SAYIŞTAY’IN İŞİNE DE AKIL ERMİYOR!!!
EKONOMİBildiğiniz üzere SAYIŞTAY kamu kurum ve kuruluşlarını denetliyor. Sonunda da bir rapor yayınlıyor. Her ne hikmet ise MERSİN için 2023 raporları yayınlanırken, 2025’in Ocak ayı bu gün bitti. Halen Bazı ilçe Belediyelerimizin 2023 yılına ait olan Sayıştay denetim raporları yayınlanmadı.
Mersin ilinde raporları yayınlanan Belediyeler şöyle; Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Yenişehir, Tarsus, Mut, Mezitli, Gülnar ve Bozyazı Belediyelerinin 2023 denetim raporları yayınlandı.
Ancak ne hikmet ise, ANAMUR, AKDENİZ, TOROSLAR, SİLİFKE, ÇAMLIYAYLA, ERDEMLİ, AYDINCIK ilçelerinin Belediyelerine ait olan ve Mersin BB bağlı İmar inşaatın 2023 denetim raporları yayınlanmadı.
Raporların yayınlanmama sebebini merak eden Mersin halkı, “Sayıştay her yıl yaptığı denetim sonucunu bir sonraki yıl en geç Eylül ayı sonuna kadar kendi kurumsal sitesinde yayınlar iken, adı geçen bu belediyelerin (ANAMUR, AKDENİZ, TOROSLAR, SİLİFKE, ÇAMLIYAYLA, ERDEMLİ, AYDINCIK, Mersin BB bağlı İmar inşaatın) raporlarını 2025 Ocak ayı bitti, neden yayınlamıyor?” diye soruyorlar.
İlginizi Çekebilir
YENİŞEHİR’İN SONUCU AÇIKLANMAYAN İHALESİ
Mersin’in Yenişehir Belediyesi KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, “Kültür ve Sanat Etkinlikleri Organizasyon Hizmeti" adı altında işi ihaleye çıkar. Çıkar çıkmasına, detaylar haberimizde.
Mersin’liler Mersin’i yönetenlere soruyor?
Bolu Kartalkaya olayından sonra devlet 81 ile genelge ve yazı gönderdi. Bu konuda haber sitemizde bir de köşe yazısı yayınladı. Okurlarımız soruyor..
MBB’NİN İŞTİRAKİ OLAN İMAR İNŞAATIN PAZARLIKLI ALIMLARI ŞAŞKINLIK YARATTI
Mersin Büyükşehir Belediyesi PAZARLIKLI ALIM - DOĞRUDAN TEMİN - DAVETİYE usulü alımlardan vazgeçmiyor. İhalelerde SERBESTLİK- REKABET VE AÇIKLIK ilkesi bu mu? Neden pazarlık usulü, niçin ihaleler AÇIK değil? Şimdi MBB’NİN İŞTİRAKİ OLAN KENDİNE AİT ŞİRKETTE 2024 yılı içinde yapmış olduğu pazarlık alımları gündeme taşıyoruz:
Mezitli Belediyesinin 12 milyonluk reklam işi şaşırttı…
Mersin’in Mezitli Belediyesinin 7.1.2025 günü ihale yaparak alıma çıktığı iş kamuoyunu şaşırttı. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Tanıtım amacıyla BEYTÜLMALDAN para harcanıyor. İşin detayları şöyle: