haberanaliz

ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üreticiye destek olmaya devam ediyor. Çiftçilerin tarımda verimli ekim yapması için ücretsiz “Mobil Cihaz ile Toprak Analiz” hizmeti ilk olarak Mahmudiye ilçesinde başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hayata geçirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekliyor. Üreticinin tarımsal üretimden önce doğru gübre kullanımına teşvik etmek, yanlış gübrelemenin önüne geçmek ve çiftçilerin gübre maliyetini düşürmek amacıyla “Mobil Cihaz ile Toprak Analizi” projesi hayata geçiyor.

İlk olarak Mahmudiye ilçesinde başlayan proje kapsamında çiftçiler, güncel Çiftçi Kayıt Sistemi’nden (ÇKS) veya Ziraat Odasından aldıkları Çiftçi Belgesi ile başvuru yapabilecekler.

Başvurular tamamlandıktan sonra Mobil Toprak Analiz ekibi, üreticinin tarla, bahçe ve seralarında ücretsiz bir şekilde toprak analizi yapacak.

Yapılan analizler ile çiftçilerin tarım alanlarında verimli ekim yapması ve çiftçinin yüksek verimli ürün elde etmesinin hedeflendiği proje kapsamında analiz sonucunda toprakta bulunan elementlerin değerleri ölçülecek, hem gübrelemenin daha bilinçli yapılması sağlanacak hem de çiftçilerimize doğru gübreleme konusunda önerilerde bulunulacak.

Mahmudiyeli üreticiler 16 Ağustos’a kadar Mahmudiye Belediyesi’ne bizzat giderek başvuruda bulunabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilerleyen tarihlerde diğer ilçelerde de “Mobil Cihaz ile Toprak Analiz” başvurularının başlayacağını belirttiler.


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MÜZİK ATÖLYESİÖnceki Haber

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MÜZİK A...

DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM PROJESİ BÜYÜYORSonraki Haber

DOĞALGAZ DÖNÜŞÜM PROJESİ BÜYÜYOR

Başka haber bulunmuyor!