haberanaliz

ÇİFTÇİYE SADECE İKTİDAR DEĞİL DOLU DA VURUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİYE SADECE İKTİDAR DEĞİL DOLU DA VURUYOR
Isparta’nın Eğirdir ilçesine etkili olan dolu yağışında elma, ayva ve üzüm bahçeleri büyük zarar gördü. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, beraberindeki heyetle birlikte çiftçileri ziyaret etti. Halıcı “Artan maliyetlerle zararına üretim yapan ve iktidarca yalnız bırakılan üreticilerimizi bir de dolu vurdu” dedi.

CHP Eğirdir İlçe Başkanı Murat Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ursavaş, yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Necati Savaş ve partililerle birlikte Sevinçbey, Cire, Çayköy ve Serpil köylerinde elma üreticilerine ziyaretlerde bulunan Yalım Halıcı, Türkiye'nin elma başkenti olan Isparta'da, durmadan artan üretim giderleri, gübre, ilaç, elektrik, su ve mazot sıkıntısına bir de dolu eklendiğini belirterek “Elma üretiminde ilimiz Türkiye'de birinci sırada olmasına rağmen gereken destekler verilmediği ve çiftçimiz yalnız bırakıldığı için on binlerce ton elma depolarda çürümeye terk edildi” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA ÇAĞRI YAPIYORUM ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Hikmet Yalım Halıcı ayrıca şunları söyledi:

“Tarım Orman Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı biran önce harekete geçerek ortak bir planla Ispartalı üreticilerin kredilerini yeniden yapılandırmalı, üretime yönelik hibe destekleri açıklamalı, depolarda bekleyen elmalar kamu ve özel teşebbüs işbirliği satış planlamasıyla satın alınmalıdır. İktidar yalnız bıraksa da biz üreticilerimizi asla yalnız bırakmayacağız”


KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU’NDAN DİKKAT ÇEKEN DEDAŞ KARARI!Önceki Haber

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU’NDAN DİKKAT ÇEKE...

Altıntaş: "İzmir Körfezi'ndeki Kirliliğin Sorumluluğu İktidardadır!"Sonraki Haber

Altıntaş: "İzmir Körfezi'ndeki Kirliliği...

Başka haber bulunmuyor!