MERSİN MEZİTLİ İLÇESİ SYDV’DE YOLSUZLUK RAPORU ORTAYA ÇIKTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN MEZİTLİ İLÇESİ SYDV’DE YOLSUZLUK RAPORU ORTAYA ÇIKTI
Vakıf müdürünün yaptığı hukuksuz ve usulsüz işlerden dolayı ihracı istendi.

OLAYI MAARİF MÜFETTİŞLERİ ORTAYA ÇIKARDI

Mersin ili Mezitli ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili gelen şikayet ve ihbarları değerlendiren Mersin Valiliği 24.9.2021 gün 21513 sayılı emirleri ile başlatılan araştırma ve incelemede İki Maarif müfettişi görevlendirildiği ve Maarif müfettişlerinin olayı inceleme ve araştırmasından sonra hazırladıkları raporda çok sayıda usulsüzlük, haksızlık, yolsuzluk tespit edilerek vakıf müdürü hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesi ile ve diğer suçlamalardan dolayı disiplin kuruluna sevk edildiği, ayrıca savcılığa görevi kötüye kullanmaktan tevdi raporu hazırlandığı ortaya çıktı.  İşte o raporun belirli bölümleri. Aşağıda.

İL İDARE KURULU RAPORU KABUL EDİP SAVCILIĞA BİLDİRİM YAPTI

Maarif müfettişlerinin SYDV müdürü Kamuran Zengin ve ilgililer hakkında hazırladığı raporu, Mersin il idare kurulu görüşüp karara bağladı ve 29.9.2021 gün 21914 sayılı yazısı eki ile tevdi raporunu savcılığa gönderdi.

MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI HUKUK İŞLERİ, AYNI İLÇEDE MAL MÜDÜRÜ OLAN DİSİPLİN KURULU BAŞKANINA YAZI YAZDI

4.10.2021 günü Mezitli kaymakamlığı hukuk işleri müdürlüğü, SYDV’nin disiplin kurulu başkanı olan aynı ilçedeki mal müdürüne, vakıf müdürü Kamuran Zengin hakkında raporda geçen hususlarla ilgili disiplin işlemlerinin uygulanması yönünde E-85396608-663.99-3079 sayılı resmi yazı ile bildirimde bulundu. (Aşağıda)

VAKIF MÜDÜRÜ AKRABA VE KARDEŞLERİNE SOSYAL YARDIM PARASI ÖDEMİŞ

Vakıf müdürünün talimatı ile aynı ilçede ve hanede oturan kardeşleri B.Z’ye 3 kez,  T.Z’ye 2 kez, T.Z nin eşi Ş.Z’ye ise bir kez olmak üzere sistem üzerinden hane bölünmesi işlemi yapılarak, akrabalarına ayrıcalıklı davranarak her üçüne de sosyal yardım parası almalarını sağladığı otaya çıktı.

İLÇESİNDE OTURMAYAN AKRABALARA VE TANIDIKLARADA YARDIM YAPTI

Bu arada yardım yapılan Aydın Didim ilçesinde oturduğu ortaya çıkan D.Y.A’nın eşinin sigortalı olup maaş aldığı, eşinin üzerinde dönümlerce arsa arazi ve kağir ev olduğu, çeşitli marka ve modellerde binek otomobil, motorsikler olmasına reğmen 7 kez tek seferlik yardım adı altında toplamda 6.850 lira yardım yaptığı ortaya çıktı.

Aynı il Yenişehir ilçesinde ikamet edip kendi ilçe sınırında olmayan akrabası S.G’ye tek seferlik yardım adı altında 2013-2019 yılları arasında 3 kez toplamda 4300 lira yardım yaptığı, 255 parça giyim eşyası verdiği ortaya çıktı.

Yine aynı ilçede bir başka akrabası olan N.G.K’ye aynı şekilde 4 kez toplamda 5900 lira ödeme yaptığı, Bir başka akrabası F.G’ye 400 lira ödeme yaptığı, Bir başka akrabası olan B.G’ye 7 kez toplamda 10.700 lira yardım yaptığı, yine akrabası G.G’ye 5 seferde toplam 7.800 lira yardım yaptığı, Bir başka akrabası olan E.G’ye 400 lira ödeme yaptığı, öte yandan Tatvan Bitlis de ikamet eden akrabası N.G’ye 800 lira yardım yaptığı, 15 parça giyim eşyası verdiği, Yenişehir ilçesinde ikamet eden başka bir akrabası B.G’ye ise 1600 lira yardım yaptığı ve 34 parça giyim eşyası verdiği, Yenişehir ilçesinde ikamet eden bir aşka akrabası İ.K.G’ye 1250 lira yardım yaptığı, Yine Yenişehir ilçesinde ikamet eden bir başka akrabası olan B.G’ye 6 kez toplamda 6650 lira yardım yaptığı, 2 adet gıda kolisi verdiği, Bunların dışında ise: akrabaları L.G’ye 20 adet giyim eşyası, G.G’ye 24 adet giyim eşyası, 2 adet battaniye, A.G’ye 270 adet giyim eşyası verildiği, Bunların dışında GÜRKAN soyadlı olup akrabalık bağları tespit edilemeyen A.G’ye 20 adet, C.G.ye 24 adet, M.G.ye 40 adet, P.G.ye 22 adet, Y.G.ye 275 adet giyim eşyası verdiği ortaya çıktı.

S.Y isimli kişiye 20 ayrı zamanda toplam 15750 lira, E.O’ye 10 ayrı zamanda toplam 7550 lira, Akdeniz ilçesinde ikamet eden E.O.nun annesi M.O’ya 11 ayrı zamanda 8550 lira, Tarsus ilçesinde ikamet eden M.Y.ye 22 ayrı zamanda toplam 21450 lira para, 6 adet kavurma, 2 adet gıda kolisi, 27 parça giyim eşyası verdiği ortaya çıktı.

Raporda bu şekilde usulsüz ve hukuksuz olarak onlarca iş ve işlem daha ortaya çıktı.

Önemli ayrıntılardan biri ise, kendi ilçesinde olmayan ikameti, Kozan, Adana, Ankara, Elmadağ, İmamoğlu, Toroslar ilçesi,  İzmir, Hatay ve Bingöl gibi il ve ilçelerde olan 10 ayrı kişiye de ünlü bir mağazanın bursundan giysi yardımı almaları sağlandığı ortaya çıktı.

VAKIF PERSONELİNİ EVİNE TEMİZLİĞE GÖTÜRMÜŞ

Vakıf müdürü Kamuran Zengin kendisine bağlı olarak çalışan vakfın çalışanı S.B yi kurumun aracı ile evine iki üç kez götürüp temizlik yaptırdığı, sonrasında yine kurumun aracı ile işe döndüğü, başka iki personele de özel işlerini yaptırdığı,  işyerine ait malzeme, vasıta, alet ve şahısları özel işlerinde kullandığı ortaya çıktı. Tüm bu usulsüz iş ve işlemlerden dolayı Kamuran Zengin’in ihraç edilmesi kararı çıktığı gibi hakkında savcılığa suç duyurusu yapılması kararı da çıktı.

DÖNEMİN KAYMAKAMI TRABZON VALİ YARDIMCISI OLDU

Bu olayların yaşandığı dönemin mülki idare amiri olan Kaymakam Emin Sait Karahaliloğlu ise Trabzon Vali Yardımcılığına atandığı için oradan yaptığı 18.10.2021 günlü 2 sayfalık bilgilendirme yazısında, benim 5 yıl görev yaptığım esnada bana bir şikâyet gelmemiştir, hiçbir usulsüzlük yoktur. Trabzondaki uygulamalarımızda aynıdır. Yapılan bir kısım işler bilgim dâhilindedir diyerek vakıf müdürünü savunduğu ortaya çıktı. Dönemin mülki idare amirinin yaptığı bilgilendirme ve savunma yazısı. Aşağıda.

MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI DİSİPLİN KURULU OY BİRLİĞİ İLE İHRAÇ KARARI VERİRKEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPILMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZDİ

Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı disiplin kurulu 17.11.2021 günü toplandı ve 2021/01 nolu karar ile vakıf müdürü Kamuran Zengin’in işlediği suçlar ve hakkındaki iddialar nedeniyle görevindin ihracına oy birliği ile karar verdi.

HAKKINDA GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN TEVDİ RAPORU OLAN İHRAÇ KARARI ÇIKAN MÜDÜR HALEN GÖREVİNİN BAŞINDA

Mersin ili Mezitli ilçesi SYDV müdiresi Kamuran Zengin hakkındaki iddialardan ve sübuta eren suçlardan dolayı ihraç kararı veren disiplin kuruluna, İl idare kurulunun 29.9.2021 gün 21914 sayılı tevdi raporuna rağmen, halen görevinin başında.


Mersin’de kızına cinsel istismarla suçlanan memur tutuklandıÖnceki Haber

Mersin’de kızına cinsel istismarla suçla...

Dr. Ahmet Dikmen’in öldürülme olayında yeni gelişmelerSonraki Haber

Dr. Ahmet Dikmen’in öldürülme olayında y...

Başka haber bulunmuyor!