Siyasi ANALİZ

Siyasi ANALİZ

Mail: sanaliz@gmail.com

Siyasetin Utanmazları!

Esasen Memleketin bu hallere gelmesinin ve bizlerin bu denli umursamaz tavrı, SİYASİLERİN UTANMAZLIĞIDIR!

Siyaset ilmi ile uğraşan, bir yolunu bulup partilere kapağını atan, toplumda hiçbir espri ve geçer akçeliği olmayan tipler, memleketi ve bizleri yönetmeye talip oluyorlar, biz vatandaşlarda bunların tasından su içmeye kalkıyoruz.

Halbuki, bunların uzattığı tas, kirli, hijyen değil, haram ve ahlaksızlık dolu.

Ne yapmak lazım?!

Önce siyaseti TERTEMİZ hale getirmek lazım...

Bunun için de herkesin bildiğini, gördüğünü, şahit olduğunu aktarması lazım.

Değerli İnsanlar,

Adam seçim kaybetmiş.

Adam değişik zamanlarda değişik kademelere aday olmuş ve kaybetmiş.

Bir diğeri, partisine seçimlerde çalışmamış, gösterilen aday kazanmasın ki, benim değerin anlaşılsın rolüne girmiş, ortada hiç gözükmemiş, partisine ve davasına ihanet etmiş...

Bir başkası meclis sıralamalarında birinci sıraya ikinci sıraya yazılmış, sonra seçim sırsında çalışmamış, arazi olmuş. Şimdi seçim kazanmış olmuş, meclise girmiş, agzı başka fiiliyatı başka konuşur olmuş...

Bir başkası daha önce seçime girmiş kendini bitirmiş ama bu kez mevcut adayla dolaşıyor ki, yeniden piyasa görsün, canlanabilsin..

Bir başkası, tolumda karşılığı yok, eli cebine gitmiyor, millete bir çay ısmarlamaktan aciz, AMA YAĞCI YALAKA TİPLERİN “GOCA YÖRÜK” diye yaygarasını yaptığı, arkasında 100 kişinin oy'unun bile olmadığı, kerameti bir iki kişiden oluşan bir tip.

Diğeri, siyasette eş, dost akrabayı nasıl bir yere getiririm diyen TİPİTİP.

Bir başkası akçeli işleri nasıl ayarlarım, 2028 de nasılsa bir daha beni vekil yapmazlar diyerek, memleketteki tüm yamuklarla yol yürüyüp siyaseti dizayn etmeye çalışan tip.

Şimdi hepsi el ele vermiş, İL BAŞKANLIĞINA nasıl bizden yana birini getiririz, ekibi takımı nasıl kurarız da, yolunda A.Ş mizi devam ettiririz derdindeler.

Partinin il ve ilçe başkanlığını yapmış, kemirmiş - semirmiş tiplerin hepsi seçimde görünmemişler, şimdi çıkıp teşkilatları dizayn etmeye kalkıyorlar.

Ben buradan sesleniyorum.

Son seçimde il başkanı, ilçe başkanı ve kademelerde olanların içinden bir isim belirlemeyin.

Bu güne kadar, 2014- 2019- 2024 seçimlerinde aday olmuş seçim kaybetmiş kim olursa olsun, makam ve mevkisine bakmadan bunların kendini, bunların söylediği isimleri sakın ola il başkanı ve yöneticileri yapmayın.

Özellikle toplumsal barışı ve toplumsal mutabakatı sağlayacak olan, mütevazı, eli cebine giden, kimseden para kabul etmeyen, artı değer karacak simaları bulun. Adaylığı sırasında o günkü mevki ve makamını kullanarak, Meclis üyeliğini para ile satıp o paraları cebine atıp harcamayan, tüm harcamalarını ile çektiren, öğle saatlerinde sürekli özel görüşme koydurup gidip iş adamlarının sofrasında karnını doyurup gelenlere göz açtırmayın.

Partinin üst kademesinde olup, kendi küçücük ilçesinde bile çok büyük farkla seçim kaybedenlere eyvallah etmeyin.

Yahu Ellerinde olan belediyeyi kaybetmişler, herkese kabahat buluyorlar, ama kendileri bulunmaz Hint kumaşı sanki mübarekler!!!

Bu kendinden başkasına faydası olmayan, memleketini bile tanımayanlara İL BAŞKANI ve yönetimi belirletmeyin.

Çakarlı araba ile mafya gibi palto giyerek, araçtan in, millete ben genel başkanı temsil ediyorum de, hava bas, protokol ayağı çek, parti tabanı yer de, millet yemez kardeşim.

Bunların arkasından kimse gelmez.

Israrla aynı isimler, kişiler üzerinde durmaya kalkarsanız, partilerinizi sıfırlarsınız.