ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK ARAÇ KİRALIYOR
EKONOMİYürürlükteki tasarruf genelgelerine uygun mu değil mi bilemeyiz. Ancak kamu kurum kuruluşlarında araç kiralama işleri hızla devam ediyor. Bunlardan birisi de Mersin ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ. İşi için ihaleye çıkıldı. Detaylar haberimizde.
MERSİN ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ,
2024/1559650 İHALE KAYIT NUMARASI İLE "Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Araç Kiralama Hizmeti (7 Araç Şoförlü/Yakıtsız) (01/01/2025 - 31/12/2025 dönemi)" İŞİNİ,
ihale günü olarak 12.12.2024 GÜNÜ SAAT 10.00 OLARAK BELİRLEYİP İHALEYE ÇIKAR.
Bu işin süresi: İşe başlama tarihi 01.01.2025, işin bitiş tarihi 31.12.2025 İhalenin teknik ve idari şartnamesini bizler inceledik. Sizlerde inceleyin diye buraya içeriklerini alıyoruz.
T.C. MERSİN VALİLİĞİ / ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ / 2025 YILI HİZMET ARACI KİRALAMA İŞİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU VE KAPSAM:
Bu şartname, Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için Mersin ilindeki ve İl dışında ki görevlerde kullanılmak üzere nitelikleri bu şartnamede açıkça belirtilen; 7 adet sürücülü ve yakıtsız aracın 12 ay süre ile kiralanması hizmet alımı işinde geçerli olup işe ait sözleşmenin bir parçasıdır.
2. KİRALANACAK SÜRÜCÜLÜ TAŞIT SAYISI İLE TAŞITLARIN ÖZELLİKLERİ:
2.1.Panel tipi Araç özellikleri:
5 Adet Panel Tipi Araç için Teknik Özellikler |
Güvenlik ve Sürüşe Yardımcı Sistemler |
1-2020 model veya üzeri 2-Silindir Hacmi 1248 cc-1600 cc 3-Motor Gücü 70 kw ve üzeri 4-Yakıt Türü Benzinli veya Dizel 5-Vites Tipi Düz veya Otomatik 6-Kasa Tipi Panel ( Camlı Van)
7-Azami Kilometresi 120.000 KM |
Uzaktan kumandalı merkezi kilit, Park SenSörü, Elektrikli Park Freni, Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS) ve Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD), Klima, hava yastığı (ön, ve yolcu hava yastıkları) bulunacaktır. Sürücü dahil en az 4 koltuk, arka kapılar sürgülü olacak şekilde toplamda 5 kapılı olacaktır. |
2.3. Araçlar İçin Bazı Ortak Özellikler:
a. Bu işte; her hangi bir nedenle (kaza vb.) en az bir hava yastığı açılmış araçlar ile ön düzen ve direksiyon sisteminden tamir görmüş araçlar çalıştırılamaz.
b. Araçların rengi kamu idarelerinin kullanımına uygun olacak, gümüş, gri, füme veya beyaz renkli olacaktır.
c. Araçların depoları tam dolu olarak işe başlayacak, iş bitiminde dolu olarak iade edilecektir.
- 2.1. Maddesinde belirtilen panel tipi araçların Türkiye'de Üretilen Motorlu Araç Yerli Katkı Oranı en az %50 olacaktır.
3. İŞİN SÜRESİ VE İŞE BAŞLAMA :
3.1.Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmetlerinin yürütülebilmesinde kullanılmak üzere kiralanacak araçların hizmet süresi (12 ay) 01.01.2025 günü başlayıp – 31.12.2025 günü mesai bitiminde sona erecektir. (İhale sürecinin uzaması nedeniyle, yukarda belirtilen işin başlangıç tarihinden önce sözleşme imzalanamaz ise işin süresi sözleşme imzalandığı tarihte başlar ve her halükarda 31.12.2025 tarihinde sona erer.)
3.2.Yüklenici, bu teknik şartnamenin 3.1. maddesinde belirtilen işe başlama tarihinde, yine aynı şartnamenin 2. maddesinde belirtilen özelliklere uygun 7 adet aracın tamamını; İdarenin adresinde işe başlama tarihinden en az 1 (Bir) gün öncesinden ( 1 gün öncesi hafta sonu ve resmi tatil günlerine denk gelmesi halinde tatil öncesi ilk iş günü içerisinde ) hazır bulunduracak ve İdarenin görevlendirdiği kontrol teşkilatına araçların şartnameye uygun olduğu onaylattırılacaktır. Buna ilişkin kontrol teşkilatınca düzenlenen tutanaklar aynı gün İdareye sunulacaktır. Araçlardan bir tanesinin dahi eksik olması ya da uygun olmaması durumunda diğer araçlarda çalıştırılmayacak ve iş başlatılmayacaktır. Ancak; hizmetlerde aksama yaşanmaması için İdarece gerekli görülmesi halinde kısmi olarak iş başlatılabilir
4. KİRALANACAK ARAÇLARLA İLGİLİ HUSUSLAR
4.1.Kira sözleşmesi süresi boyunca araçların Zorunlu Mali Mesuliyet (varsa zeyilname dahil), ferdi kaza koltuk sigortası, koltuk sayısına göre uygun olan tam kasko sigortası. Motorlu Taşıtlar Vergisi (ek vergiler dahil), muayene, periyodik bakım, yol yardımı (7/24 çekici, gezici servis), egzoz muayene ücreti ve buna benzer yasal sorumluluklar yükleniciye ait olup, Müdürlüğümüzün hatırlatmasına gerek kalmadan zamanında yerine getirilecektir. Yüklenici tarafından İdareye kiralanan tüm araçlar, başta 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu olmak üzere bu konudaki tüm kanun, yönetmelik ve mevzuata uygun olacak, belirtilen mevzuatlar uyarınca; araçların sahip olmaları gereken özellikleri taşımaması ya da araçta bulundurulması gerekli olan belgelerin Yüklenici tarafından temin edilmemesi/ödemesinin yapılmaması (plaka, ruhsat, trafik sigortası, kasko, motorlu taşıtlar vergisi, egzoz pulu vb.) halinde İdarenin uğrayacağı tüm hukuki, idari, cezai sorumluluktan yüklenici sorumlu tutulacaktır.
4.2.Kiralanan aracın Trafik ve Kasko sigortasının emniyetinden ve trafik kurallarına karşı yükümlülüğünden yüklenici sorumludur. Bu nedenle idare zarara uğrarsa bu zararı yüklenici karşılayacaktır.
4.3.Araçların kaportasında çarpık, ezik ve çürük olmayacak, boyası temiz olacaktır.
4.4.Karayolları Trafik Kanununda ve yönetmeliğinde öngörülen hususlara uymak üzere özellikle kış şartlarında araçta kış mevsimine uygun lastik ayrıca takoz, zincir ve çekme halatı da bulundurulacaktır. Yüklenici Araçlarda yol ve mevsim şartlarına göre değiştirilmesi gereken lastikleri değiştirmek zorundadır. Lastik dış derinlikleri yeterli ölçüde (fenni muayene standartlarında) olacak; aşınmış, yırtık ve eski olmayacaktır. Stepnesi sağlam ve yerinde olacaktır. Lastiklerin yola elverişli olmaması halinde İl Müdürlüğümüz Kontrol Teşkilatının tutacağı tutanağa istinaden yüklenici firma tarafından 1 gün içerisinde lastikler değiştirilecek, değiştirilmediği takdirde göreve çıkarılmayacaktır.
4.5.Araçların fren sistemi, farlar, silecekler radyo-cd çalar ve kornası sağlam olacaktır.
4.6.Araçların klima, kalorifer ve havalandırma sistemi orijinal donanım, sağlam ve mevsim şartlarına göre görev esnasında sürekli çalışır durumda olacaktır.
4.7.Araçların koltukları sağlam, döşeme kılıfları temiz ve yıpranmamış olacaktır.
4.8.Araçların camları kırık, çatlak, bozuk ve çizik olmayacak, fitiller sağlam olacaktır. Kapı ve kilitlerinde arıza olmayacaktır.
4.9.Araçların günlük periyodik bakımları şoförler tarafından her gün iç ve dış temizliği yapılarak mesai başlamadan önce araç göreve hazırlanacak, günlük periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı İdarenin görevlendirdiği Kontrol Teşkilatı tarafından kontrol edilecektir.
4.10.Sözleşme imzalanarak hizmete başlayan araçların bakımları, fenni muayeneleri vb. için götürülmesi gerektiğinde; yüklenici tarafından İdareye önceden bilgi verilecek ve bir tutanakla teslim edilecek, araç geldiğinde tutanakla teslim alınacaktır. (Tutanağa aracın teslim edildiği ve alındığı tarih, saat, Km, Akaryakıt miktarı vb. kesinlikle belirtilecektir.)
4.11.Yüklenici bu işte çalıştıracağı araçların Periyodik bakımlarını, Fenni muayenelerini, Zorunlu Mali Trafik Sigortalarını ve Kasko sigortalarını takip edip süresi dolanları zamanında aksatmadan yaptıracaktır. Aksi takdirde İdarenin uğrayacağı tüm hukuki, idari, cezai sorumluluktan doğacak her türlü zararlar (3. gerçek veya tüzel kişilere verilen zararlar dahil) yükleniciye aittir. Bu konuda yüklenicinin itiraz etme hakkı yoktur.
4.12.Araçlar İdare tarafından göreve çıkarılmadığı takdirde İl Müdürlüğümüzde uygulanacak mesai saatlerine uyacaktır. Günlük görevlerinde görev dönüşü görevli personelin işine bağlı olarak mesai sonrasına taşabilecektir.
4.13.Aracın Kamu görevinin ifasında kullanılacağı dikkate alınarak, yüklenici tarafından araçta eklenti, tadilat ve reklam gibi standartlara uygun olmayan hiçbir şey bulunmayacaktır.
4.14.Araçların çalışma alanı Mersin sınırları içinde ve İl dışındaki her türlü şehir, arazi vb. yerlerdir.
4.15.Kiralanacak bütün araçlarda yedek lastik, yangın tüpü ve ilkyardım seti bulunacaktır.
4.16.Kiralama süresince araçlar yükleniciye ait olup, kiralama süresi sonunda araçlar olduğu haliyle yükleniciye iade edilecektir. Araçların yıpranmasından, dış görünümünden, her türlü mekanik arıza ve boya probleminden yüklenici İl Müdürlüğümüzden herhangi bir hak talep etmeyecektir.
4.17.Aracın idare hizmetlerinde kullanıldığı ve idare kontrolünde olduğu süre boyunca akaryakıt, dizel egzoz sıvısı (adblue), köprü ücretleri ve otoyol geçiş ücretleri idarece karşılanacak ve yüklenici bu konuda teklif fiyatına bir gider dahil etmeyecektir.
4.18.Trafik cezaları araç şoförleri tarafından karşılanacaktır. Trafik cezaları ile ilgili olarak, yüklenici tebligatları süresi içerisinde ilgili şoföre bildirecektir.
4.19.Araçlar km. sınırlaması olmaksızın sözleşme süresince idare hizmetlerinde kullanılacaktır. Yüklenici yapılan km. ile ilgili sözleşme bedeli dışında bir ücret talep etmeyecektir.
5. ARAÇLARI KULLANACAK ŞOFÖRLERLE İLGİLİ HUSUSLAR
5.1.Araçlarla çalışacak şoförler, en az 3(üç) yıl deneyimli olmalı ve işin başlamasından önce sürücü belgesi ile deneyimleri belgelenmelidir. Yüklenicinin çalıştıracağı şoförlerin tespit ve seçimi; şoförlerin mesleki tecrübeleri, kurum personelinin can güvenliği ve emniyeti de dikkate alınarak; İdare ile mutabık kalınmak suretiyle, idarenin tercihi doğrultusunda seçilecektir. Bu durum yapılabilecek her şoför değişikliğinde uygulanacaktır. Araçların göreve çıkma durumunda zaman sınırlaması olmayıp, anlık görevler ve nöbetli çalışmalar çok sık olduğundan, bu ihale kapsamında çalıştırılacak şoförler bu iş süresince tatil v.b. günlerde yüklenicinin başka işlerinde çalıştırılmayacaktır.
5.2. Yüklenici çalıştıracak olduğu şoförler için aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz tamamlayarak bir dosya halinde İdareye yazılı olarak başvuracak, sunulan belgeler kontrol teşkilatınca veya İdarece kontrol edildikten sonra Şoförlerin çalışmasında bir sakınca bulunmadığının onayı alındıktan sonra Yüklenici işe başlayacaktır. Çalışması İdare tarafından onaylanmayan şoförler başlatılamaz ve çalıştırılamaz. Bu konuda yüklenicinin itiraz hakkı bulunmamaktadır. 5.3.Sürücülerin kılık kıyafetleri Devlet Memurları kılık kıyafet Yönetmeliğine uygun olacaktır.
5.4. Haftalık çalışma süresi 45 ( kırk beş) saat olup; Çalışma saatlerini idare belirleyebilecektir. İdare iş durumuna gör, haftalık normal çalışma sürelerinde 4857 sayılı İş Kanuna göre düzenleme yapabilir. Mesai ara dinlemeleri; İdare’nin işyerlerinde uyguladığı ara dinlenme sürelerine tabidir.
5.5.İdarede veya görev esnasında Sürücüler, personel ile hiçbir şekilde tartışmaya girmeyecektir.
5.6.Yüklenicin bu işte çalıştıracağı şoförlerin sözleşmeye aykırı her türlü fiilden, üçüncü şahıslara, İdare ve İdare personeline verecekleri zarar ve ziyandan yüklenici sorumludur.
5.7.Yüklenicinin bu işte çalıştıracağı şoförler; Trafikte güvenli seyir açısından İdare ve araçtaki görevli personelin ikazlarına uyacaklardır.
5.8.Yüklenici, çalıştırdığı personelin her türlü özlük ve sosyal hakkını karşılamak ve ödemek zorundadır.
5.9.Yüklenicinin bu işte çalıştıracağı şoför personelin, 4857 sayılı Kanun’a ve konuya ilişkin diğer yasa ve mevzuata göre ücretli izinli olması halinde; sürücüsüz kalan kiralık araçlar, İl Müdürlüğümüz şoför personelleri ve İl Müdürlüğümüzce görevlendirilecek diğer personeller tarafından kullanılabilecektir. Ayrıca araçlar, Mersin Valiliği başta olmak üzere diğer İdarelerin hizmetlerinde görevlendirilebilecektir.
5.10.İş, Sosyal Güvenlik ve diğer ilgili mevzuat uyarınca yüklenici, istihdam edilen sürücülerin işvereni olarak kabul edilecek ve mevzuattan doğan bütün borç ve yükümlülükler ile istihdam edilen tüm personelin özlük, yıllık ücretli izin ve kıdeme ilişkin hakları ile ilgili olarak yürürlükte bulunan tüm kanun ve bunlara ilişkin tüzük, yönetmelik ve tebliğler ile ihale dokümanında ve Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde belirlenmiş tüm mali ve sosyal yükümlülükler yüklenici tarafından zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirilecektir.
5.11.İş Kanunu ve ilgili iş ve işçi mevzuatı hükümleri gereği, işçinin fiilen çalışmaması nedeniyle yüklenicinin ödemek zorunda olmadığı işçi ücretleri, İdare tarafından da ödenmeyecektir. Ödenmiş ise de geri alınacaktır. Sosyal Güvenlik Mevzuatı hükümlerine göre işçiye ve iş görmezlik raporu aldığı günler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçici iş görmezlik ücreti ödeneceğinden bu günler için İdare tarafından ücret ödenmeyecektir. Ödenmiş olan ücret geri alınacaktır.
5.12. Bu iş kapsamında Yüklenici firma tarafından çalıştırılan Şoförlerin İdare tarafından Mersin İl sınırları dışında konaklamalı olarak (en az iki gün süreli) görevlendirilmesi halinde görevlendirilen şoförlere ödenmesi gereken yol masrafı ve gündelik aylık/kadro derecesi 5-15 olan memur ve hizmetlilere kıyasen hesaplanarak İdare tarafından 6245 Sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre bütçede ödenek bulundukça ödenecektir. Yüklenici bu konuda teklif fiyatına bir gider dahil etmeyecektir.
5.13.Yüklenici, İhale konusu hizmetin yerine getirilmesinde; 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, diğer kanunların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili maddeleri ve İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yönetmelikler kapsamında yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden doğacak her türlü olumsuzluktan yüklenici sorumludur.
6. ÖDEMENİN ŞEKLİ, USUL VE ESASLARI 6.1.Yükleniciye bütün araçlar için aylık olarak teklif ettiği birim fiyat üzerinden aylık ödeme yapılacaktır.
6.2.Kiralanacak araçların kontrolü sözleşme süresince Kontrol Teşkilatı ve gerekli durumda idare tarafından yapılacak, Kontrollerde tespit edilen her türlü aksaklıklar bir tutanağa bağlanarak Yükleniciye veya vekiline bu aksaklıklar bildirilecek ve aksaklıklar yüklenici tarafından giderilecektir. Sözleşme süresince her ayın sonunda düzenlenecek hakedişin tanziminden sonra İşin Muayene Kabulü yapıldıktan sonra Ödeme Emrine bağlanarak Hizmetin bedeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün 2025 yılı bütçesinden ödenecektir.
6.3.Ödemelerle ilgili belgeler: ücret (maaş v.b.) bordrosu, personel ücreti ödemesine ilişkin banka dekontları (2. hak edişten itibaren), sgk hizmet listesi, sgk tahakkukları, fatura ve vergi borcu yoktur yazısı ibraz edilmeden hak ediş düzenlenmeyecektir.
6.4.Hakediş ödemeleri ödeneklerin tahsis edilmesine göre ödeneceğinden, ödenek gecikmesi halinde yüklenici bir talepte bulunamayacaktır.
6.5.Yüklenici sürücülere ödeyecek olduğu Maaş, Avans ve vb. giderler Sürücülerin banka hesaplarına yatarken hangi aya ve ne için yatırıldığı açıklamalı olarak belirtilecektir. Açıklama yapılmayan dekontlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
6.6. “Yüklenici çalıştırdığı işçiler adına bankadan tek tek hesap açtıracak ve her ayın ilk 5. takvim günü içinde işçi ücretlerini, işçiler adına açılan banka hesaplarına yatıracaktır. Buna dair banka dekontunu aynı gün veya takip eden gün içerisinde kuruma ibraz edecektir.”
6.7.Yükleniciye ikinci hakedişten itibaren ve takip eden diğer hakedişlerin ödenebilmesi için hak ediş dosyasında; ücreti ödenmekte olan ay’dan bir önceki ay’ın bu işte çalıştıracağı personelin maaşlarını ve ücretlerini ilgili kişi hesabına bankaya yatırıldığına dair dekontları, SGK prim dökümü ve 6. Bölümde belirtilerek istenen diğer belgeler hakediş dosyasına konularak ibraz edilecektir. Son aya ait, bu işte çalıştıracağı personelin maaşları ve ücretlerini ilgili kişi hesabına bankaya takip eden ayın 5. gününe kadar yatırarak dekontlarını idareye sunulacaktır. Ödeme yapılmaması veya geç yapılması halinde kesin teminat nakte çevrilerek işçi ücretleri ve gecikme cezası tahsil edilecektir.
6.8.Yüklenicinin çalıştıracağı şoförlerin aylık ücreti, brüt asgari ücretin % 50 fazlası olacaktır.
6.9.Yüklenici tarafından; şoför maaş ve diğer istihkakları ile prim ödemeleri işin bir parçasıdır. Bu tür ödemeler ve işin diğer kısımlarının eksik kalması halinde kesin teminatın çözülerek tamamlanması cihetine gidilebilecektir.
6.10. Yüklenici işin bitirilmesine müteakip sözleşme kapsamında çalıştırdığı işçilerin tazminatlarını vb. ücret alacakları konusunda yüklenici ile işçiler arasında yapılan arabuluculuk sözleşmesini idareye sunacaktır. Yüklenici bu belgeyi sunmaması ve işçilerin teminat geçerlilik süresi içerisinde talep etmesi halinde yüklenicinin iş kapsamında vermiş olduğu kesin teminatı çözülerek işçi alacakları ödenecektir.
7. YÜKLENİCİNİN UYMAK ZORUNDA OLDUĞU USUL VE ESASLAR 7.1.Yüklenicinin; her türlü yazışmaların yapılabilmesi ve aksaklıkların kısa sürede giderilebilmesi için sürekli ve idarenin mesai günleri ve saatlerinde açık bir irtibat merkezinin bulunması zorunludur. İrtibat merkezinin açık adresi, telefonları ve görevlisi idareye sözleşmeden önce ve her değişiklikte yazılı bildirilecektir.
7.2.Yüklenici her türlü müracaatını yazılı olarak İl Müdürlüğü aracılığı ile yapacaktır.
7.3.Araç ve sürücüsünü sağlamak yüklenicinin yükümlülüğündedir. Sürücünün ücreti SSK primi, vergi, işsizlik sigortası primler vb. ödemeler yükleniciye aittir. Yüklenici ayrıca çalıştırmayı taahhüt ettiği aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre, zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Söz konusu yükümlülüklerin yerine getirildiğine dair belgelerin birer örneği işe başlamadan önce İl Müdürlüğümüze verilecektir.
7.4.Araçların yüklenicinin bu işte çalıştırdığı şoförler tarafından kullanımı sırasında meydana gelebilecek tüm zararlardan (3. şahıslara verilen zararlar dahil) yüklenici sorumlu olacaktır. Yasal ve her türlü maddi manevi tazminat yüklenici tarafından karşılanacaktır. Bu v.b. konularda 3. Şahıslar veya tüzel kişiler tarafından açılacak davalara yüklenici muhatap olacaktır.
7.5.Mersin İl hudutları içinde ve dışında yapılacak hizmetler için çalışma saatleri süreyle sınırlı olmayıp, görev dönüşüne kadar devam edecektir.
8. CEZA İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR
9. ARAÇ UYGUNLUKLARIYLA İLGİLİ USUL VE ESASLAR 9.1.İhale üzerinde kalan istekli sözleşmede belirtilen yasal süreye müteakip işe başlamadan önce ihale kapsamında çalıştıracağı araçları, İl Müdürlüğümüzde teknik şartnameye uygunluğu kontrol edilmek üzere hazır bulunduracaktır.
9.2.İhale üzerinde kalan istekli işe başlamadan önce taşıtların teknik şartnameye uygunluğunu kontrol ettirmek üzere İdarece belirlenen yerde taşıtları hazır bulunduracaktır. İdarece talep etmesi halinde taşıtların periyodik bakımlarının TS 12047 “Yetkili Servisler – Motorlu Araçlar için – Kurallar” standardını sağlayan Servise yaptırıldığına ilişkin (Sıfır alınan araçlar hariç) periyodik bakım evraklarının bir suretini İdareye sunacaktır.
9.3.Yüklenici İşe başladıktan sonra çalıştırılan araçları değiştirmesi durumunda İdareye gerekçesini belirterek yazılı olarak başvuracaktır. Başvuru ekinde çalıştırılacak aracın belgeleri bulunacaktır.
9.4.Yüklenici araçlar görevde iken trafik kazasına uğraması halinde arızanın giderilmesi, araçların herhangi bir nedenden dolayı arızalı olması halinde arızalarının giderilmesi ve genel km bakımlarını Mersin Merkezde bulunan TS 12047 “Yetkili Servisler – Motorlu Araçlar için – Kurallar” standardını sağlayan Serviste yaptıracaktır. Araçların trafik kazası, arızalanması vb durumlar Mersin İli dışında ilçelerde veya İl dışında olması halinde bulunduğu en yakın yetkili serviste yaptırılabilir.
10- ARAÇLARIN TAKİP VE KONTROLÜ
8.1.Ay içinde belirlenen cezalar o ayın hak edişinden kesilebileceği gibi daha sonraki herhangi bir hakkedişten de kesilebilir.
8.2.Cezaların uygulanabilmesi için İdare tarafından eksiklik veya aksaklıkları ihtiva edilecek şekilde tanzim edilecek olan tutanaklar yeterlidir.
10.1.Yüklenicinin hizmete sunduğu kiralanan araçlar 7/24 idarenin emrinde olacaktır. İdarenin izni olmadan kesinlikle park yerinden ayrılamayacaklardır. Araçların anahtarları mesai bitimi ilgili personele teslim edilecek mesai başlangıcında aynı personelden alınacaktır. Yüklenicinin hizmete sunduğu araçların hizmete başladığı yer, saat, hizmetin yerine getirilmesinde gidilen ve gelinen güzergâh vb. bilgileri içeren “Taşıt Görev Emri Formu” İdarece düzenlenecek olup, araçlar görev emri formu olmadan hizmete başlamayacaktır.
10.2.Kiralanacak araçların kontrolü sözleşme süresince Kontrol teşkilatı tarafından her an yapılabilecektir. Yapılacak kontrollerde tespit edilen her türlü aksaklıklar bir tutanağa bağlanacak ve bu aksaklıklar yapılmadan araç kesinlikle göreve gönderilmeyecektir.
11. DİĞER HUSUSLAR 11.1.Yüklenici İdare emrine verdiği araçlar için yol şartlarının bozuk olduğunu iddia ederek gitmeme isteğinde bulunamaz. Gidilecek yol ve güzergah seçim yetkisi İdare görevlisindedir, araç görev anında İdare görevlisinin emrindedir. Şoför veya yüklenici işin aksamasına ve gecikmesine sebebiyet veremez, yol ve ağır tabiat şartlarını ileri sürerek ilave ücret isteminde bulunamaz. Görevlendirilen araç ve şoförü il dışı görevlere İdarenin isteği doğrultusunda gitmek zorundadır. İdare tarafından gerekli görüldüğünde kapasitesi dahilinde yük taşıma zorunluluğu vardır. Ayrıca araç şoförü görevde ve görev dönüşünde alınacak numune ve malzemeleri taşımaya iştirak etmek ve denetim, gürültü ölçümü gibi gece ve gündüz görevlerinde, görev noktalarında personele nezaret etmek, kullandığı aracı ve garajı, makine ikmal ile müştemilatı, iş yerinde oturduğu büro ve çalışma yerleri ile bunlara bağlı koridor ve bölümleri temizlemek ve bakımlı tutmakla yükümlüdür. Yüklenicinin ve sürücünün itiraz hakkı yoktur.
11.2.İdare gerekli gördüğü hallerde araçla gidecek personel görevlendirmeksizin evrak, dosya, ağırlık ve hacimce küçük eşya ve malzemeyi şoförün götürmesini talep edebilir.
11.3.Şoförlerin izine ayrılması veya işten çıkartılması gibi durumlarda İl Müdürlüğümüzden mutlaka uygun görüş alınacaktır.
11.4.Araçlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü hizmetlerinde ve İl Müdürlüğümüzün görevlendirmesi halinde diğer kamu kurumlarının hizmetlerinde görevli olarak çalıştırılacaktır.
11.5.Araçlar resmi görev dışında idarenin izni olmadan hiçbir amaçla kullanılmayacak; Yüklenici idarenin izni olmadan 3. Şahıs ve şahıslara aracı tahsis etmeyecek.
11.6.Araçlar, görev bitiminde İl Müdürlüğümüzün belirleyeceği otoparka park edilecek, her türlü sorumluluk yükleniciye aittir. Ancak; aracın nöbetçi olduğu nöbet gün ve saatlerinde; araç emniyetini sağlamak sorumluluğu yükleniciye ait olmak ve çağrıldığında gelmek üzere şoför tarafından ikâmetgâhına veya uygun bulacağı bir yere park edilebilecektir.
11.7.Aracın göreve çıkmasını engellemeyen ve can güvenliği tehdit etmeyen arıza tespit edildiğinde yüklenici aracın arızasını en fazla 3 (üç) iş günü içerisinde gidermek zorundadır. Bu süre zarfında eksikliklerin tamamlanmaması halinde arızalı aracın yevmiyesi arızanın giderilmediği süre kadar, kesilecektir.
11.8.Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kurum çalışanları ile 1. Derecede yakınlarının araçları çalıştırılmayacaktır.
11.9.Kiralanan Araç için normal arıza ve lastik tamirinde günde en fazla 2 saat sefer dışı kalma hakkı kabul edilir. Bu sürelerin toplamı haftada 6 saati geçemez.
11.10.Kiralık araç birden fazla işte ve yerde çalıştırılabilir.
11.11.Gerekli hallerde Teknik Şartname’ de yapılacak değişiklikler için yetkili makam Harcama Yetkilisidir. Akdedilmiş ise bedeli etkilememek kaydıyla ve tarafların kabulü doğrultusunda diğer mevzuatlara aykırı olmayacak şekilde teknik şartnamede protokol ile değişiklik yapılabilir.
11.12.İdare ile yüklenici arasında bu ihale kapsamına giren; iş, işlem ve doğacak diğer her türlü ihtilafların çözümünde Mersin Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
11.13.Yüklenici taşıtların ön camında 35 puntodan az olmamak kaydıyla “Resmi Hizmete mahsustur.” ve “T.C. MERSİN VALİLİLİĞİ ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİ” yazılı levha takacaktır. Ayrıca ön kapıların alt kısmına T.C. Mersin Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Resmi Hizmete Mahsustur ve Bakanlık logosu yapıştırılacak. Bu teknik şartname 11 Madde den ibarettir.
M.Can TOPAK - Makine Yüksek Mühendisi, Ali İNCE - Makine Mühendisi, Mustafa ÇAM - İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Şube Müdürü
İDARİ ŞARTNAMENİN EN SON KISMI GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.
Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
AKDENİZ’DE PAZARLIKTAN VAZGEÇMİYOR (!)
Mersin’in AKDENİZ ilçesi Belediyesi de diğer belediyeler gibi bir türlü pazarlıklı alım usulünden vazgeçemiyor. Yine bir ihale ve yine milyonluk alım ve pazarlıklı alım. DEMEK Kİ, İDARENİN EL DEĞİŞTİRMESİ BİR ŞEY DEĞİŞTİRMİYORMUŞ. GİDEN DE PAZARLIK ALIM YAPIYORDU, GELENDE PAZARLIK ALIM YAPIYOR.. İşte detayları:
MBB’YE BAK, PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYOR -2-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “154 kV 2x1272 MCM İLETKENLİ AKBELEN-KARACAİLYAS MEVKİİ 17/19 NOLU DİREKLER ARASI DEPLASE” İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. VE MİKTARI OLDUKÇA BÜYÜK BİR İŞ… İŞTE DETAYLARI:
MBB’YE BAK, PAZARLIKTAN HİÇ VAZGEÇMİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “GÜVENLİK NETWORK VE UZAK LOKASYON YAPILANDIRMA HİZMET ALIMI” İŞİNİ PAZARLIKLA ALIR. VE MİKTARI OLDUKÇA BÜYÜK BİR İŞ… İŞTE DETAYLARI:
FESTİVAL İÇİN EPİZOT’A 1,3 MİLYON PARA…
MERSİN’İN YENİŞEHİR BELEDİYESİ FESTİVAL ORGANİZASYONU ADI ALTINDA İHALE YAPAR VE TAM TAMINI KDV HARİÇ 1,3 MİLYON PARA ÖDER. İŞTE DETAYLAR: