© Haberanaliz 2023

Mersin GSB de ilk 5 ayda 98 Milyonluk parça parça pazarlıklı alım ortaya çıktı…

Mersin GSB için Devletin Büyük Makamları Yok mu?! 2 yılı aşkın zamandır bu kurumdaki alım satımları, ihaleleri, ardı ardına yapılan aynı işleri, benzer işlerin sürekli tekrarlandığını dile getirerek, pazarlıklı alım ile doğrudan temin metodu ile yapılan alımların korkunç boyutlara vardığını, bu paranın devletin parası olduğunu, tüyü bitmedik yetimin hakkı bulunduğunu, şehitlerimizin hakkının bulunduğunu dile getirip, araştırın, inceleyin, bu nasıl bir alış veriştir diye bangır bangır haber yaptığımız ortamda, Arkasında üstün siyasiler var” denerek işlerin küllendirildiğini duyuyoruz. AYIPTIR, GÜNAHTIR. EN BÜYÜK GÜÇ ALLAHTIR. Burada tüysüz yetimlerin hakkı var. Beytülmal. Sayıştayı, Bakanlık müfettişi, Valiliği bunu hulus kalple incelemelidir. Tasarruf genelgeleri söz konusudur. Ama onu bile dikkate almadan yapılan harcamalar halkımızı canından bezdirmiştir.

Mersin Gençlik ve Spor Müdürlüğü başına buyruk çalışmasını sürdürüyor. Zaman zaman ihale ve alımları dile getiriyoruz. O kadar büyük ve o kadar tuhaf ki, biz yazıp kamuoyuna duyuruyoruz, kimse o yerli olmuyor.

Bazı ihaleler EKAP a konuyor, bir saat gözüktekten sonra kayboluyorlar. Hele bazıları var ki, sonuçları açıklanmıyor ama iş içeride yapılıyor. Nice bir vakit sonra işin sonucu Ekap’a konuyor. Madem bir yanlışlık yok, eksiklik yok, art niyet yok, o zaman bu ihalelerin ilanları ve sonuçları günü gününe anı anına neden EKAP’a konmuyor?

Bugün sizlere gündeme taşıyacağım işte bu ihalelerin sonucu daha henüz yeni konmuş durumda. O nedenle, biz günler öncesi DOĞRUDAN TEMİNLERİ sizlere aktarırken, bunları aktaramadık. Çünkü saat saat EKAP’ı kontrol eden bizler bunları orada göremedik.

Bakın GSM de, 2024 yılı için, biz doğrudan temin işlerini size aktarır iken aşağıdaki yayına alacağımız alım ve satımlar olmuş.  Miktarlar büyük, tutarlar büyük, lokmalar büyük… HEPSİ PAZARLIKLI alım….

2024/30652 numaralı, "15 Ocak /29 Şubat 2024 Tarihleri Arasında Gençlik Kamplarında Kamp Organizasyonu Hizmet Alımı İşi” ihale edilmiş. İşin yapılacağı mekanlar ise: “Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı, Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı, Mehmet Akif ERSOY Gençlik Kampı, Altuğ VERDİ Gençlik Kampı ve Akkum Gençlik Kampı” olarak belirlenmiş. 2 kişi dosya bakmış, bir kişi teklif vermiş, iş onun üzerinde kalmış. Kimmiş? Her zamanki firmalardan TAŞELİ… Herkesin bilmesi mümkün olmayan, idarece gizli belirlenen yaklaşık maliyet ise : 27.024.536,43 TRY olarak belirlenmiş ne hikmet ise firmamız bu bedelin çok az altında şekilde teklif atmış ve işi almış…. Sözleşme bedeli: 26.654.022,00 TRY Paraya bakın paraya… Daha bunun içinde KDV yok. Bu denli büyük iş pazarlıkla (21/B) yapılıyor, bak sen!!!

DEVAM EDİYORUZ….

2024/63784 numaralı ihale ile, “MERSİN 1500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU YANGIN TADİLATI (Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu)” işi ihale edilmiş, Yaklaşık maliyet olarak idare gizli olarak 3.955.289,05 TRY belirlemiş, 2 kişi teklif atmış, bir kişi işi 3.811.000,00 TRY vererek yaklaşık maliyetin accık altında almış…. Daha bu rakamın içinde de KDV yok. Kim almış, Ankara’dan “MAGNESİA YAPI İNŞAATSANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ” Bu da pazarlık 21/B

Devam ediyoruz….

2024/304921 numaralı ihale ile, “12 Mart/22 Mart 2024 tarihleri arasında Gençlik Kampları Organizasyonu Hizmet Alım İşi” isi yapılmış. Meraklanmayın o da 21/B pazarlık. Yine meraklanmayın, alan firma yine aynı firma, yine 2 kişi teklif vermiş bir kişide iş kalmış, o da TAŞELİ. İdareci gizli olarak belirlenen yşaklaşık bedel: 5.292.583,37 TRY olarak belirlenmiş, sözleşme bedeli ise, 4.995.468,00 TRY. Yaklaşık maliyetin ıccık altında teklif vermiş. Ne kadar güzel tahminlerde bulunuyorlar değil mi? Bitmedi….

Devam ediyoruz….

2024/319074 numaralı ihale ile, “Spor Malzemeleri Alımı” işi ihale ediliyor. Bu işi de pazarlık 21/f ile yapıyorlar. İdare gizli olarak hazırlamış olduğu yaklaşık bedeli: 2.062.000,00 TRY olarak belirliyor, 2 kişi teklif atıyor biri alıyor. Kim? Bilinen tanıdık firma OSMAN TÜRKAN. 2.005.000,00 TRY teklif vererek, belirlenen yaklaşık maliyetten accık aşağı fiyata işi alıyor. Fiyatta daha KDV yok. Bitti mi?  Yoo bitmedi….

Devam ediyoruz.

2024/355128 numaralı ihale ile, “23/03/2024 ile 12/06/2024 tarihleri arasında Gençlik Kampları Organizasyonu Hizmet Alım İşi” ihalesine çakıyorlar. Bu da pazarlık 21/B. Yaklaşık mamliyet idareci sözde gizli belirleniyor ya, bakın ne belirlemişler: 43.772.660,15 TRY. Nereleri kapsıyor? “İl Müdürlüğümüze bağlı Akkum, Mehmet Akif Ersoy, Yıldırım Beyazıt ve Altuğ Verdi Gençlik Kampları”nı. 1 kişi teklif vermiş o bir kişi işi almış. Başkaca teklif yok. Kim almış? Bilinen firma Mersin’li ACS. Ne teklif vermiş? 42.119.293,50 TRY. Bakın hele… Yaklaşık maliyetin accık altında bir fiyat. Nasıl biliyor ve tahmin ediyorlar değil mi?! Bu rakamın içinde de daha KDV yok.

Hani biz KAMP ihalesi iptal edildi veya kamp ihalesinin sonucu neden açıklanmıyor dediğimiz vakitlerde bu yerlerde kamp oluyor idi, nasıl oluyor, ihale belli deil, sonuç belli değil, bu işleri nasıl yapıyorlar diye soruyorduk ya, herşey bellide, EKAP’a konmadğından biz nasıl yaparlar diye boşuna sormuşuz, onlar da nasılsa biz yaptık oldu, diyerek cevap verme gereğini görmemişler. Ama Devlet bu. Orası kimsenin babasının çiftliği değil. Harcanan para KAMU kaynağı. İsrafın önlenmesi gerektiği gibi, harcamaların yerindeliği ve verimliliği önemli. Rakamlar öyle hafife alınacak rakamlar değil. Bu rakamlar Ankara’da hangi üst düzey makamdakini ilgilendiriyor ki, bu denli yazmamıza karşın, bir düzelme olmuyor? Bu işler açık ihale ile, şefaf bir şekilde neden çıkılmıyor? , Ayrıca birbirine benzemeyen işlerin KAMP organizasyonu adı altında birleştirerek, herkesin yeterliği uymayacak şekilde neden çıkartılıyor? Yemek işi ayrı bir alan, güvenlik işi ayrı bir alan, sağlık hizmet, cankurtaran hizmeti hepsi ayrı bir alan. Neden hepsi birleştirilip, piyasada bu işi yapan başkaca firmaların girmesinin önü kesiliyor? Neden işleri hep aynı firmalar alıyor? Piyasada binlerce firma var, ama böyle birbirine benzemeyen 4-5 konuyu birbirine birleştirip organizasyon adı altında ihale yapınca kişilerin yeterliği uymuyor. Taa yıllar öncesinden başından beri aynı firmalar bu işlere teklif atıp yeterlikleri almışlar, başkalarının girme şansı kalmıyor. Piyasa berbat halde. AÇIK olarak yapılsa ve bu birbirine benzemeyen işleri (Yemek- Temizlik- Cankurtaran- Sağlık- Güvenlik –Araç kiralama hizmetleri gibi) KAMP organizasyonu adı altında birleştirmeyip ayrı ayrı çıksalar bu işler kıran kırana gider, devlet kazanır? Niye bu yol tercih edilmiyor? Evinize bir domates alırken kırk yeri gezip fiyat araştırması yaparken, Kamu parası olan burada tirilyonluk işlerde bunu neden gözetmiyorsunuz? Günah değil mi?

Bitmedi, bakın daha ne var?

2024/407347 numaralı ihale ile, “1 Nisan/16 haziran 2024 tarihleri arasında afetzedelerin konaklaması ve yemek hizmeti organizasyon hizmet alım işi” ihaleyi çıkar. Yine pazarlık 21/B maddesi. Yaklaşık malmiyeti idare gizli belirler sözde: 6.704.483,43 TRY olarak. 1 kişi teklif atar o bir kişi de de iş kalır. Bilin bakim Kimde? Yine Mersin TAŞELİ firmasında. Yani işleri alanlar hep aynı firmalar. Peki ne kadara almış bu kez? 5.214.491,00 TRY sözleşme bedeli ile almış. Daha bunun içinde KDV de yok. Rakamları görüyor musunuz? Bunlar çok büyük rakamlar. Ve Pazarlıklı alımlar. Kamp ihalesi Taşeli, Afetzede yemeği yine aynı… Hiç uçarı kaçarı yok, hepsi aynı firmalarca kendi aralarında dönüşümlü olarak alınıyorlar.

Alımlar bitti mi, bitmedi!!!

2024/433731 numarılı ihale ile, “İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE SERVET TAZEGÜL SPOR SALONUNDA KULLANILMAK ÜZERE PORTATİF PODYUM SİSTEMİ SATIN ALINMASI İŞİ” alımı yapılır. Bu da 21/F ile. İdare 1.990.365,00 TRY yaklaşık bedel belirler. 1 kişi teklif verir o bir kişide 1.989.960,00 TRY sözleşme yapılarak iş kalır. Kim alır? “GALA SAHNE MEKANİK SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ” Ankara firması. Burada da henüz KDV yok.

Bitti mi? Yoo niye bitsin ki, nasılsa kimse çakmıyor, kendi halinde işler tıkır tıkır gidiyor.

2024/454231 ihale numarası ile, “Servet Tazegül Spor Salonu Led Aydınlatma Dönüşüm İşi” ihaleye çıkar. Bu da 21/F. İdare kimsenin bilmeyeceği gizli olan yaklaşık bedeli belirler, 12.203.730,00 TRY. 1 kişi teklfi atar ve o bir kişi de iş kalır. Kaça kalır? 11.075.000,00 TRY ile sözleşme yaparlar. Yani yaklaşık maliyetin accık altında. Nasıl biliyor mübarekler. Bu firmaların hepsi mübarek. Bu da istanbul firması: “ŞAH ELEKTRİK İNŞAAT ÇELİK TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ”

Evet sevgili okurlarımız ve değerli kamuoyu,

Bu haberimiz içinde yer alan ihale ve alımların toplamı: 97.864.234.50 TRY.

Yani KDV hariç, 97 milyon 8 yüz 64 bin 2 yüz 34 lira 50 kuruş.

YANİ ESKİ PARA İLE 98 Trilyona yakın…

Parya bakın, alıma bakın, miktara bakın, tutara bakın. Bu rakama birde KDV ekleyin devletten çıkan paranın büyüklüğüne bakın.

Yok mu, ALLAH RIZASI için, bu işleri ciddi bir şekilde denetleyip, “hoop ne oluyor orada, tüyü bitmedik yetimin hakkı var, burası beytül mal, kamu kaynağı, ortada tasarruf genelgeleri de var, pazarlıklı aım, doğrudan teminde ne” diyecek???

Bu güne kadar Haberlerimize attığımız başlıklar arasında: “….MERSİN GSB'DE TASARRUF GENELGESİ YOK MU?, MERSİN GSB’DE İŞLER, SIRITIYOR DİŞLER..., MERSİN GSB’DE ENTERESAN ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR, MERSİN GSB DOĞRUDAN TEMİNE DEVAM.. YAZIK BU DEVLETE..., MERSİN GSB’DE KAMP İHALESİ MUAMMASI, GSB de Gazeteciye kötü kelam, doğrudan temine devam, MERSİN GSB DE KAMP İHALESİ BİLMECESİ, MERSİN GSB BİLDİĞİNİZ GSB, MERSİN GSB’DE ALLAH ALLAH DEDİRTEN İHALELER, GSB’DE BU KAMP İŞİ, NE İŞ?!, DOĞRUDAN TEMİNE DEVAM, KORUYUP KOLLAYANLARA SELAM, MERSİN GSB’DE KİMİN UMURUNDA YASA YÖNETMELİK?!, MERSİN GSB’NİN HALİ: YAĞMUR YAGDI, TESİSLER AKTI, İLGİLİSİ, MERSİN GENÇLİK SPOR NEREYE KOŞUYOR?, MERSİN GENÇLİK SPORUN KAMP İŞLERİ HEP AYNI FİRMALARA, GENÇLİK SPORUN DOĞRUDAN ALIMLARI ŞAŞIRTMAYA DEVAM, GENÇLİK SPOR’UN PAZARLIKLI İŞLERİ FIRÇALATIR DİŞLERİ, MERSİN GENÇLİK SPOR’DA SESSİZLİK HAKİM, MESELE YEMEK İHALESİ DEĞİL, VERİLEN YEMEK VE MALİYETİ, MERSİN GENÇLİK SPOR’DA HALİMEM YANAKTAN, İLİMAM, MERSİN GENÇLİK SPORUN HER İŞTEN ANLAYAN FİRMALARI, MERSİN GENÇLİK SPORUN RESMİ NİKÂHLI FİRMALARI MI VAR?...” başlıkları bazıları idi.....

AKILARA TAKILAN SORULAR:

Neden hep pazarlık 21/B? Neden hep aynı firmalar? Neden geçerli teklif hep bir kişi? Ve bu firmaların dışında, bu işi yapacak olan MERSİN ve ülke geneli başkaca firmalar yok mu? Neden yıllardır aynı firmalar arasında bu yemek ve organizasyon işleri dönüşüp duruyor? Satın alma biriminiz nasıl çalışıyor? Orada ihale konusunda etkin- yetkin- işleri dört dörtlük yapacak olan kamu personeli 657 tabi olan birileri yok mu demiştik bir isim yerleştirdiniz ama yine işin aslını taşerondan geçme kişi yapıyor..  Sizde yoksa devlet de daimlilik esas olup işin özünde BEYTÜL MAL var olduğu için, diğer kurumlardan eğitimli insanları transfer etmek zor mu?  Ya da müdürlükte yıllarca satın alma yapmış müdür yardımcısı, şube müdürü, mühendis teknik eleman yok mu? Niye satın alma birimi işin ehli insanlar olan mühendis, mimar, teknik eleman, iktisatçı, işletme mezunu yâda yılların idareci ve memurlarından dönüşümlü şekilde oluşmuyor?

BRANŞI DIŞINDA ÇALIŞANLAR YOLLARINA DEVAM EDİYORLAR

Bildiğiniz üzere Teftiş geçiren müdürlüğü bakanlık müfettişleri ikaz etti, rapor düzenlediler. Asıl işinde çalışması gerekenlerin korunup kollandığı ve masa başlarında istihdam edildikleri ortaya çıktı.

Daha önceki Raporun kendisi ve sonucu il müdürünün gönderdiği yazının görüntüsü aşağıda:

Müfettişlerin tespitinde yer alan en ilginç kısımlardan biri, bizim daha önce haberlerimize konu olan satın alma biriminin çalışma şekli idi.  Orada devlet memuru veya sorumluluğu alacak şübe müdürü, müdür yardımcısı yokmuş gibi sürekli işçi kadrosundaki kişiye işleri yaptırdıkları ortaya çıkmasına rağmen, ısrar ile tenkite rağmen halen o kişinin orada işleri takip ve ifa etmesinin sağlanması aklılarda soru işareti bırakıyor.

Mersin GSB hakkında çıkan haberlerimizin linkleri aşağıda. İsterseniz tıklar okursunuz, neler yazmış vakti ile uyarmışız gözlerinizle görürsünüz:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbnin-calismalarini-ankara-da-hasiralti-edenler-kim-21103

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-tasarruf-genelgesi-yok-mu-21061

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-isler-siritiyor-disler-21046

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbnin-akil-almaz-ihalesi-21036

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-enteresan-calisma-devam-ediyor-20945

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsb-dogrudan-temine-devam-yazik-bu-devlete-20858

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-kamp-ihalesi-muammasi-20804

https://www.haberanaliz.net/haber/gsb-de-gazeteciye-kotu-kelam-dogrudan-temine-devam-20513

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsb-de-kamp-ihalesi-bilmecesi-20304

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsb-bildiginiz-gsb-19928

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-allah-allah-dedirten-ihaleler-19846

https://www.haberanaliz.net/haber/gsbde-bu-kamp-isi-ne-is-19805

https://www.haberanaliz.net/haber/dogrudan-temine-devam-koruyup-kollayanlara-selam-19772

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-kimin-umurunda-yasa-yonetmelik-19702

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbnin-hali-yagmur-yagdi-tesisler-akti-ilgilisi-bakti-19659

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-nereye-kosuyor-19650

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spora-sayistay-mufettisleri-geldi-19612

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-kamp-isleri-hep-ayni-firmalara-19580

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-siz-bu-raporu-okudunuz-mu-2-19525

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-siz-bu-raporu-okudunuz-mu-19465

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-sporun-dogrudan-alimlari-sasirtmaya-devam-ediyor-19411

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-3-ihale-cikti-cikmaya-hazirlananda-var-19402

https://www.haberanaliz.net/haber/cocuklarimiz-barinacak-yurt-bulamazken-bunlar-havuza-para-harciyor-19334

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-sporun-pazarlikli-isleri-fircalatir-disleri-19321

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-spor-neden-anlamazdan-geliyor-19304

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporda-sessizlik-hakim-19275

https://www.haberanaliz.net/haber/mesele-yemek-ihalesi-degil-verilen-yemek-ve-maliyeti-19244

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporda-halimem-yanaktan-ilimam-dudaktan-anlayisi-mi-19200

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-her-isten-anlayan-firmalari-19190

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-resmi-nikahli-firmalari-mi-var-19185

https://www.haberanaliz.net/haber/yine-mersin-genclik-spor-yine-ayni-firmalar-pazarlikli-ihale-19173

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-pazarlikli-isleri-hep-ayni-firmalara-19163

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporda-isler-ayna-cal-sazini-oyna-19072

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-il-mudurlugu-ayni-tas-ayni-hamam-19046

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-denetim-raporu-ortaya-cikti-19037

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-ihaleli-isleri-18906

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-spora-akil-sir-ermiyor-2-18201

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-spora-akil-sir-ermiyor-18150

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporda-allah-allah-dedirten-is-17229

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-isleri-siritiyor-disleri-2-17207

https://www.haberanaliz.net/haber/genclik-sporda-isler-akkumda-dusler-17149

https://www.haberanaliz.net/haber/okkes-demir-mersine-geldi-geleli-yurt-sorununu-cozemedi-16839

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-muduru-bunlari-biliyor-mu-16756

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-mutlu-eden-isleri-2-16738

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-mutlu-eden-isleri-16732

https://www.haberanaliz.net/haber/akkumun-yeniden-acilisi-trilyona-mal-oldu-16718

ALLAH DEVLETE ve MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER