© Haberanaliz 2023

Zalim zehirli fare yemlerine gerek yok

Yaz aylarıyla birlikte fareler de bahçelerimize misafir olmaya başlar. Kemirgenler, çimlere ve çiçek yataklarına zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda hastalık taşıyıcıları olarak da tehlike oluştururlar. Fare zehri gibi kimyasallar yerine, doğal ve güvenli yöntemler ile bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Sıcak havalar onları yiyecek aramaya sevk ettiğinden, sıçanlar genellikle yaz aylarında büyük bir sorundur. Bu onların çimlere girmesine veya çiçek yataklarını kazmasına neden olabilir. Fare istilasını önlemeye çalışmak son derece önemlidir, çünkü bu zararlılar sadece bitkileri yok etmekle kalmaz, aynı zamanda idrarları da toprağınızı kirletebilecek salmonella gibi hastalıkları da taşır.

Zehirli yemler fareleri uzak tutmak için kullanılmamalıdır çünkü bunlar yalnızca zalim olmakla kalmayıp aynı zamanda yerel yaban hayatını veya mahalledeki kedileri etkileyebileceği için büyük bir güvenlik tehlikesi de teşkil etmektedir. Ayrıca, yerel sıçan popülasyonları zamanla dirençli hale gelebileceği için genellikle etkisizdirler.

Bahçenizin etrafına dikerek fareleri doğal olarak uzaklaştırabileceğiniz 5 güzel çiçek şunlardır:

1. Nane:

Güçlü kokusu ile fareleri rahatsız eden nane, fareleri uzak tutmak için en popüler bitkilerden biridir. Kompost kutusu, mutfak pencereleri veya farelerin yiyecek bulabileceği alanlara nane dikmek faydalı olacaktır.

2. Lavanta:

Lavanta, hoş kokusunun yanı sıra linalool ve linalil gibi fareler için tahriş edici maddeler içerir. Bu maddeler, farelerin iletişim kurmasını zorlaştırarak onları uzaklaştırır. Lavantayı bahçe bariyerlerinizin yakınına dikmeniz önerilir.

3. Mürver:

Mürver meyveleri fareler için zehirlidir ve keskin kokusu onları uzaklaştırır. Mürver dikmek, fareleri bahçenizden uzak tutmanın etkili bir yoludur. Ancak: Mürver, kediler ve köpekler için de zehirlidir. Evcil hayvanınız varsa veya farelerden korunmak için mürver dikmek istiyorsanız, kediler ve köpekler için güvenli olduğundan emin olun.

4. Kadife Çiçeği:

Kadife çiçeği, farelerin hoşlanmadığı güçlü bir koku yayar. Bu çiçekler aynı zamanda sivrisinek, yaprak biti ve beyaz sinek gibi birçok böceği de uzaklaştırır. Kadife çiçeklerini mahsullerinizin veya favori çiçeklerinizin yakınına dikerek onları zararlılardan koruyabilirsiniz.

5. KEDİ Nanesi:

Kedi nanesi, kedileri cezbeden ancak fareleri uzaklaştıran bir madde içerir. Kedi nanesini farelerden korumak istediğiniz bitkilerin yakınına dikerek onları doğal bir şekilde koruyabilirsiniz.

Bu çiçeklerin yanında biberiye, kekik ve sarımsak gibi aromalı bitkileri de dikerek fareleri daha da uzaklaştırabilirsiniz.

Unutmayın: Düzenli olarak bahçenizi temiz tutmak ve farelerin yiyecek bulabileceği alanları ortadan kaldırmak da farelerle mücadelede önemlidir.

Bu güzel çiçekleri bahçenize dikerek hem estetik bir görünüm elde edebilir hem de fareleri doğal bir şekilde uzaklaştırabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER