Anamur'daki ihale iptal edilmiş, bak sen!!!
EKONOMİDün sizlere buradan “ANAMUR HALEN İHALE SONUCUNU AÇIKLAMADI, NEDEN?” başlığı ile duyurduk. Sonucu belli olan ihalemiz İPTAL edilmiş (!)
Mersin’in ANAMUR Belediyesi’nin geçmiş dönemden bu yana enteresan bir ihalesi var: “İMAR KANUNUNA AYKIRI YAPILARIN YIKIM İŞİ” Bu iş nasıl bir iş ise, kimse KANUNA AYKIRI YERLERİ YIKAMIYOR, yâda yıkmak istemiyor… Bu nedenle ortaya konan teknik şartname ucube halde… Sizlere dün duyurduğumuz haberdeki aynı konulu ihale, Tıpkı bu yönetimden önceki yönetimlerde olduğu gibi, iptal edilmiş. Biz haberi yaptıktan sonra, aylardır sonucu açıklanmayan ve EKAP”a konmayan ihale, anında EKAP’A konarak, “İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle “ ihale gününden (6.8.2024) aylar sonra 28.10.2024 günü iptal edilmiş. Yani biz bir önceki haberimizi yaptığımız gün iptal etmişler. İhaleye teklif veren çıkmadı ise, bu sonucu, biz haberi yapana kadar niye beklediniz? İhaleyi yaptığınız gün sonucu koyup ihale iptal edilmiştir deseydiniz. Niye demedeniz?!
İşte 28.10.2024 günlü haberimizin linki:
https://www.haberanaliz.net/haber/anamur-halen-ihale-sonucunu-aciklamadi-neden-22269
İşin garibi, bu ihaleyi yaptıkları gün aşağıdaki haberi yapıp, ne yaptınız, sonuç ne, ne oldu, yıkabilecek misiniz, “önceki haberlerimizde duyurduğumuz gibi yine iptal mi edilecek, yoksa imara aykırı yerler yıkılacak mı? Siyasi kaygılar ile yıkılmayan ve yıkılması için ÖZEL bir gayret sarf edilmeyen yerler bu kez yıkılacak mı?! Bekleyip göreceğiz” diye günler öncesinden de not düşüp sormuştuk. İşte o haberimizin linki:
https://www.haberanaliz.net/haber/anamurun-yollari-tastan-sen-cikardin-ihaleyi-baskan-21925
Konuya vakıf olmayan ve haberimizi yeni okuyanlar için, Ne demek istediğimiz anlamak adına lütfen öncelikle bu konuda ilk haberimiz olan aşağıdaki linki tıklayıp önce o haberimizi okuyunuz:
https://www.haberanaliz.net/haber/anamurda-imara-aykiri-yapilar-4-senede-neden-yikilmadi-20940
Bu haberden sonra bir üstteki linki, ardından da onun üstündeki linki açar okursanız, ne demek istediğimiz daha iyi anlarsınız.
ANAMUR Belediyesi Devletin Belediyesi. Her ne kadar siyasi seçim ile başkanı ve yönetimi seçilse de, kanun ve mevzuatlara bağlı çalışmak durumunda. Ancak ne hikmet ise gelen gelip gidiyor, değişen hiçbir şey olmuyor. Anamur’da imara aykırı yapılar var, tespit edilmiş, ancak kimse yıkmıyor, yıkamıyor, yıkmaya cesaret edemiyor. İşi siyasete, oy hesabına, gelecek siyasi kaygıya dökmüşler… Mesele bu kadar açık!!!
DEVLETİN İMKANI MI YOK, ARACI GERECİ Mİ YOK, EKİBİ, EKİPMANI MI YOK, HADİ ANAMUR’DA YOK. AYNI SİYASİ GÖRÜYTE DAHA BÜYÜK BELEDİYELER VAR ORDAN İSTERSİNİZ. HADİ ONU DA GEÇTİK. VALİLİK DİYE BİR KURUM VAR. YAZARSINIZ HER TÜR TEDBİRİ ALDIRIR, SİZDE OLMAYAN ARAÇ VE GERECİ DE İSTER YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİRSİNİZ. PEKİ NİYE YAPMIYORSUNUZ DA İHALEYE ÇIKIYORSUNUZ? SİZDEN EVVEL DE HEP İHALEYE ÇIKILDI YIKILAMADI, ŞİMDİ SİZDE ÇIKTINIZ YIKAMADINIZ. SEBEBİ İSE, “İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle” İHALEYİ İPTAL ETTİK bahanesi… Sizden öncekilerde hep aynı bahane ve gerekçe ile iptal ettiler. Peki, neden istekli çıkmıyor? İşte sebebi:
Bu ihalenin teknik şartnamesini aşağıya harfiyen alıyorum, işi bilen kişiler okusun, neden istekli çıkmıyor anlarlar. İşi alan adamın görevi güvenliği sağlamak, halkın asayişini sağlamak, can güvenliğini sağlamak mı, yoksa yıkımı yapmak mı? Bu iş genel güvenlik meselesi. Orada Asayişi, güvenliği, devlet sağlayacak, yıkımı müteahhit gerçekleştirecek. Devlet yanında olmaz ise, adam nasıl yıkacak. Halk galeyana gelir, adamı linç ederler. O yüzden kimse yanaşmıyor. Bu bilinen gerçeği bildiğiniz halde, neden ihaleye çıkıyorsunuz da, gerekli tedbiri alıp kendiniz yakmıyorsunuz? O da işin lağa lugası… “Yıkmak istiyoruz, istekli çıkmıyor, bizimde alet edavatımız yok, nasıl yapalım (!)” Kanuna, yasaya, mevzuata karşı usulen bahaneler….
İşte o TEKNİK ŞARTNAME:
“MERSİN ANAMUR BELEDİYESİ MUHTELİF MAHALLELERDE İMAR KANUNUNA AYKIRI YAPILARIN YIKIMI” İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME
MADDE1- AMAÇ
Anamur Belediyesi sınırları içerisinde, tüm imar mevzuatına ve imar planlarına ve fen, sağlık, sanat, afet şartlarına uygun güvenli yapılaşmayı sağlamak mevcut yapılaşmayı bu şartlara uygun hale getirmek, kaçak ve gecekondu yapılaşmasını önlemek.
MADDE 2 – KAPSAM
Ekteki mahal listesindeki gerekli bilgileri verilen Anamur Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 3194 sayılı imar kanununa göre Belediye Encümenince yıkım kararı verilen yapıların teknik kurallara uygun olarak yıkılması işidir.
İmar kanununa aykırı olarak yapılmış yapı ile ilgili olarak yapı sahibi tarafından açılmış Anamur Belediyesi tarafından yapılan işlemlere karşı devam eden dava olması durumunda yıkım işlemi yapılmadan önce ilgili mahkemeden yıkıma engel bir durum olup olmadığının bilgisi alınarak işe devam edilecektir. Hukuki sürecin takibinden yüklenici de sorumlu olacaktır. Mahkeme tarafından yıkımın iptali veya ertelenmesi kararı olması durumunda ilgili yapı için hakkediş kalemlerinden eksiltme yapılacaktır. İhale süresi içerisinde Anamur Belediyesi tarafından imara aykırı yeni yapıların tespit edilip işlem yapılması ve Anamur Belediyesi Encümeni tarafından yıkım kararı alınması durumunda, bu yapıların yıkımı için ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde ilave iş olarak kabul edilerek iş artışı olarak ihale kapsamında yükleniciye yaptırtılacaktır.
MADDE 3 – YAPILACAK İŞLER
Betonarme bina yıkılması ve Çelik, Ahşap, Profil vb. bina yıkılması (moloz yükleme, iş yerinde yatay- düşey taşıma ve boşaltma dahil) Yıkım yapılan yerdeki molozlar idarenin göstereceği yaklaşık 10 km mesafeye yüklenici tarafından nakli yapılacaktır.
- İhale üzerinde kalan yüklenici tamamı veya ruhsata aykırı kısmı yıkılacak yapıları hangi nitelikte yıkacağını, ne tür makine ve teçhizat kullanacağını belirten ve işin tamamı için hazırlayacağı programı idareye sunacak ve onaylatacaktır.
- İşin süresi 180 gün olup, iş programı bu süre dikkate alınarak yapılacaktır.
- İdarece onaylanan iş programına göre yıkımı yapılacak yapıların sahiplerine tebligatlar idarece yapılacaktır. İnsan ve eşyaların tahliyesi yükleniciye aittir. İnsan ve eşyalar tahliye olmadan işe başlanmayacaktır.
- Yıkım mahallinde kolluk kuvvetinin bulundurulmasına yönelik her türlü yazışma gerekli sürelerde yüklenici tarafından yapılacaktır.
- Ruhsata aykırı yapıların yıkılacak kısımları, idare tarafından kalıcı işaretle tespit edildikten sonra tekniğe uygun olarak yapılacaktır.
- Yıkım ekibinin sevk ve idaresi yükleniciye aittir.
- Yapı yıkımdan önce ve sonra yüklenici tarafından 3 cephede fotoğraflanacaktır.
- Yüksek katlarda yıkım yapılacaksa mutlaka iş iskelesi kurulacaktır.
- 3 kat ve yukarı katlı yapılarda yıkım işlemi kısım kısım kesilerek yapılacaktır.
- Yıkım işlemi esnasında kullanabilecek malzemenin ayıklanmasına yönelik özel bir çalışma yapılmayacaktır.
- Yıkılacak bina üzerinde çatı varsa itina ile kaldırılıp, atıkları inşaat mahallinden uzaklaştırılacaktır.
- Yıkım işlemi ve moloz kaldırma işlemleri yapılırken hava kirliliğini önlemek için mutlaka yıkım alanına su püskürtülmelidir.
- Çalışma saatleri sabah 8:30 akşam 18.00 saatleri arasında yıkım işlemlerini gerçekleştirilecektir.
- Belediyemizin belirlediği kaçak yapıların yıkımı tereddütsüz yerine getirilmesi şarttır.
- Yüklenici firmanın belirlediği şantiye şefi yıkım işi çalışmaları esnasında şantiyenin başında bulunacaktır.
- Yüklenici yıkım işlemini gerçekleştirirken yıkımdan kaynaklanan risklerden yıkım personeli ve çevre ile 3. Şahısların emniyetini sağlayacak olup, sözleşme esnasında bu maddede geçen hususlara dairNoterden taahhütname verecektir.
- Yapılacak çalışmalardan önce gerekli olan her türlü röleve alımlarını idare temsilcisi ile birlikte almak yapılan çalışmaların baştan sonuna kadar her türlü fotoğraf ve görüntüsünü kaydederek idareye teslim etmek yüklenicinin sorumluluğundadır.
- Yıkım işleminde Kamunun kullandığı yol güzergahları ile diğer parsel sahiplerinin taşınmazlarına yıkım sonrası oluşan moloz ve vb. gibi atıkları hemen kaldırılacak olup, bu hususlarda Belediyemizin vereceği talimatlara kesinlikle uyulacaktır.
- Yüklenici 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun olarak işçi çalıştıracaktır.
- Yüklenici firma yıkım işlemine başlamadan ALL-RİSK Sigortası yaptırmak zorundadır.
- Söz konusu binanın yıkımı patlayıcı madde kullanılmadan yapılacak, yıkımı yapılacak olan yapı yukarıdan aşağıya sırayla kat eksiltme yıkım tekniğine göre gerekli yerlerde kesme aletleri kullanılarak yıkılacaktır.
- Kesme ve delme yöntemiyle yıkım yapılacaksa kompresör, jeneratör,kaynak makinesi, oksijen makinesi kullanılacaktır.
- Makine ile yıkım yapılacaksa ekskavatör, mini bekoloder, mini robotlarla, beton yıkma makineleri kullanılacaktır.
- El ile yıkımlarda kompresörle yıkıcı kullanılacaktır.
- Yıkımda kullanılacak iş makinelerinin bütün resmi evraklarının eksiksiz olmasını sağlamak, iş makinelerinin kullanımını ehliyetli kişiler tarafından yapılmasını sağlamak gereklidir.
- Enkazı kaldırmak için kullanılan güzergah ile yapılan yerin temizliğini yapmak yükleniciye aittir.
- Yıkım öncesinde tutanak tutulmuş yerler ile ilgili kontroller yapılacak olup, yapının güncel durumuna göre işlem yapılacaktır.
- Yüklenici zarar verdiği (Tesisat, şebeke, hat, vb.) yerlerini onarmak veya bedelini ödemek zorundadır.
- Yıkım işleminden elde edilen moloz, taş tuğla, briket ve betonarme demiri ayrıştırılarak kurumun göstereceği yere nakliye ve istifi yapılacaktır.
MADDE 4 YÜKLENİCİ TARAFINDAN ALINACAK EMNİYET TEDBİRLERİ
- Yüklenici yıkım esnasında, çevrede can ve mal güvenliği için gerekli tüm tedbirleri alacaktır. Meydana gelebilecek her türlü maddi zarar ve bedensel zarardan yüklenici sorumludur.
- Yıkım işleri ancak sorumlu ve yetkili teknik personelin denetimi altında yapılacaktır.
- Yıkımdan önce yapının içindeki ve etrafındaki havagazı,su ve elektrik bağlantıları kesilecektir. Yıkım sırasında su ve elektriğin kullanılması gerektiği hallerde bunlar yapı dışında özel koruyucular içine alınacaktır.
- Yıkım esnasında çıkan taş, tuğla, demir ve moloz gibi atıkları kat döşemelerinde yığılmayacaktır.
- Yıkım sırasında çıkan kiremit, tuğla ve benzeri malzemelerin yere indirilmesinde kullanılan olukların üstleri kapalı olacak ve çalışma sırasında aşağıya bırakılan malzeme oluktan alınmadıkça başka malzeme bırakılmayacaktır.
- Yıkılan kısmın malzeme ve molozları kattan kata veya yere güvenlik tedbirleri alındıktan sonra atılacaktır.
- Altında veya etrafında bulunan işçilerin güvenliği sağlanmadıkça yıkılacak kısmın duvar ve döşemeleri kitle halinde yıkılamaz.
- Duvarın döşemeye oturduğu kısımda veya herhangi bir yüksekliğinde şerit gibi oyuk açmak ve sonra duvarı üstten iple çekmek ve ittirmek suretiyle yıkım yapılmayacaktır.
- Yıkılacak kısımlar yıkılmadan önce ve yıkım sırasında bol su ile sık sık ıslatılacak ve toz kalkmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.
- Yıkılacak kısmın etrafında en az yapı yüksekliğinin 2 katına eşit güvenlik alanı bırakılacak ve bu alan korkulukla çevrilecektir.
- Binadaki merdivenler ve bunların dayanakları en son yıkılacaktır.
- Camlı kapı, pencere ve ayna gibi kırıldıklarında tehlikeli olabilecek kısımlar yıkıma başlamadan önce sökülüp uygun yerlere taşınacaklardır.
- Yıkımda çalışan işçilere gözlük, koruma başlığı (baret) ve çelik burunlu ayakkabı gibi kişisel koruma araçları verilecektir.
- Yüklenici işin yapım ve yürütülmesi esnasında 4857 sayılı İş Kanunu, 506 sayılı SSK Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ve ilgili diğer mevzuatlar gereğince her türlü tedbiri almak ve uygulamayı yapmak zorundadır. Çalışan işçilerin güvenliğinden, olası iş kazalarından ve üçüncü şahıslara verebilecek olası zararlardan yüklenici sorumludur. Bu konuda idare hiçbir şekilde mesuliyet üstlenmeyecektir.
- Yıkımı yapılacak kısımlar Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğünce işaretlendikten sonra işe başlanacaktır.
MADDE 5 TEKNİK PERSONEL VE EKİPMAN LİSTESİ
Yıkım işlemi için en az iki ekip oluşturulacaktır. Yıkım işlemi esnasında yıkım mahallinde bulunması zorunlu teknik ekip ve ekipman aşağıda belirtilenlerden az olamaz.
İSTENEN ASGARİ TEKNİK PERSONEL
- 1 adet İnşaat Mühendisi veya Mimar (en az 5 yıl deneyimli)
YIKIM SÜRECİNDE BULUNMASI GEREKEN ASGARİ PERSONEL LİSTESİ
1 adet elektrik ustası
2 adet kepçe operatörü
2 adet kırıcı operatörü
2 adet yağcı
8 adet vasıfsız işçi
1 adet çatı ustası veya dülger
1 adet marangoz ustası
1 adet kaynakçı
1 adet soğuk demirci
1 adet sıhhi tesisat ustası
ASGARİ MAKİNE VEYA TESİSATLAR
- 2 adet arozöz
- 1 adet yükleyici
- 1 adet bekoloder
- 2 adet ekskavatör kazıcı yükleyici (kırıcı takılabilir)
- 1 adet jeneratör
- 1 adet oksijen kaynak makinesi
- 1 adet komple kaynak makinesi
- 2 adet kompresör ve kırıcı makinesi
Not:1 adet2022 model ve üstü otomatik vitesli dizel çift kabin pickup araçidarenin kontrol teşkilatı içinihale sözleşmesi süresince Yapı Kontrol Müdürlüğüne teslim edilecektir. Bu araca ait yakıt harici tüm giderler yükleniciye ait olacaktır.
ÖZEL HÜKÜMLER
- Yıkım, yükleme, nakliye boşaltma, çevre temizliği, düzenleme çalışmaları esnasında kamu ve özel şahıslara ait her türlü mülklere, araçlara, muhtelif alt yapılara, yollara ve şahıslara gelebilecek zararların, davaların cezaları sorumlusu muhatabı YÜKLENİCİ olacaktır.
- İhaleye katılan istekliler binayı çevresini görerek teklif vereceklerdir. Teklif veren istekliler binayı yerinde gördüklerini kabul etmiş sayılacaklardır.
- Kamu kurumları tarafından kesilen tüm cezaların her ne sebeple olursa olsun sorumlusu ve muhatabı YÜKLENİCİ olacaktır.
- Yüklenici firmanın yıkım müteahhitliği yetki belgesi olmalıdır.
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.
Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
AKDENİZ’DE PAZARLIKTAN VAZGEÇMİYOR (!)
Mersin’in AKDENİZ ilçesi Belediyesi de diğer belediyeler gibi bir türlü pazarlıklı alım usulünden vazgeçemiyor. Yine bir ihale ve yine milyonluk alım ve pazarlıklı alım. DEMEK Kİ, İDARENİN EL DEĞİŞTİRMESİ BİR ŞEY DEĞİŞTİRMİYORMUŞ. GİDEN DE PAZARLIK ALIM YAPIYORDU, GELENDE PAZARLIK ALIM YAPIYOR.. İşte detayları:
MBB’YE BAK, PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYOR -2-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “154 kV 2x1272 MCM İLETKENLİ AKBELEN-KARACAİLYAS MEVKİİ 17/19 NOLU DİREKLER ARASI DEPLASE” İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. VE MİKTARI OLDUKÇA BÜYÜK BİR İŞ… İŞTE DETAYLARI:
MBB’YE BAK, PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “GÜVENLİK NETWORK VE UZAK LOKASYON YAPILANDIRMA HİZMET ALIMI” İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. VE MİKTARI OLDUKÇA BÜYÜK BİR İŞ… İŞTE DETAYLARI:
FESTİVAL İÇİN EPİZOT’A 1,3 MİLYON PARA…
MERSİN’İN YENİŞEHİR BELEDİYESİ FESTİVAL ORGANİZASYONU ADI ALTINDA İHALE YAPAR VE TAM TAMINI KDV HARİÇ 1,3 MİLYON PARA ÖDER. İŞTE DETAYLAR: