrolcü kadınlar yardım almak için gelebiliyorlar.
Hakim ve Savcılara sağlık muayenesinde öncelik hakkı getirildi
Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2024/11 sayılı Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Genelgesi'nde 'Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları' sağlık kurum ve kuruluşlarında poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar arasına dahil edildi.
Hastanelerde "Koordinasyon Kurulları" oluşturulacak
Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında oluşturulacak Hastane Koordinasyon Kurulları, sağlık hizmetlerinin düzenli, etkin ve verimli yürütülmesini sağlayacak, hasta ve çalışan hakları konusunda denetimler gerçekleştirecek.
HASTANEYE ACİL OLARAK EK BİNA YAPILMALI!..
silifkesesimiz.com dikkat çekici bir haber paylaştı.