© Haberanaliz.net 2005

SİVRİHİSAR ÇOCUK EVİ AÇILIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerin gelişimine yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. 16 Eylül tarihinde Sivrihisar’da açılacak Çocuk Evi, 3-6 yaş arası çocukların okul öncesi eğitimine büyük katkı sağlayacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kırsalda yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Kırsalda en çok nüfusa sahip olan Sivrihisar’da Büyükşehir Belediyesi Çocuk Evi açıyor.

16 Eylül’de hizmete girecek olan Sivrihisar Çocuk Evi’nde 3-6 yaş arası çocuklar okul öncesi eğitimi alacaklar. Sivrihisar Çocuk Evi’ne kayıt yaptırmak isteyen aileler 1-15 Eylül tarihleri arasında Yenice Mahallesi Eskişehir Caddesi No: 126/1 ESMEK Sivrihisar Eğitim Merkezi adresine başvuruda bulunarak ön kayıt yaptırabilecekler.

Tam gün hizmet verecek olan Çocuk Evi için çağrıda bulunan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak okul öncesi çocuklarımızın başvurularını bekliyor, tüm öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyoruz.” dedi. 

Vatandaşlar 0222 711 23 11 telefon numarasından detaylı bilgi alabilecekler.

İlginizi Çekebilir

Moldova'daki AB referandumundan kıl payı 'Evet' çıktı, Rusya seçimlere müdahale ile suçlandı

Moldova halkı Pazar günkü referandumda az bir farkla Avrupa Birliği’ne (AB) katılma çabalarını onayladı.

KONYA KİTAP GÜNLERİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla düzenlenen 11. “Konya Kitap Günleri”nde kitapseverlerle bir araya geldi. Bekir Develi’nin “Bizim Hikayemiz” konulu söyleşisine katılan Başkan Altay, “Bu yılın etkinliğinin teması Filistin, Kudüs ve Gazze. Mottomuz da ‘özgürlük için okuyoruz.’ Herkes için okumak önemli. Türkiye’de yaşıyorsanız sadece kendiniz için değil, dünyadaki tüm insanlar için okumamız gerekiyor. İsrail’in canilikleri her geçen gün artarak devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nden bize çıkacak ders daha çok okumalı daha çok bilgi edinmeliyiz. Çünkü bilgiye sahip olan dünyada güce sahip oluyor. Bugün dilimizle düzeltebildiğimiz kötülükleri bizden sonraki neslin eliyle düzelteceği bir Türkiye inşa etmek için hep birlikte okumaya devam etmemiz gerekiyor” dedi. Her kesimden kitapseverin yoğur ilgi gösterdiği 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

ESKİŞEHİR’E TURİST YAĞIYOR

Şehir turizminin önde gelen şehirlerinden Eskişehir’e turist akını devam ediyor. Hafta sonunda ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzelerine büyük ilgi gösterirken Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde de yoğunluk oluşturdular.

İzmir ve Lübliyana kuraklıkla mücadelede güçlerini birleştiriyor

İzmir ve Lübliyana şehirleri, kuraklığa karşı direnç göstermek ve sulak alanları korumak amacıyla uluslararası bir iş birliğine imza attı. “Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması Konferansı” ile Gediz Deltası saha çalışması yapıldı. Projenin devamında İzmir ve Lübliyana kentlerinde bulunan sulak alanlara ilişkin bir eylem planı hazırlanacak.

TÜM HABERLER