haberanaliz

Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılışını Cumhurbaşkanı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılışını Cumhurbaşkanı yaptı
Türkiye'nin önemli hava limanı bugün törenle açıldı. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Açılışa Mersin ve Adana protokol mensupları ile çok sayıda vatandaş katılım yaptı. Açılış coşkulu ve heyecanlı geçti. Şakirpaşa havalimanının kapanmayacağını hizmete devam edeceğini duyuran Erdoğan, olumsuz konuşanları Allah'a havale etti.

MUSTAFA GÖKTAŞ - GAZETECİ / YAZAR

Açılıştan an be an bildiriyor:

 

KISA BİR BİLGİ: Çukurova Uluslararası Havalimanı:

• 110 bin metrekarelik terminal alanına sahip,
• 48 uçak kapasiteli 279 bin metrekarelik aprona sahip,
• 21 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronuna sahip,
• Yıllık yolcu kapasitesi 9 milyon olarak ortaya çıktı. 

 

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın

yaptığı açılış konuşmasından kesitler:

“Akdeniz'in tamamının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz

“Çukurova'nın ticaret, turizm ve tarımsal üretimine katkılar yapacak, yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır.”

“Şakirpaşa Havalimanı bir eğitim merkezi olarak bölgeye hizmet verecek. Kapatma diye bir şey yok.”

“Ticari uçuşlar için Çukurova'yı; eğitim, afetle mücadele ve güvenlikle ilgili çalışmalarda ise Şakirpaşa Havalimanı'nı kullanacağız.”

Dualarla açılan havalimanı bölgenin ve ülkenin kaderini değiştirecek.

Türkiye’nin 58. havalimanı olacak çukurova havalimanı için Havaalanı Sertifikasını Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu imzaladı. Çukurova Uluslararası Havalimanımız, Adana ve Mersin başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.

Harika bir organizasyon ve açılış merasimini yaşadık. cumhurbaşkanı eşsiz insan Recep Tayyip Erdoğan'ın mutluluğu ve gözlerindeki ışığı her halinden belli idi. Muhalefetin her tür olumsuz tavrına rağmen bölgesel havalimanının açılması ve hizmete girmesi ile Cumhurbaşkanımızın ne denli doğru bir iş yaptığıda bir kez daha ortaya çıktı.

Bu arada Adana Ve Mersin bölgesinin halk içinde görünmez olan anca k bu tür açılış ve merasimlerde CUMHURBAŞKANIMIZ yada gelen BAKANLAR bizi görsün, çok çalışıyoruz havası basan lüzumsuz milletvekilleri ile eski bakan ve milletvekilleri, belediye başkanları protokolde yerlerini almışlardı.

Bölgeye hiç bir konuda hizmet etmeyen bu tipten eski vekil, eski bakan, eski başkan adayları, bir şekilde yolunu bulup Cumhurbaşkanımız çok değerli insan RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a şirin görünerek siyasi ve ticari geleceklerini garanti altına alma çabası içinde olduklarını bir kez daha burada üzülerek gözledim.

Harika bir hizmete imza atıldı.

Bugünü eleştiri ile yapılanları gölgede bırakmamak adına, yrelde siyaset yaptığını sananlarla ilgili eleştiri ve gözlemlerimi köşe yazıma saklıyorum. Açılış öncesi ve anında siyaset yaptığını sanan beynamazlardan gördüğüm riyakarlıklar yüzünden Tansiyonum çok yükseldi. İki kez ambulansa gittim.  Başta Cumhurbaşkanımız Değerli insan RECEP TAYYİP ERDOĞAN olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. MERSİN ve yöresi her açıdan uçuşa geçecek, her açıdan kalkınacak... HAYIRLI UĞURLU OLSUN. RABBİM BUNDAN GERİ KOYMASIN. DEVLETİMİZİN BAŞARILARININ DEVAMI GELSİN.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan,  ".... Bugün resmî açılışını yaptığımız, Mersin ve Adana’nın yanı sıra geniş bir alana hizmet verecek bir vizyon projesi olan Çukurova Uluslararası Havalimanımız şehirlerimizle birlikte tüm bölgemize, tüm Türkiye’ye, 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olsun. Çukurova Havalimanımızın yapımını kamu-özel ortaklığıyla, devletimizin bütçesinden tek kuruş harcamadan gerçekleştirdik.Yatırım miktarı 608 milyon 500 bin avro olan havalimanımızdan devletimiz, 25 yıl içerisinde toplam 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edecektir. Havalimanımız; tüm Çukurova’nın ticaretine, turizmine, tarımsal üretimine ve ekonomik hayatına önemli katkılar yapacak; doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır. Adana ve Mersin’le birlikte Osmaniye ve Niğde’ye olan yakınlığıyla da 5 milyonu aşkın insanımıza hizmet verecektir. Havalimanına konforlu, güvenli ve hızlı erişim sağlamak amacıyla 15,9 kilometrelik yolumuzu bölünmüş yol standardında tamamladık.8 adet tek köprü, 2 adet çift köprüyle birlikte inşa ettiğimiz yol sayesinde vakitten 494 milyon lira, akaryakıttan 84 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 578 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çukurova Havalimanımızı Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı’na da entegre ediyoruz. Adana veya Mersin’den trene binen kardeşlerimiz yalnızca 23 dakikada havalimanımıza varacak. Havalimanımız, yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgemizin ihracatında da çarpan etkisi yapacak. Adana ve Mersin’le birlikte Akdeniz Bölgesi’nin tamamının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Bu büyük eserin inşasında emeği geçenleri tebrik ediyor; şahsım, ülkem, milletim adına kendilerine en kalbî şükranlarımı sunuyor; vatandaşlarımıza kazasız, sorunsuz seferler diliyorum" dedi.


Erdoğan: yeni futbolcuların yetişmesinde bir tıkanıklık var demektirÖnceki Haber

Erdoğan: yeni futbolcuların yetişmesinde...

Gürer: "Ceviz ve bademde ithalata devam"Sonraki Haber

Gürer: "Ceviz ve bademde ithalata devam"

Başka haber bulunmuyor!