© Haberanaliz 2023

Yılanlar hangi renkten kaçar? Meğer bazı evler bu yüzden o renkteymiş

Sıcak havalarda yılanlar yerleşim yerlerine yakın birçok yerde görülmeye başlandı. Yılanları evden uzak tutmak için çeşitli yollar vardır. Özellikle yılanların bu renklerden uzak durduğu belirtiliyor.

Havalar ısınınca birçok canlı yerleşim yerlerinde ve daha yakın bölgelerde görülür oldu. Özellikle yazlık bölgelerde, kurak alanlarda rastlanan yılanlar şu sıralar büyükşehirlerde yol ortasında bile görülür oldu. Peki yılanları evden nasıl uzak tutarız? Yılanların korktuğu renk hangisidir? 

MAVİ BEYAZ EVLERİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Turizm cenneti olan birçok bölgemizde bazı evlerin mavi ve beyaz olması hep göze hoş gelmiştir. Ancak bu sadece estetik bir durum değil. Çünkü o renklerin bir işlevi var.

AKREP VE YILANLARI UZAK TUTUYOR

Dünyada ve Türkiye’de mavi pencereli beyaz evleriyle adından sık sık söz ettiren meşhur yaz evlerinin sırrı ortaya çıktı.

1974 imar planlarına göre iki katlı yapılan evlerin beyaza boyanması ikliminin sıcak olmasından dolayı evlerin içerisinin serin olması için kapıların, pencerelerin hatta yol kenarlarının maviye boyanmasının sebebinin ise akrep, yılan gibi haşerelerin "ateş" olarak görüp evlere girmeyeceğine inanılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER