YENİŞEHİR’İN SONUCU AÇIKLANMAYAN İHALESİ
Mersin’in Yenişehir Belediyesi KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, “Kültür ve Sanat Etkinlikleri Organizasyon Hizmeti" adı altında işi ihaleye çıkar. Çıkar çıkmasına, detaylar haberimizde.
2024/1822615 İKN numaralı, "Kültür ve Sanat Etkinlikleri Organizasyon Hizmeti" işini ihaleye çıkarlar. 20.01.2025 saat 10 da ihalesini yaparlar. Bu tarihe dikkat edin. Biz şimdi Şubat ayındayız. Düşünün, ihale gününden önce 27.12.2024 günü ihale onaylanır ilana çıkar, Ancak bazı eksiklikler sonucu 6.1.2025 günü düzeltme ilanı yayınlarlar. Düzeltme mevzusu ve konusu ise: “1.5. İstekliler, ihale konusu iş kapsamında alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri işlere ait listeyi, teklifleri ekinde vereceklerdir. İhalenin bu şekilde teklif veren isteklinin üzerine kalması durumunda, isteklinin işe ait sözleşme imzalanmadan önce alt yüklenicilerin listesini İdarenin onayına sunması gerekir. Bu durumda, alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu, yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.”
Teknik şartnamesi, “İş bu şartname 8 (sekiz) madde ve 7 (yedi) sayfadan ibarettir” denmekte. Teknik şartnamede bir imza ve mühür yada kaşe yok. Bilgisayar ortamında yazılmış, kimin hazırladığı, sorumluluğun kimde olduğu belli değil. İdari şartnameye bakıyoruz, ilk sahifesinde, İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: D. Ö. - Kültür İşleri Müdürü denmiş. Ama bu işin, teknik şartnamenin hazırlanması sorumlusunun o olduğunu sanmam.
TEKNİK ŞARTNAMENİN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA, İNCELEYİN BAKIN, KİM HAZIRLAMIŞ, NASIL HAZIRLAMIŞ VE SORUMLUSU KİM?
Bu gün olmuş, "Teklif Değerlendirme Tamamlanmış" diyor ama ihaleyi kimin aldığı EKAP”a konarak UMUMA/ KAMUYA açıklanmıyor, açıklamıyorlar. Acaba KİK’e itiraz eden mi var diye sorgulamaya geçtim. Herhangi bir itiraz söz konusu değil, EKAP sorgu ekranı aşağıda:
Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Kültür ve Sanat Etkinlikleri Organizasyon Hizmeti amacıyla BEYTÜLMALDAN bu paralar harcanıyor.. GEREK var mı?
Yenişehir Belediyesi bu ihalenin sonucunu ihale yapılıp bitmesine rağmen bu gün olmuş neden açıklamıyor ve EKAP’a koymuyor?
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: