© Haberanaliz 2023

Fed Başkanı Powell'dan mesajlar

Fed Başkanı Jerome Powell son ekonomik verilerin, enflasyonda aşağı yönlü seyrin sürdüğünü gösterdiğini ancak faiz indiriminden önce daha fazla güvene ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell Avrupa Merkez Bankası'nın Portekiz'de düzenlenen forumunda konuşma yaptı.

Powell ABD ekonomisi ve işgücü piyasası güçlü olduğu için acele etmeden doğru adımları atma alanları olduğunu belirtti.

Enflasyonu hedefe düşürmek konusunda önemli ilerleme kaydettiklerini söyleyen Powell "Son veriler, dezenflasyon patikasında olduğumuzu gösteriyor. Ancak enflasyonun yüzde 2'lik hedefimize doğru indiği konusunda daha fazla güvene ihtiyacımız var." diye konuştu.

AMB Başkanı Christine Lagarde ve Brezilya MB Başkanı Roberto Campos Neto ile katıldığı forumda Fed Başkanı Powell, ilk faiz indiriminin zamanlaması konusunda bir ipucu vermedi.

Fed son toplantıda politika faizini yüzde 5,25 - 5,50 aralığında tutmuştu. Yetkililer enflasyonun sürdürülebilir biçimde düştüğüne dair daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

 

İlginizi Çekebilir

TEVFİK DİKER'İN ADI MEMLEKETİNDE PARKA VERİLDİ

19 ve 20 nci Dönem Manisa Milletvekili, E.Hv.Yrby. Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Genel Başkanı Haber sitemiz köşe yazarlarından olan Araştırmacı Yazar Tevfik Diker'in adı, doğruluk ve dürüstlüğü ile onurlu çalışmaları nedeniyle memleketi Manisa Alaşehir'de Parka verildi.

Tarım Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı ve daire başkanları görevden alındı!

TAGEM’de genel müdür yardımcısı ve daire başkanları görevden alındı! Geçtiğimiz Mayıs ayında TAGEM Genel Müdürü Metin Türker görevden alınarak yerine Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay getirilmişti.

Mersin'de iki öğretmene ÇEDES soruşturması: ‘Dini eğitimi engellemek’ ile suçlandılar

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, velileri izin vermediği için öğrencileri ÇEDES etkinliğine göndermeyen iki öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

BAŞKAN ÇOKKESER'E ÇEVRE VE TÜKETİCİ ÖDÜLÜ

Mersin'in çalışkan ve dürüst siyasi isimlerinden olan aynı zamanda Eğitim kurumu işletmecisi - iş adamı olan Ferdi Çokkeser'e bu gün anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Gazeteci Yazar ve iktisatçı Mustafa Göktaş, Mersin'de temsil ettiği partisi Ak Partide, parti ilçe binasına giderek ödülünü Ferdi Çokkeser' elden takdim etti. Göktaş bu ödülü vermek için Ankara'dan Mersin'e bizzat gelerek verdi.

TÜM HABERLER