haberanaliz

BANKOĞLU: SORUYORUM, HÜKÜMET NE İŞ YAPIYOR?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BANKOĞLU: SORUYORUM, HÜKÜMET NE İŞ YAPIYOR?
CHP Bartın Milletvekili Av.Aysu Bankoğlu Çakraz, Bostanlar, Bozköy ve Kazpınar’a çıkartma yaptı. Yurttaşlar ve muhtarlar ile de görüşen Bankoğlu şikayetleri ve taleplerini dinledikten sonra basına bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu Çakraz, Bostanlar, Bozköy ve Kazpınar’a çıkartma yaptı. Yurttaşlar ve muhtarlar ile de görüşen Bankoğlu şikayetleri ve istekleri dinledikten sonra basına bir açıklama yaptı.

Bankoğlu açıklamasında “Sadece Bartın’ın değil Türkiye’nin gözdesi turizm noktalarından Çakraz’da olması gereken tabloyu maalesef göremedik. Sezonun en canlı olması gereken döneminde ne yazık ki sakin bir Çakraz bulduk. Muhtarımızla, esnafla, kahvehanelerdeki hemşehrilerimizle görüştük. Halk depoyu dolduramıyor, konaklama parası veremiyor, yiyip içemiyor. Kısacası AKP’nin muhteşem ekonomi yönetimi insanları evine hapsetmiş durumda. Keşke evlerinde rahat olsalar. Veremediği kira, dolduramadığı file, ödeyemediği faturalarla başbaşa insanlar. Acı reçete diye millete yıktıkları vergiler ve zamlarla para toplamaya çalışan bu beceriksizlikten bezmiş, gerçek bir çare bekliyorlar. Çare; zaten parası olmayanın boğazını sıkmak değil, üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek. Dünyanın her yanından faizden beslenen, KKM ile besiren, üretmeden kazananların kaynağı Türk milletidir, bizim vatandaşımızdır. Ülkeyi getirdikleri hale bakın! Soruyorum, hükümet ne iş yapıyor?” sözleri ile sert eleştirilerde bulundu.

İŞLERİ GÜÇLERİ MİLLETİN SIRTINA VERGİ YIKMAK!

Bankoğlu gittiği tüm köylerde, görüştüğü herkesin büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirtirken AKP hükümetini görevlerini yerine getirmemekle suçladı. Bankoğlu “Hükümetin görevi yurttaşlarının hayat kalitesini, refahını artırmak olmalı iken vatandaşın cebindeki üç kuruşu nasıl alabilirim hesabı yapıyor! İşleri güçleri milletin sırtına vergi yıkmak. Çiftçiyi, hayvancılık yapanı, küçük sanayiciyi destekleyerek üretimi artırmayı, gelir dağılımında adil paylaşım için yükünü hafifletmeyi düşünmesi gerekirken açıklanan fındık fiyatını gördük! Amasra’da Bostanlar köyündeki fındık bahçelerinde üreticilerimizle dertleştik. En az beklenen 160 lira iken açıklanan taban fiyat 133 lira. Üretici bu işi bırakırız, kazanmam ama cebimden de vermem diyor. İnsanı toprağından, tarlasına emek harcamaktan soğutan, göçe zorlayan bu politikaları sadece beceriksizlikle açıklamak mümkün değil. Kuşaklardır bu işi yapan insanları hiç bilmedikleri işlere, başkalarına muhtaç çalışmaya zorlayan bu durum başka bir planın işaretçisidir. Saman ve hayvan ithalatı başladığında bu hainliktir, bu üreticisine ihanettir dediğimizde bize kızanlar şimdi görüyorlar. Tarım ve hayvancılığı geçim kaynağı değil dert kaynağı yaptılar. Aynı şey küçük ve orta ölçekli işletmeler, esnaf ve sanayiciler için bile geçerli. Bu başarı mıdır? Birisi gelip anlatsın, başarı bu felaketin, bu rezilliğin, sefaletin neresinde? Aklımızla dalga geçen, halkına 22 yıldır hakaret eden, sopa sallayan, parmak sallayan AKP yönetimi bu cesareti kimden alıyor? Herkes bunu düşünmeli. Fındıktan, tarımdan, hayvancılıktan para kazanma devrini bitirdiler. Toplamaya gelenin bile günlüğü 1500 lira olmuş. Çok zahmetli ve masraflı bir iş fındık. Nasıl olacak, üreticinin eline ne kalacak umurlarında değil. Resmen dalga geçiyorlar, üretme diyorlar!” ifadelerini kullandı.

AKP’den yol masalları

Bankoğlu açıklamasının sonunda “Çakraz’dan sonra yolumuz Bozköy ve Kazpınar’dı. Bir yol yapmışlar ki akıllara zarar! Yol köyün orta yerinden geçmekle kalmıyor bir de refüjle bölünmüş. Bölmüşler ki karşıdan karşıya kimse geçemesin! Hadi biz neyse dediler,ne cenazemizi ne hayvanlarımızı geçiremiyoruz. Vaatler, sözler havada uçuşmuş, AKP’den yol masalları dinlemişler ama ne gelen giden ne de bu saçmalığı düzelten yok. Kazpınar’a gelen doğalgaz hattı ile yollar gidilecek gibi değil. Gerçekten yaparsa AKP yapar.”dedi.


KARASU: “YERE BATSIN ANLAYIŞINIZ”Önceki Haber

KARASU: “YERE BATSIN ANLAYIŞINIZ”

Şırnak Cezaevi’nde yaşanan iddiaları meclis gündemine taşıdıSonraki Haber

Şırnak Cezaevi’nde yaşanan iddiaları mec...

Başka haber bulunmuyor!