SAĞLIKTA SÖZLEŞMELİ SİSTEM İFLAS ETMİŞTİR
SAĞLIKMil Sağlık Sen Gen. Başk. Yrd. Mustafa DURUEL, yaptığı yazılı açıklamada: SAĞLIKTA SÖZLEŞMELİ SİSTEM İFLAS ETMİŞTİR. LİYAKAT LİYAKAT LİYAKAT
SAĞLIKTA SÖZLEŞMELİ SİSTEM İFLAS ETMİŞTİR
LİYAKAT LİYAKAT LİYAKAT
Türkiye de Sağlık sisteminin idaresinde malisef acınası bir durumla karşı karşıyayız. Hastanelere sözleşmeli yönetici atamasının yapılacağı dönem gelince yönetici (Başhekim, başhekim yrdm, Müdür, Müdür yrdm, Başkan, Başkan yrdm ve uzman) olmak İsteyenler ortaya diplomasını, aldığı eğitimi ve deneyimini koymadan siyasette birilerinin kapısını çalıyor, hatta aşındırıyor demek daha doğru olur. Peki bir kişi yetiyor mu? Hayır, birkaç kişi bulmalı onlara yalvarmalı onları bir şekilde ikna etmeli o da yetmiyor birde milletvekili bulmalı, peki idareci olması için kriter ne tanıdık, eş, dos, akraba siyasettçi yakını hatta firmaların güvendiği biri olmalı malisef inanki bu durumdan siyasetçilerde hiç memnun değil kimi memnun edebilecekler sadece refere olduğunu diğer talepçiler kişiye değil siyasi iktidara küsmektedir. bu yüzden her sözleşme döneminde illerde siyaset ve kurumlar karışır, içinden çıkılmaz hal alır. Sözleşmeler de LİYAKAT in L harfi ile alakası olmaz. bir sağlık çalışanı işine çalışmayarak başlamışsa o artık emekli olanakadar işini öyle yada böyle torpille götürür, o hep bir yerlerde masa başındadır o kişileri bir daha aldıkları eğitimin gereği olan sağlık hizmetinde göremezsiniz Üniversitelerde Sağlık Kurumları işletmeciliği, Sağlık hizmetleri yönetimi vb bölümleri niye açıldı yada ne işe yarar bu bölümler. İşte kangırenleşmiş bu sistem biran önce kaldırılmalı Dünyanın her yerinde ve kademesinde geçerli olan seçim sistemi gelmelidir.
150 yatak ve üstü kapasiteli hastanelerde Hastane başhekimini ve müdürlerini hastanede çalışanları kriterlere uyanlar (lisans mez. Hastane deneyimi vs.) arasından dört yıllığına seçmeli başhekim yardımcılarını, müdürlerde kendi yardımcılarını belirlemeli, Bu sistem ne kazandıracak? Çalışanlarına karşı sorumluluk duygusunu arttıracak, sözde ekip olmayı değil özde ekip olmayı sağlayacak, dışarıdan müdahaleleri sıfıra indirecek, adil yönetimi zorunlu kılacak, kurumsal hafızayı güçlendirecek, çalışanların çalıştıkları yere aidiyet duygusunu sağlamlaştıracak, yöneticilerin yönetim gücünü güçlendirecek, dönersermaye için israf önlemede ciddi katkı sağlayacak, Siyasetçilerin bu tür uğraşlarını minimize edeceği için siyasetçiler vatandaşa hizmet yapmada vakitten kazanım sağlayacak ve daha nice güzel kazanımları elde ettirecektir. Çünkü sözleşmeli yöneticilik çökmüş ve hastanelere ciddi oranda zarar vermiştir. hangi hastanenin yöneticisi yada Müdürü ikinci döneme yetişebilmiştir. her gelenin ikinci dönem yok olması demek iki yılda biriktirilmiş kurumsal hafızanın sıfırlanması demektir. Sağlık Bakanlığımıza buradan sesleniyorum sözleşmeli sistem yerine seçimli sistem öneriyorum devletin başkanı Cumhurbaşkanı seçimle geliyorsa memurların amirleri neden seçimle gelmesin
Mil Sağlık Sen Gen. Başk. Yrdm
Mustafa DURUEL
İlginizi Çekebilir
DEHB tanısı neden bu kadar arttı? Erkekler ve kadınlar nasıl farklı etkileniyor?
"İşinde başarılı, mükkemeliyetçi hatta aşırı kontrolcü kadınlar yardım almak için gelebiliyorlar.
Hakim ve Savcılara sağlık muayenesinde öncelik hakkı getirildi
Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2024/11 sayılı Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Genelgesi'nde 'Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları' sağlık kurum ve kuruluşlarında poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar arasına dahil edildi.
Hastanelerde "Koordinasyon Kurulları" oluşturulacak
Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında oluşturulacak Hastane Koordinasyon Kurulları, sağlık hizmetlerinin düzenli, etkin ve verimli yürütülmesini sağlayacak, hasta ve çalışan hakları konusunda denetimler gerçekleştirecek.
HASTANEYE ACİL OLARAK EK BİNA YAPILMALI!..
silifkesesimiz.com dikkat çekici bir haber paylaştı.