TASARRUF GENELGESİ MERSİN’E UGRAMADI MI?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TASARRUF GENELGESİ MERSİN’E UGRAMADI MI?
Cumhurbaşkanı imzası ile yayınlanan ve Maliye Bakanının da üzerinde durduğu TASARRUF GENELGESİ Mersin’deki kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıyor mu? Neden burada “lay lay lom” şeklinde çalışmalar devam ediyor?

Kamu kurum ve kuruluşlarında “Norm kadro fazlası geçici görevlendirmelerin uzatılması tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında mümkün olmadığı” halde, Neden Mersin’de bu görevlendirmeler devam ediyor?

Sağlık da, Tarım da, Orman da, Gençlik sporda, Milli Eğitim de, diğer kuruluşlarda ve özellikle Belediyelerde geçici görevlendirmeler neden halen devam ediyor?

Tasarruf tedbirleri kapsamında bu tür görevlendirmelerin sonlanması gerekiyor. Kadrosu yok, gereği yok, görevlendirme yapılırsa, tasarrufun ne anlamı kalır?

Norm kadro fazlası geçici görevlendirmelerin uzatılması yürürlükteki mevzuat ve 2024/7 sayılı tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında mümkün olmadığı halde ısrarla geçici görevlerin uzatılması ve devam edilmesinin ardında hangi siyasiler ve çıkar ilişkileri var?..

Branşı dışında, kadrosu dışında kişiyi çalıştırmak ve başka görevde ihdas etmek hangi anlayışa hizmettir?

Haber sitemiz bu hususta sizleri uyarmıştı. İşte o haber:

https://www.haberanaliz.net/haber/tum-kamu-kurumlarina-tasarruf-genelgesine-dikkat-etsin-21014

Kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarının, kendi meslek tanımları dışında görevler yaptırılması, Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin aksamasına ve verimsizliğe neden olmaktadır.

Değişik branş ve kadro unvanlar  adı altında istihdam edilen bir personelin, öncelikli olarak kendi görev tanımlarına uygun, sınıfına uyumlu görevlerde çalıştırılması, “kaynak israfına yol açmamak için” genel idare hizmetleri veya teknik hizmetler sınıfına dahil olan personel tarafından yürütülmesi gereken iş ve işlemlerinin başka kadrolardaki kişilere yaptırılması İŞYERİ BARIŞINI DA BOZAR..

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 


YERLİKAYA SUÇ ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRMIYORÖnceki Haber

YERLİKAYA SUÇ ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRMIYOR

Bayramov: Ermenistan'la barış görüşmelerinde önemli ilerleme varSonraki Haber

Bayramov: Ermenistan'la barış görüşmeler...

Başka haber bulunmuyor!