© Haberanaliz 2023

KENT KONSEYLERİ RANT KONSEYLERİ Mİ?!

KENT KONSEYLERİNİN KURULUŞ AMACI NE? KENT KONSEYLERİNE KİMLER ÜYE OLABİLİR? KENT KONSEYLERİNDE OY KULLANMA VE SEÇME SEÇİLME USULLERİ? KENT KONSEYLERİNDE BAŞKAN VE YÜRÜTME KURULU SEÇİMLERİ, NE ANLAMA GELDİKLERİ? KENT KONSEYLERİNDE YÖNETİM TOPLANTILARI VE ALINAN KARARLAR? KENT KONSEYLERİNİN İŞLEYİŞİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİ? KENT KONSEYLERİ BULUNDUKLARI MAHALDE NE İÇİN ÇALIŞIRLAR? KENT KONSEYLERİ KENTİN KALKINMASI VE KENTİN RANTI İÇİN Mİ EMEK HARCARLAR, YOKSA BELEDİYE BAŞKANI VE ÇEVRESİNDEKİLERİN KALKINMASI İÇİN RANT MI SAĞLARLAR?

KENT KONSEYLERİNİN KURULUŞ AMACI NE?
KENT KONSEYLERİNE KİMLER ÜYE OLABİLİR?
KENT KONSEYLERİNDE OY KULLANMA VE SEÇME SEÇİLME USULLERİ?
KENT KONSEYLERİNDE BAŞKAN VE YÜRÜTME KURULU SEÇİMLERİ, NE ANLAMA GELDİKLERİ?
KENT KONSEYLERİNDE YÖNETİM TOPLANTILARI VE ALINAN KARARLAR?
KENT KONSEYLERİNİN İŞLEYİŞİ VE ÇALIŞMA ŞEKLİ?
KENT KONSEYLERİ BULUNDUKLARI MAHALDE NE İÇİN ÇALIŞIRLAR?
KENT KONSEYLERİ KENTİN KALKINMASI VE KENTİN RANTI İÇİN Mİ EMEK HARCARLAR, YOKSA BELEDİYE BAŞKANI VE ÇEVRESİNDEKİLERİN KALKINMASI İÇİN RANT MI SAĞLARLAR?

SORU ÇOK, CEVAP YOK. AYRICA BU KENT KONSEYLERİ İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME MEVCUT. İLLERDE İLÇELERDE KONSEYLERİN NASIL OLUŞACAĞI, KİMLERDEN OLUŞACAĞI, SEÇİMLERİN NASIL YAPILACAĞI VE NASIL ÇALIŞILACAĞI BELLİ. 

AMMA VELAKİN MERSİN BİR GARİP YER. BURADA KENT KONSEYLERİDE FARKLI ÇALIŞIYOR. SOSYAL MEDYADA HERGÜN YENİ BİR FİKİR TARTIŞMAYA AÇILIYOR. KENT KONSEYLERİNİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE KENTE FAYDA İLE ZARARLARINI ELE ALIYORUZ...

FİKRİ OLAN YAZSIN...

e-posta: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

İlginizi Çekebilir

Sayıştay’ın yayımladığı raporda çok sayıda üniversitelerdeki aykırı durumlar dikkat çekti

“Taşra üniversitesi” olarak ifade edilen okullarda birçok usulsüz uygulamanın olduğu ortaya çıktı. Adrese teslim kadrolaşma ve çeşitli tartışmalarla gündeme gelen okullarda Sayıştay da birçok usulsüzlük tespit etti.

Bakanlık duyuru yaptı, 48 ayda ödemeyle değerli araziler için ihaleye çıkıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı dün yatırımcılara duyuru yayımladı. İstanbul, İzmir, Aydın ve Ankara’daki çeşitli araziler satışa çıkarıldı.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı

Sayıştay'ın Tarım ve Orman Bakanlığına ilişkin 2023 yılı denetim raporunda, bakanlık teşkilatlarının yetkililerinin kontrolü dışında açılmış çok sayıda banka hesabı olduğu tespitine ve bu hesaplarda yer alan tutarların muhasebeleştirilmediğine yer verildi.

Usulsüzlükler tek tek sıralandı

Sayıştay'ın 2023 Vakıflar Genel Müdürlüğü Denetim Raporu'na göre, 2023 yılı içinde inşasına başlanan maddi duran varlıklara ait harcamaların mevzuata aykırı olarak ''Giderler Hesabına'' kaydedildiği belirtildi. Raporda, ''Yapılan aykırılık sonucu 'Bilançodaki Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesabı'nın 22 milyar 463 milyon 411 bin 62 TL eksik görünmesine neden olduğu'' vurgulandı. Raporda, ''bölge müdürlüklerince kiraya verilen taşınmazların kira süresi sonunda ihale yapılmadan bir taahhütname ile yeniden aynı kişilere kiraya verildiğine'' işaret edildi.

TÜM HABERLER