haberanaliz

Büyükşehir’den Çocuklarda Sevinç Yaratan Programlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Çocuklarda Sevinç Yaratan Programlar
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak yaz günlerinde kentin dört bir noktasında heyecan yaratan programları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Tarsus Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliği, Tarsus’a bağlı Ulaş ve Sağlıklı Mahallelerinde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Ulaş Mahallesi’nde meydanda, Sağlıklı Mahallesi’nde ise okul bahçesinde düzenlenen programlarda coşku en üst seviyeye çıktı.

‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliklerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Doğan, muhtarlar, mahalle sakinleri ve çok sayıda çocuk katılım sağladı.

Hareketli müzik eşliğinde başlayan programlarda sandalye kapma, halat çekme, yüz boyama ve diğer geleneksel oyunlar oynanırken, drama atölye çalışması da düzenlendi. Çocuklarının sevinci ile oldukça mutlu olan aileler ise, alkışlarla etkinliklere katılım sağladılar. Etkinliklerde çocuklara ikramlıklar dağıtılırken, çeşitli hediyeler de verildi. Ayrıca üstü açık otobüste müzik eşliğinde mahalle içerisinde tur atıldı.

Muhtar Apaydın: “Çocuklarımızın eğlenebilmesi için güzel bir etkinlik düzenlendi”

Ulaş Mahallesi Muhtarı Mahperiye Apaydın, etkinliğe ev sahibi yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi, ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ adı altında bir program hazırladılar. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu sıcak yaz günlerinde çocuklarımızın eğlenebilmesi için böyle bir ortam kuruldu. Mahallem ve kendi adıma, Vahap Başkanıma ve Ali Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Muhtar Kahraman: “Bu tür etkinlikler çocuklar için de, bizler için de çok faydalı”

Sağlıklı Mahallesi Muhtarı Yasin Kahraman ise, mahallelerinde 3. kez şenlik düzenlendiğini vurgulayarak, “Bu etkinlikler için Vahap Başkanımıza ve Ali Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin elbette ki çocuklar için, bizler için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Devamını da diliyorum” diye konuştu.

Etkinlikler, vatandaşların beğenisini kazandı

Şenlikte arkadaşlarıyla doyasıya eğlenme şansı bulduklarını söyleyen küçüklerden Fatma Alaca, “Etkinlikler çok güzeldi, beğendim. Bir daha olmasını dilerim. Halat çektik, yüz boyama yaptık, sonra sandalye kapmaca oynadık” şeklinde konuştu.

Çocuğunu programa getiren annelerden Nefise Turan ise, “Çocuklar çok eğlenceli bir zaman geçirdiler. Tatil boyunca zaten sürekli evdeydiler ve sıkılıyorlardı. Burada eğlenme fırsatı buldular. Büyükşehir Belediyemize ve Tarsus Belediyemize çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.


Denizli’de Açıkhava sinema günleri başlıyorÖnceki Haber

Denizli’de Açıkhava sinema günleri başlı...

KARALOĞLU MALATYA’YI ZİYARET ETTİSonraki Haber

KARALOĞLU MALATYA’YI ZİYARET ETTİ

Başka haber bulunmuyor!