© Haberanaliz.net 2005

IRAK MECLİSİ MALİYE KOMİSYONU BAŞKANI DOSKİ, TOPÇU’NUN MİSAFİRİ İDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, külliye de hiç boş durmuyor. Her gün değişik bir faaliyet ve aktiviteye imza atan Topçu, bu kez, Irak meclisi maliye komisyonu başkanı Halil Gazi DOSKİ başkanlığındaki heyeti külliyedeki makamında kabul ederek ağırladı.

Bu buluşmada, “Türkiye, barışın ve esenliğin hâkim olduğu bir dünya için uluslararası bütün platformlarda en üst düzeyde azami gayretini sürdürmektedir” diyen Yalçın Topçu, kabulde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne verdiği öneme değinerek, barışın, huzurun ve güvenin hâkim olması için gayret içerisinde olduklarının” altını çizdi.

Konuşmasının bir bölümünde, “İsrail ve Partnerlerinin 7 Ekim 2023 de Gazze’de başlattığı ve Lübnan ile birlikte Ortadoğu’ya taşıdıkları, işgal ve insanlık suçlarının işlendiği bu günlerde, Türkiye ve Irak arasında imzalanan Kalkınma Yolu Anlaşması ve istikrarı sağlayacak güvenlik işbirliği mutabakatı, başta bölgemizin olmak üzere dünyanın da refah ve güvenliğine büyük katkılar sağlayacaktır” saptamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Türkiye, barışın ve esenliğin hakim olduğu bir dünya için uluslararası bütün platformlar da en üst düzeyde azami gayretini sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle dünyanın beşten büyük olduğunun gereği bir an evvel yerin getirildiğinde tüm ülkelere ve insanlığa esenlik hakim olacaktır” dedi.

Sözlerine devamla Topçu, Bu vesile ile “7 Ekim Irak Türkmen Milli Bayramı” nı kutluyor,İsrail’in işgal ve soykırımında şahadetle buluşan kardeşlerimizle, dost ve kardeş Bosna- Hersek’teki sel felaketinde hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle, yaralılarımızı da sağlık ve şifa dileklerimizle anıyor, İsrail ile birlikte tüm yandaşlarını da  nefret ve lanetle kınıyoruz. La Galibe İllallâh!..” şeklinde konuşmasını tamamladı.

DOSKİ TEŞEKKÜR ETTİ

Irak Meclisi Maliye Komisyonu Başkanı Halil Gazi DOSKİ de, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya kabulü için teşekkür ederek yaptığı konuşmada,  “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya Beşten Büyüktür’ sözünü destekliyor, İsrail’e olan tepkisi için kutluyoruz. Biz Irak Meclisi Maliye Komisyonu olarak komşu ve kardeş iki ülkenin her alanda beraber işbirliği yapmasına katkıda bulunmak için geldik. Bu çerçevede maliye ticaret vergi ve sınır kapılarımız ile alakalı beraber işbirliklerini güçlendirmek için üzerimize düşen tüm görevleri samimi olarak yerine getirmek ve Türkiye cumhuriyetinin üstün becerileri ve tecrübelerinden faydalanmak, ülkemizin ferahı diğer komşu ülkelerden de hissedilip kardeşliğimizi büyütüp tüm Ortadoğu ya örnek olan projelere imza atmak için buradayız” dedi

Görüşme Başdanışman Topçu’nun heyete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan kravat hediye edilmesiyle sona erdi.

MUSTAFA GÖKTAŞ - HABERANALİZ.NET

İlginizi Çekebilir

AKDENİZ BELEDİYESİNDE'Kİ ÖĞRETMENLER GERİ ÇEKİLDİ

Mersin'in Akdeniz ilçesi DEM'li Belediyesindeki öğretmenler tasarruf genelgesi bahane edilerek geri çekildiler. Başkanlık açıklama yaptı:

Gürer: “Vatandaş bankalara 3,4 trilyon TL borçlu”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin en büyük 10 bankasının gayrimenkul satışlarına ait verilerini irdeledi. Borçlarını ödeyemeyenlerin ipotek ettirdikleri gayrimenkullerin, bankalar tarafından satışa çıkarıldığına dikkat çekti. Gürer, ayrıca çiftçilerin tarlalarının, çiftliklerinin ve çeşitli meyve bahçelerinin de bankalar tarafından satışa çıkarıldığını vurguladı. Tarım sektöründeki kredi borcunun bir ayda aylık 31,5 milyar TL arttığına dikkat çekti.

Gürsel Tekin: "Uyuşturucuyla İlgili Çarpıcı İstatistikler”

İstanbul Fatih’te geçtiğimiz gün yaşanan korkunç olay, 19 yaşındaki Semih Çelik’in iki kadını vahşice katletmesiyle sonuçlandı. Bu trajedi, yalnızca bireysel bir suç vakası değil, aynı zamanda toplumumuzun gençlerini yutan uyuşturucu bataklığının doğrudan bir sonucudur. Aylardır Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyor, sokak sokak gezip muhtarlarla, ailelerle görüşüyorum. Her gün aynı hikâyelerle karşılaşıyorum: Gençlerimiz göz göre göre bu batağa sürükleniyor ve bu mesele artık göz ardı edilemez bir hal aldı.

Hamas yöneticisi 7 Ekim saldırıları hakkında BBC'nin sorularını yanıtladı

Hamas'ın Gazze dışındaki en kıdemli yöneticisi olan Halil el Hayya, BBC'ye verdiği mülakatta, örgütün Orta Doğu'da provoke ettiği ve binlerce kişinin ölümüne neden olan krizin meşru olduğunu söyledi.

TÜM HABERLER