Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
GÜNDEMKalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. Önder, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.
DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den üzücü haber geldi.
Yoğun bakım sürecinde tedaviye yanıt vermeyen ve nörolojik tablosunun bozulduğu dile getirilen Önder, çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat 16.10'da hayatını kaybetti.
HASTANEDEN AÇIKLAMA
18 gündür yoğun bakımda yaşam savaşı veren Sırrı Süreyya Önder için hastane açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, 15 NİSAN 2025 tarih ve saat 22.41’de şuuru kapalı, solunum ve kardiyak arrest tablosunda ambulans ile kalp-akciğer masajı eşliğinde hastanemize getirilmiştir.
Kendisine acilen 'Aort Diseksiyonu' tanısıyla Bentall operasyonu (aort kapak değişimi ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapılmıştır. Hastamızın ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitemizde ECMO (Kalp destek cihazı) ve yoğun tıbbi tedavi altında hemodinamik stabilitesi sağlanmıştır. Hayati tehlikesi giderek artan hastanın nörolojik tablosu ağırlaşmış, çoklu organ yetmezliğine girmiştir.
Sayın Sırrı Süreyya Önder, yoğun bakım ünitemizdeki takip ve tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeni ile 3 Nisan tarih ve saat 16.10’da hayatını kaybetmiştir.
Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun."
BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da Önder'in ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı.
Önder'in tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiğini bildiren Bakan Memişoğlu, "Sırrı Süreyya Önder'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.
KALP KRİZİ GEÇİRDİ, AORT DAMARI YIRTILDI
Önder, 15 Nisan günü geç saatlerde kalp krizi geçirmişti.
Ambulans ile hastaneye götürülen Önder'in iki kez kalbi durmuş, doktorların müdahalesiyle geri döndürülmüştü. Kalp kriziyle birlikte aort damarının da yırtıldığı belirlenen Önder, acilen ameliyata alınmıştı.
12 SAAT SÜREN AĞIR AMELİYAT VE YOĞUN BAKIM SÜRECİ
12 saat süren ağır bir ameliyat geçiren Önder, o günden bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Doktorlar, bu ameliyattan üç gün sonra Önder'in göğsünü bir kez daha açmıştı.
Gördükleri iyileşmeye dikkat çeken doktorlar, "Sağ kalbin kasılmaya başladığını gördük. İlk ameliyatta neredeyse hiç kasılmayan sağ kalp, tam olmasa da belirgin kasılmaya başlamış durumda." açıklamasını yapmıştı.
Yoğun bakım tedavisinin 13'üncü gününde yapılan açıklamada ise Önder'in nörolojik tablosunun giderek bozulduğu, reflekslerinin azaldığı kaydedilmişti. - NTV
İlginizi Çekebilir
Alman istihbaratı AfD'yi 'sağcı aşırılık yanlısı oluşum' olarak sınıflandırmasını askıya aldı
Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, ülke çapında 'sağcı aşırılık yanlısı oluşum' olarak sınıflandırılması kararına karşı dava açması ardından Federal Anayasayı Koruma Dairesi (BfV) bu sınıflandırmayı geçici olarak geri çekeceğini açıkladı.
Bill Gates servetinin yüzde 99'unu bağışlıyor: 'Zengin ölen adam, itibarsızlaşmış ölür'
Mike Wendling Unvan,BBC News
Vatikan tarihinde ilk: Yeni Papa ABD'li Robert Prevost oldu
Vatikan tarihinde ilk kez ABD’li bir papa seçildi ve yeni Papa Kardinal Robert Prevost oldu. '14. Leo' adını alan yeni Prevost ilk konuşmasında barış vurgusu yaptı.
Erdoğan: “Kültür mirasımızın gelecek kuşaklara ulaştırılması için canla başla çalışıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Haftası Kutlama Programı’nda yaptığı konuşmada, “Vakfedenlerin iradesi doğrultusunda, günümüz şartlarına uygun olarak vakıflarımızı yaşatıyor, güçlendiriyor, kültür mirasımızın gelecek kuşaklara ulaştırılması için canla başla gayret sarf ediyoruz” dedi.